Pľúcne mykoplazmy v 19tt

13katarinka13
4. jún 2019

Dobrý deň želám, prosím poradte...
Som tehotná , aktuálne končím 19. týždeň t. , v prvom trimestri mi dr zistila pľúcne mykoplazmy
( na moje požiadanie odberu krvi),
otázka znie... je horšie ich neliečiť a počkať do pôrodu? alebo brať antibiotiká už teraz? mám dusivé záchvaty kašla ,ktoré väčšinou končia zvracaním (nie vždy) ...ale asi to tiež nie je bezpečné pre dieťatko....prosím ak ste si niektorá týmto prešla, poradte...ĎAKUJEM❤❤

petruldo
4. jún 2019

@13katarinka13 záleží či máš problém. ja som tak brutálne kašľala, že som ATB dostala od alergologičky po konzultácii s pľuciarkou po 8 mes., dovtedy čakala.

mia_von_prag
4. jún 2019

Ja som to mala minulý rok, je to hrozne nepríjemné, aj s vracaním hlienov. Pre dieťa je lepšie preliečiť... Do porodu máš dosť ďaleko, tak aby ti to neprešlo to chronického kašla. Mne pomohli jedine ATB Azitromycin a tie sa v tehotenstve možu.

http://www.porodnice.cz/poradny/azitromycin-san...

13katarinka13
autor
4. jún 2019

@mia_von_prag presne je to neprijemne a niekedy mam pocit, ze tym kaslanim vsetko zo mna spadne zospodu 😖
a ten Azitromycin je na tieto mykoplazmy? Lebo co viem na toto sa dava Sumamed tri balenia s prestavkami...aby sa ta bakteria zabila..
robili ti aj kontrolne odbery? či mas mykoplazmy negativne?

eriksonka1234
4. jún 2019

@13katarinka13 moja dcéra mala pľúcne mykoplazmy ani neviem presne odkedy, ale kým jej ich konečne zistili, skoro nám odišla.... Dva krát prechodeny zápal pľúc, ktorý Dr. nepočula, v septembri ich už mala na isto a zistili ich až v januári.. Ale pri konci boli tie stavy už hrozné. Neviem, čo je v tvojom prípade menšie zlo, ale bez Atb to nie je sranda, v tomto prípade by som to určite konzultovala s Dr. a aj s gynekológom

13katarinka13
autor
4. jún 2019

@petruldo no problemom sú tie záchvaty kašla a následne vracanie, raz je to lepsie inokedy to prepukne znova intenzivne....bojím sa aby sa nestalo najhorsie tym neustalym kaslom..a aké antibiotika si dostala prosim ta?

katulienkaja
4. jún 2019

@13katarinka13 azitromycin je účinná latka ktorú obsahuje Sumamed ☺

eriksonka1234
4. jún 2019

@13katarinka13 moja dcéra brala Sumamed 13 týždňov, niekedy nestačia 3 balenia

13katarinka13
autor
4. jún 2019

@eriksonka1234 zajtra mam poradnu, určite to konzultovat budem... lebo toto neustale pohadzovanie k lekarom....dali mi lieky od alergie, kortikoidy do nosa a naco to mam vsetko brat? ked mam jasnu diagnozu tie mykoplazmy?... doktorka stale caka, že kym vyddrzim pockajme s antibiotikami, ale co ked bude neskoro? viem že kasel je riziko pre dieťatko, že moze vyvolať aj predcastny porod...

eriksonka1234
4. jún 2019

@13katarinka13 ved to, možno tie Atb by boli v tvojom prípade to menšie zlo

13katarinka13
autor
4. jún 2019

@katulienkaja ďakujem, nevedela som, už so múdrejšia 🙂 🙂 takze tiez si mala tri balenia? v ktorom mesiaci? 🙄 a babatko bolo zdrave? lebo ta moja dotorka sa stale ohana ze je to zasah do genetiky , zw su to silne lieky, ze to mam zvazit 😔 a ja uz teda potom naozaj neviem co je dobre...ale viem že cakat do porodu je hlupost, a to potom mozem nakaziť aj to male....ostatne mamicky v nemocnici a podobne...

mia_von_prag
4. jún 2019

@13katarinka13 ano, potom som mala kontrolné odbery, hladina už bola nízka a príznaky vymizli. tak som vedela, že to zabralo. Ale trápila som sa s tým asi 3 mesiace. Najprv som brala nejaké ATB asi 3 týždne, vobec nezaberali, Dr. sa radila na infekčnom a zrovna viac ľudí v okolí malo mykoplazmu, príznaky sedeli, nasadili Azitromycin, ževraj jedine táto látka na to pomáha. Po prvom balení veľké zlepšenie, potom po 2 týždňoch ešte jedno balenie a bolo to... Hlieny potom vymizli postupne, ešte pár týždňov som pokašliavala.

