Ploštice - objavenie štípancov

27. júl 2024

Ahojte žienky. Potrebujem radu, lebo sa zbláznim. Tie, ktoré máte skúsenosti s plošticami, po akom čase sa vám objavili štípance, ak ste si ich priviezli z dovolenky ako "suvenír" 🤦‍♀️. Ďakujem

leyla97
27. júl 2024

ahoj viem ze sa objavia po nejakom case, nemusia sa objavit hned...my sme bojovali s plosticami, nie sa SK ale v nasej druhej dovolenkovej krajine, ked sme stahovali nabytok...zrejme v tej dodavke sa nam nalepili na gauc....a ty mas pocit ze si iba postipana alebo si si ich pritiahla zo sebou ?

autor
27. júl 2024

@leyla97 ja nie, ale manžel má štípance na nohe a pred necelým mesiacom sme sa vrátili z dovolenky a ja mám teraz strach, či sme si niečo nepriviezli so sebou. Prezrela som celú spálňu, matrace, rošty, všetko som povysávala, tak uvidíme, dúfam, že to bolo niečo iné.

simsalabim
27. júl 2024

Skus na rozne miesta pri posteli nalepit obojstrannu lepiacu pasku, mozno sa daco chyti.

autor
27. júl 2024

@simsalabim rozmýšľala som nad tým, hlavne okolo matraca, vyskúšam a uvidím. Zatiaľ je to prvé poštípanie, ale nakoľko bol manžel teraz robiť aj v záhrade a má to asi od stredy, tak neviem, či to nemohlo byť aj niečo iné. Uvidíme, či sa teraz cez víkend objavia ďalšie a ak áno, tak sme sa rozprávali, že budeme hneď v pondelok kontaktovať firmu, aby sa to podchytilo rýchlo.

mimikarol
27. júl 2024

Kontroluj to hlavne v noci, tie svine sú cez deň zalezene. Kľudne môžu stipat aj teba, nie každému sa objavia štípance.

autor
27. júl 2024

@mimikarol už som toho dnes toľko načítala, že už sama neviem. Manžel hovorí, že to mal najprv taký pľuzgier a to ho svrbelo, nikde som sa nedočítala, či je pľuzgier aj po uštipnutí plošticou. On tvrdí, že sa mu to stalo na záhrade, že stále mal pociť, že mu niečo skákalo po nohe, tak začínam rozmýšľať aj či to nemohla byť blcha. Ja už sama neviem 🤦‍♀️

deti95060810
27. júl 2024

pľuzgier pri ploštici nebýva...

autor
27. júl 2024

@deti95060810 veď viem, preto som zmätená. Jeho niečo poštípalo asi v stredu, ale odvtedy nemá nové štipance, aspoň žiadne sme si nevšimli. Neviem, možno ho fakt niečo iné poštípalo, len ma zmiatlo, že je to tak na jednom mieste a potom 3 štípance za sebou. Uvidíme, či bude mať viac štípancov.

mamaiva1974
28. júl 2024

Ak bol v zahrade,mohli to byt aj mravce.Podvecer stipu aj take male protivne musky.