Pľúcna ventilácia viac ako 4 týždne

aniky0507
21. dec 2021

Pekný deň, mali ste prosím niekoho na pľúcnej ventilacii viac ako 4 týždne a prežil?Tatino momentálne bojuje na ARE v Malackách, prognózy nie sú dobré,ale stále veríme, že to dá. Ďakujem za odpovede 🙏

sasa1310
21. dec 2021

@aniky0507 pokiaľ je očkovaný, šance má.

katka5161
21. dec 2021

@aniky0507 zazraky sa deju..ale 4 tyzdne su mega vela

klip0
21. dec 2021

@sasa1310 prečo pokiaľ je očkovany ? 4 týždne na pľúcnej ventilácii či očkovany či neockovany je to to isté nie ? (Nepytam sa v zlom)

katka5161
21. dec 2021

@klip0 tiez si myslim ze v tomto pripade mu uz ockovanie nepomoze..ked sa dostal na ventilaciu, moze mat aj 10 davok

sasa1310
21. dec 2021

@klip0 tak vravia lekári. Aj v nemocniciach majú oveľa väčšiu šancu očkovaní ako neočkovaní. Každý si už sám vybral akou cestou pôjde..

nominativ
21. dec 2021

@sasa1310 nepýtam sa ako anti ockovanec.... Ja som očkovana. Ale akoze vážne? Veď očkovanie ta ma chrániť pred ventiláciou... 🙉

sasa1310
21. dec 2021

@nominativ má chrániť aj chráni. Starší, s rôznymi inými diagnozami tam aj napriek tomu môžu skončiť.

evkamotka
21. dec 2021

Mojej babky sused bol na ventilacii niekolko x tyzdnov a uz je doma, prezil. 50-nik

mmoni89
21. dec 2021

@sasa1310 keď už sa raz dostane na ventiláciu tam je už jedno ci si ocko ci nie, ide o to sa práve tomu vyhnúť.

annm81
21. dec 2021

@aniky0507 Štyri týždne na ventilácii kvôli covidu nie je nejako nezvyčajne veľa. Šancu iste má, ale z vyjadrení lekárov vieš, že je vo veľmi vážnom stave. Držím palce!

mmoni89
21. dec 2021

@aniky0507 ockovi držím palce, verím ze sa z toho dostane

aniky0507
autor
21. dec 2021

Tatino nie je očkovaný, my všetci v rodine sme, len on mal stále čas a odkladal to...už sa to nedá vrátiť späť a neskutočne to ľutujem, ale určite nechcem túto diskusiu viesť týmto smerom...naozaj by som len chcela vedieť, či sú ľudia, ktorí to zvládli...potrebujem nádej a silu do týchto dní🙏

aniky0507
autor
21. dec 2021

@mmoni89 ďakujem♥️

aniky0507
autor
21. dec 2021

@annm81 ďakujem♥️

ankare
21. dec 2021

@aniky0507 skoré uzdravenie!

sasa1310
21. dec 2021

@mmoni89 no hej, ide o to sa tomu vyhnúť...

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mistymay33
21. dec 2021

@aniky0507 vzdy je šanca! Netreba sa vzdávať. Covid pacienti su vraj bezne niekolko tyzdnov na ventilácii. Niektori to prežijú, iní nie. Zalezi od velmi vela faktorov. Drzim palce, aby to ocko zvládol.

mable123
21. dec 2021

Ak pacient vydrží na pľúcnej viac ako 72 hodín má šancu prežiť... Telo bojuje... Veriť treba!!!! VEľa šťastia

marseillefan
21. dec 2021

@sasa1310 Ak už je očkovaný na pľúcnej ventilácii, tak to znamená, že mu vakcína nezabrala a šance na prežitie sú rovnaké ako pri neočkovanom. Očkovanie chráni pred tým, aby sa na tú pľúcnu ventiláciu vôbec nedostal.