Niektorí doktori sa boja tehotným predpísať čokoľvek. Ja som vtedy plánovala otehotnieť/teoreticky som už mohla byť tehotná, ale doktorka mi povedala, že to vyliečiť tak či tak musíme... Čo sa týka genetiky nechápem, čo hovorí, o tom je rozhodnuté už pri oplodnení a v 19tt je už dieťa celkom vyvinuté. Ja by som to liečila, navyše keď je toto ATB v tehotenstve povolené...

13katarinka13
autor
4. jún 2019

@mia_von_prag Ďakujem, budem sa oháňať týmito antibiotikami, ved to nie je normalne aby som čakala...a na čo čakať? na to kým začnem z toho kašla asi krvácať .... :-/ ja som tiež brala v prvom trimestri antibiotika ZINNAT 500 pretože dr si myslela že mám silnú angínu, potom mi dala druhé balenie keďže kašel absolutne neutíchal a potom ešte amoksiklav a potom mi niekto povedal, že su rozšírené mykoplazmy či ich nemám, tak som šla k doktorke nech mi vezme krv.....a jasne že sa mi to potvrdilo, čiže na moje požiadanie...nerozumiem, že ju to nenapadlo???? ked mi predpisovala dalsie antibiotiká a stale som sa stazovala na dusivy kasel.....a ona stale tvrdila ze mam dychanie ciste !!😠😠😠 normalne som nastvana na toto....pomaly aby sa clovek doprosoval ci naaahodou nemam taku a taku diagnnozu...

petruldo
4. jún 2019

@13katarinka13 dostala som sumamed, vybrala som 3 balenia s prestávkami, už si to presne nepamätám, je to už 6 rokov. u mojej malej sa ATB brané v tehu prejavili tak, že má narušenú sklovinu na zúbkoch, už prvý sa jej prerezal s defektom, teda predpoklad je taký aj zubárka mi to potvrdila, že to mohlo mať vplyv na sklovinu

neluskas
4. jún 2019

@13katarinka13 dobrý vecer, ja som tento isty problem riesila u mojej kamarátky, ktorej dcerka dostala plucne mykoplazmy. riesili sme to prirodnymi produktami. do atb liečby by som vo vasom pripade nesla. atb mozu poskodit plod

neluskas
4. jún 2019

@neluskas mojej dcerke sposobili atb vznik hemangiomu nad pravym okom. z gynekologickeho hľadiska som bola často na atb liečbe, preto by som do liečby formou atb uz nikdy nešla

jersey87
10. júl 2019

@13katarinka13 preco som ja nenasla tuto diskusiu skor? Nechapem. Len pre info pre ostatnych do buducna, ked by sa stretli s touto pliagou v buducnosti.
Som v 18 tt a pred mesiacom my zistili plucne mykoplazmy. Schytala som ich od dcery. Ona mala zapal pluc, ktory preliecila. A ja som skoncila v nemocnici, mala som teploty, kaslala som atd. Najskor mi nasadili peniciliny, potom cefalosporiny. Teploty ustupili, ale stale som kaslala. Ked som sa dostala domov z nemocnice, tak som zacala kaslat este viac. Rychlo som sla na plucne. Tam mi dali tiez len kortikoidy a este nejaky inhalator. Ale to som nebrala, lebo som vykasliavala hlieny. Preslo mi to az do zapalu pluc, lebo som mala problem vyjst jedno poschodie. Utekala som teda k dr a predpisal mi Sumamed. Vahal, bal sa, ale v mojom pripade sa uz nedalo inak. Teraz som dobrala druhu davku a za chvilku zacinam s tretou. Hned po prvom baleni sa mi polepsilo a teraz sa citim relativne zdravo, i ked stale sem tam pokaslievam. Dufam, ze tretie balenie uz zaberie uplne. Teraz sa sustredim hlavne na posilnenie imunity...

jersey87
10. júl 2019

@13katarinka13 ako si pochodila ty?

