Pľúcne chlamýdie

veronikab155
21. feb 2024

Ahojte. Idem si po radu. Svokor prekonal plúcnu formu chlamýdii. Dlho kašlal. Liečil sa týždeň, na konttole viac nebol. Svokre odmietli urobiť u obvodného lekára odbery, musela si ich zaplatiť sama. Mala protilátky v krvi vraj po prekonaní a že to netreba riešiť...
Chodili sme tam samozrejme. Ja aj moje dieťa sme bývali v poslednej dobe často chorí, každý mesiqc máme sople a kašleme. Nedalo mi to. Išla som k obvodnému na stery a som pozitívna. Podotýkam, že obracali tam na mňa očami, že čo chcem... Bojím sa, že to má aj malý, dnes sme boli na krv a tam tiež tak nedoverčivo na mňa pozerala doktorka. Poslala som aj muža k obvodnému, nie že kvôli nemu si to tu budeme točiť, vzhľadom na to, že aj on býval chorýv zmysle, že ho škrabalo často v hrdle, pokašliaval...jemu obvodný odobral vraj krv so slovami, že chlamýdie má každý, že čo riešime.
Tak sa pýtam, čo to kurník s tými lekármi je...prečo je problém odobrať krv. Chodím k lekarovi 1x za 10 rokov..nie som hypochonder čo tak sedí každý týždeň...
Máte aj vy takéto skusenosti?

niqua
21. feb 2024

@veronikab155 ano mam...a rovnake...JA musim ziadat vytery, krv, vsetko pre svoje deti.....hrozne :(

kleopatra114
21. feb 2024

Zrovna s týmito potvorami bojujeme ( a nielen s tymi ) . U dcery robila krv alergo- imuno ( sama navrhla , že to bude ono ), mladšie dieťa liečila naša pediatrička , ked prišli výsledky starsej . Potom sme si dali krv vyšetriť u nasich obvodných vsetci , kto mal nejaký príznak - vsetci bez problémov , ochotní .

siska53
21. feb 2024

@veronikab155 ja som mala plucne a liecila som sa dobre 3 tyzdne. Pytala som pediatricky i mojej obvodacky. Obe mi povedali, ze netreba riesit okolie, kym sa to o nich neprejavi tiez. Lebo ano, ma to v podstate kazdy. Ako aj zlateho stafylokoka. Opat riesi sa, az ked je problem..

veronikab155
autor
21. feb 2024

@niqua ale nerozumiem, prečo s tým je taký problém ...vraj je to dosť drahé vyšetrenie, či majú nejaké limity z poisťovní, alebo im to nechcú preplácať, nerozumiem. Pritom všade sa dočítae

veronikab155
autor
21. feb 2024

@veronikab155 dočítate aké su nebezpečné, keď sa to nerieši

veronikab155
autor
21. feb 2024

@siska53 akože chápem, ale aj my sme to stopercentne dostali od svokra ktorý kašlal a odmietal ísť na kontrolu, chodili tam svagrinine malé deti aj celá rodina. Teraz akože ja tu budem brať týždne, bohvie koľko antibiotiká, ak vyjdú pozit. aj synovi on detto. Potom tam zasa pojdeme a čo...zas odznova? Budem brať dokedy tie atb takýmto štýlom?a na mňa kašlem, ale bojím sa o dieťa. Pretože mav 2,5 roka a od pol roka je dobre že nie každý mesiac chorý a môžem sa aj na hlavu postaviť .. Chapete, čo myslím?

majamat
21. feb 2024

ja som mala plucne chlamidie a mozno aj roky, potvrdili sa mi z krvi po tom, co mi po chorobe neprestaval kasel. dostala som ATB a nikto neriesil moju rodinu a nikto z nich nebol chory. ani nasledne nikdy nikto chlamidie potvrdene u nas nemal.

nelca84
21. feb 2024

@veronikab155 no vsak ti povedali pravdu, v krvi to najdu takmer kazdemu 🤷‍♀️ Ak nemate ziadne priznaky, zbytocne sa rozculujes. A tymi priznakmi nemyslim bezny kasel-sopel. Ja ked som mala chlamydie, kaslala som asi 3 mesiace. Pochybujem, ze bez priznakov dostanes nejaku liecbu, to by museli byt vsetci nonstop na antibiotikach. Nerob paniku.

veronikab155
autor
21. feb 2024

@nelca84 veď hovorím, že svokor bol pozitívny a kašlal mesiace, nevedel už ani ležať. Spával v obývačke posediacky, svokra detto. Ale nedoriešili si to. Ja kašlem už asi rok s tým, že mám asi dvojtýždňové pauzy, lebo vykúpim celú lekáreň a riešim sa. Potom sa to vzdy vráti. A mám doma batoľa, tak sa snáď bojím opodstatnene, hlavne keď dieťa býva viac choré ako zdravé. Tak ma len zarszil prístup lekárov všade. Netvrdím, že teraz má byť každý na atb, len sa zamýšľam, či je problém odobrať krv. To je celé. Viem, že existuje aj pasívna forma chlamýdii, ktoré sa dá ale potvrdiť pravé odberom.

nelca84
21. feb 2024

@veronikab155 narazala som na teba a na muza. Pisala si, ze byvate casto chori - kasel, sopel. To mi pride ako bezna choroba. Chlamydie nie su sprevazdane soplami. Takze aj ked sa u vas oboch v krvi chlamydie potvrdia, pochybujem, ze na to nieco dostanete. Lebo podla toho co pises, nemate priznaky chlamydii. A mozno vam tie antibiotika predsalen predpisu, ak si neodbytna a budu chciet mat od vas pokoj.

veronikab155
autor
21. feb 2024

@nelca84 jediné na čom budem trvať je vyšetrenie u plúcneho lekára, alebo farmakológa. Ja si nemyslím, že atb su samospásne. Sama som ich brala naposledy pred 20 rokmi možno a to na zápal mechúra. Len nerozumiem, prečo si to vytrhla celé z kontextu. Ja som nežiadala nič menej a nič viac ako vyšetrenie. Platím si do zdravotnej, lieky vždy kupujem napriamo, chodím už roky len na preventívnu ku gynekológovi a zubárovi, tak snáď na odber krvi mám ešte nárok . A sqmozrejme nasledne si nechám poradiť od tých , čo to vedia✌️

nelca84
21. feb 2024

@veronikab155 a co som vytrhla z kontextu? Nemate ani jeden priznaky chlamydii. To, ze sa najdu v krvi nic neznamena a ani sa to neriesi. A nehnevaj sa, ale vysetrenie na plucnom? To je uz naozaj cez.

veronikab155
autor
21. feb 2024

@nelca84 a ty si kto aby si rozhodovala o tom , čo je cez, akože si vtipná 😁