lenicka777
21. dec 2021

Autorka sa pýta na niečo úplne iné a vy jej tu píšete ze si to zapríčinil sám lebo nie je zaockovani!!! Ľudia vy ste normálni? Určite má svojho ocka rada a následky nezaockovanosti aj ockovanosti vie asi aj sama môj manžel robil na pľúcnom oddelení a mali aj prípad kedy muž bol 2 mesiace na pľúcnej ventilácii a dostal sa z toho všetko závisí od toho ako to telo zvláda 🙂 posielam ti veľa energie aby sa ockovi polepšilo 🙂 a bolo to bez následkov. A tí ktorí chcete riešiť ze si to zapríčinil sám vďaka neockovanosti riešte si svoj život prosím 🙏

elizabet173
21. dec 2021

@aniky0507 čítala som nedávno o policajtovi, na pľúcnej ventilácii bol šesť týždňov, veľmi schudol, potom sa učil chodiť, ale dostal sa z toho. Vždy je nádej, držím palce, aby sa z toho dostal.

tara42
21. dec 2021

Ak už je na kyslíku alebo na pľúcnej ventiláciu je jedno ci je ockovany alebo nie. Drzim palce a veľmi si prajem nech mate ocina uz doma a v poriadku. Môj ocino to nedal. Ale určite bude potrebovať čas, mozno sa bude musieť znova učiť žiť ako kedysi. Chodit, rozprávať ...

babulkomale
21. dec 2021

@aniky0507 ano poznam osobne, jeden, okolo
styridsiatky, bol 5 tyzdnov na ventilacii a dostal sa z toho a uz pracuje, druhy podobne, len s vacsou nadvahou, ale tiez sa z toho dostal a uz pracuje. Ostatni boli menej, ale tiez tazke stavy, chvalabohu uz funguju normalne. Nikto z nich nebol ockovany, pretoze vtedy sa ockovalo 80+ a nikto nema long covid 🙏🙏🙏
Modlite sa a verte, posielajte v mysliach energiu tatinovi, drzim vam palce. Lekari uz to vedia dobre robit, ked sa mu pomoct da, pomozu.

goblinko1
21. dec 2021

@aniky0507 nič sa neboj, tatino to zvládne, plucna ventilacia neznamená rovno smrť, prežije.. potom sa zaockuje ak po tejto skúsenosti bude chcieť.. a 4 týždne na plucnej je ešte normálne ale určite to nezlhacujem. Ak veríš, tak sa pomodli..

sasa1310
21. dec 2021

@lenicka777 kde čítaš, že jej niekto píše, že si to zapríčinil sám lebo sa nezaočkoval?

marsmykkok
21. dec 2021

@aniky0507 Vek, nejaké ochorenia? Ono tak dlho byť na ventilácii je záťaž pre všetky orgány. Poznala som staršiu pani-70, v minulosti prekonaný infarkt, na ventilácii 3 mesiace, ale nedala to. ☹

jaruska1992
21. dec 2021

@aniky0507 dobrý deň, koľko má ocko rokov? Je veľmi ťažké vôbec polemizovať nad takou vecou, či to prežije alebo nie. Skôr zrejme hľadáte útechu a šťastné konce, tomu chápem, je to príšerné takto čakať 😪 nuž asi ostáva len modliť sa zaňho, pretože jeho život je v rukách Božích ako sa hovorí. Avšak určite nechce, aby ste sa trápili, ak ešte bojuje, tak len kvôli vám, ktorých ľúbi. Držím silno palce, prešla som si tým min.roku, obaja dedkovia v priebehu dvoch týždňov..

1gabriela13
21. dec 2021

@aniky0507 z 10ich na ventilácii vraj štatisticky vyviaznu 2 živý.. ale.. ja ich poznám rovno 3 a v pokročilejsom veku,jeden z nich je pán od vedľa. Bol 6 týždňov na ventilácii a je tu medzi nami. Držím vam neskutočne palce,viem si predstaviť čo prežívate.

3petka
21. dec 2021

@aniky0507 opýtajte sa na liečbu protilatkami či jak to nazvať v infúziách. Myslím že to stojí okolo 100 EUR ale možno pomôže… už mi o tom viacerí známi rozprávali že im to neskutocne pomohlo