13katarinka13
autor
10. júl 2019

@jersey87 tak ja mam za sebou jedno balenie antibiotik azitromycin, po ktorych sa mi vyrazne polepsilo,ale mala som trvat aj na dalsom balení, cítim ze sa to pomalicky vracia naspať...teraz najma rano dostanem taky mensi zachvat - suchý...v piatok idem na plucne, mykoplazmy su stale pozitivne tak mozno mi nasadi dalsie antibiotika ...

jersey87
13. júl 2019

@13katarinka13 ahoj, ako si pochodila na plucnom? Mne sa este pred zacatim tretieho balenia znova ozval dusivy kasel a kazdym dnom je silnejsi. Takze sa mi to vracia. Predpisali ti atb tie iste ci ine?

13katarinka13
autor
13. júl 2019

@jersey87 ahoj, vieš čo úplne zvlastne! neviem čo si mam o tom myslieť, pluciarka mi robila rôzne dychové testy ....na základe toho mi diagnostikovala reflux....hovorím jej že mna v zivote nebolel zaludok , nemam ani kyseliny-pálenie záhy, nic....ona tie mykoplazmy absolutne neriesila! ...dala mi helicid na ten "udajny" reflux a taktiez inhalacny sprej na dusivy kasel....uvidim co bude o mesiac mam to uzivat ....povedala ze ved mykoplazmy ste prelecila balenim antibiotik v sucastnej dobe sa odpruca len jedno balenie .... neviem strasne divne pocity mam z toho vysetrenia....

jersey87
13. júl 2019

@13katarinka13 tak to je fakt zvlastne. Mne na plucnom dali tiez na inhalovanie atrovent a alvesco, ale nebrala som to, lebo to bolo na dusivy kasel. A ja som este vykasliavala. A teraz sa ako citis? Mas pocit ze sa ti kasel vracia, alebo stale rovnako?

13katarinka13
autor
13. júl 2019

@jersey87 ano to mam aj ja ten atrovent🙂 vies co ja uz nevykasliavam kedze ja som brala jedno balenie tych antibiotik amytricyn myslim nieco take a polepsilo sa mi lenze ostal mi suchy dusivy kasel stale, tak asi preto mi to dala...

jersey87
13. júl 2019

@13katarinka13 ja zacinam rozmyslat nad tym atroventom, ale bojim sa ho brat. Ze pri jeho brani treba potom odsledovat babatko a nadoblicky. Ale zacina ma znova dusit a som z toho dost nervozna. Naozaj uz neviem, co mam robit, aby som bola zdrava.

13katarinka13
autor
13. júl 2019

@jersey87 to ti povedala doktorka? lebo mne nic take nepovedala :-/ povedala ze tato liecba je uplne nezavadna :-/ ..... ach---

jersey87
13. júl 2019

@13katarinka13 hej aj mne povedala doktorka, ze je to uplne bezny liek a beru ho tehotne astmaticky, ale ked som si precitala pribalovy letak, tak som aj bola rada, ze este vykasliavam a teda som ho nebrala. Ale teraz sa mi ten hnusny kasel vracia...

13katarinka13
autor
13. júl 2019

@jersey87 vieš ja ti poviem že už naozaj neviem čože dobre a čo nie.... pretože neustály kašeľ tiež nie je bohviečo .. môže vyvolať predcastny pôrod 🙈🙈 nech už je malé na svete a ja sa mozem poriadne preliecit 👀

jersey87
13. júl 2019

@13katarinka13 takze tebe ten atrovent pomaha? Kasles menej? Ved ani ja neviem, co je momentalne dobre. Ja som skoncila uz v nemocnici a mala som aj zapal pluc, takze mna atb zachranili. A rozhodne sa nechcem vratit k tomu, co bolo. Ty mas termin skor ako ja. Ja sa uz tiez neviem dockat porodu...

13katarinka13
autor
13. júl 2019

@jersey87 kedy máš termín ty ? antrovent beriem druhý deň takze mozem to posúdiť tak o mesiac možno 😐

jersey87
13. júl 2019

@13katarinka13 ja az v decembri... Este dlhoooo.

13katarinka13
autor
13. júl 2019

@jersey87 neboj to dáme ... musíme 🙏💪🏻💪🏻