Ahojte dievčatá potrebujem sa vyrozprávať. Zobrala som si do hlavy že si chcem dať do poriadku zuby. Nemám ich také strašné no mám strašne veľa kazov. Asi pred 10 rokmi ešte som bola dieťa mi prvý a posledný krát blomboval zubár zub. Vtedy ma to strašne bolelo ako by mi vrtal aj do ďasna do dnes sa na to pamätám. Ako 18 ročná som bola u zubára kvôli bolesti a prišiel mi na to že mi rastie zub múdrosti ale nie dobre tak som musela dať vyoperovat, malá som to miesto aj zapálené. Ta bolesť potom bola strašná. Na preventivky chodím každý rok no so zubami som si nedavala nič robiť 2x mi úplne stačilo ale nechcem to zanedbať úplne. Rozhodla som sa že si ich dám do poriadku, dnes som si bola robiť prvý kaz po tom dlhom čase. No strašne čo som si tam zase zažila s jedným zubom. Kým mi ho vrtal s tou tenkou vŕtačku bolo dobre bolo to citlivé bolelo to ale vydržala som ak začal s niečím iným asi s iným nastavcom začalo mi to vybrovať celé zuby, ústa bolo to strašne nechutné. Začalo ma s toho napínať tak som mu potlačil ruku preč aby kus počkal lebo by bol asi schopný pokračovať aj keď ma napínalo. Vravela som mu že je to veľmi hnusne. No jeho reakcia a odpoveď ma strašne zarazila...,, Ty máš zdrbaný zub ktorý je hnusný a nie toto". Pýtala som sa ho či to bude ešte dlho trvať odpovedal že ,, Tak zatiaľ som nič nerobil keď ty robíš všetko za mňa ". Kvôli tomu že som si pri tom napínani vybrala odsavačku a musel prestať... To naozaj som ja taká padavka alebo to naozaj je také nepríjejemné a bolestivé ?Pritom som si dala pichnúť aj injekciu
@nemenovana1999 to je zároveň aj nejaký známy, že ti týka? A teda trochu neprofesionálne hlášky. No mňa opicha tak, že absolútne nič necítim a to mi robila robila veľmi hlboký kaz...ja si v tom kresle viac menej oddýchnem, bolesť žiadna.ani má nenapina.
Ježiš. To čo za hulvata ? Všetko je o zubárovi, aj ten strach. Vymeň ho
@nemenovana1999 je to psychopat kedysi som mala takého zubára ktorý mi trhal nasilu zub a celý čas po mne vrieskal, že som chorá na hlavu ak ma to boli, že mám ísť k psychiatrovi nie k nemu . Bol to vysinutý cvok už som tam po druhej návšteve nešla . Zistila som ze ho potom aj vyrazili lebo bol cvok.
Ale vo mne to spôsobilo blok, že som potom skoro osem rokov k zubárovi nešla. Vďaka tomu som si musela dat mostík lebo som mala aj kazy, čo sa neliečili. Nasla som si zubárku , ktorá bola úplný opak mila kľudná zistila, že problém je , že mi veľmi dlho trvá kým mi začne účinkovať umrtvenie. Teraz som už na tom tak , že sa k zubárovi teším, ale už nikdy by som nešla k atogantnemu drzemu zubárovi. Nikdy
Hľadaj nového zubára. Aj keby si mala neviem čo v ústach takto sa správať nemá.
nie nie je to blestive asi si padavka najma ak to robia pod injekciou, ak to boli daj si 2-3x pichnut. ja mam panicky strach z injekcie takze mne vrtaju "za ziva" dokonca som tak vydrtala aj robenie korunky. ak clovek chce vydrzi. a k dr. je to hulvat a nema sa co takto vyjadrovat urcite by som ho vymenila
@sisska96 Áno je. Čo som sa pýtala viacerých ľudí na názory veľa ľudia vraveli že je necitlivý. No keď som to vravela priatelovi že ma to bolelo že to bolo nepríjemné. Ešte on mi narobil viac nervy že som rozmaznana. Asi pred 2 mesiacmi si dal tiež blombovať 2 zuby ale pri inej zubárke. Ja by som 2 zuby nedala. Asi to neni moja chyba ale zubárova alebo som naozaj rozmaznaná a proste tu bolesť neviem vydržať. Moja mama ma s ním tiež zle skúsenosti keď že ma cukrovku a naposledy ak jej blomboval zub celá zakrvavena šla domov. Ani sa jej nepýtal či ma nejaké choroby atď. Sestra tiež celá pri ňom brutálne opuchla ale už sa nepamätám či jej zub blomboval alebo ťahal ale celú stranu tváre mala strašne opuchutu. No ale tá jeho odpoveď a ako mi začal tykať ta to bol vrchol drzosti. Celý deň som z toho na nervy.
si priplat a daj si injekciu .. ja som prekvapena ze tu kde zijem aj pri obycajnom plombovani automaticky injekcia... uz som si na to tak zvykla,ze ked na sk mi robila na emergency zub skoro som umrela od bolesti 😀
@chrumka333 Práve že nie nie je môj známy a to ma zarazilo, tak videl že som mladá tak mi zatykal. No ešte som sa s takým niečím nestretla. Mal brať ohľad na to že mi je to asi naozaj nepríjemné a byť trpezlivý a nie také hlášky dávať.
@nemenovana1999 no mne to opichava asi z 3 strán , niečím tenkým ako inzulínové pero.ozaj nie je nič cítiť a pýta sa aj počas procesu či všetko ok,či netreba dopichnut. Takže ho vymeň a netráp sa
@chrumka333 Možno aj mne ta injekcia neučinkovala ešte ako mala. Myslela som si že nebudem vôbec nič cítiť ale cítila som riadne. Až keď som prišla domov mi to znecitlivelo viac aj dosť dlho trvalo kým ta injekcia vyša a začala som cítiť tu stranu.
Po prve vymen zubara. Hned. Taketo spravanie nie je v poriadku. Po druhe, niektorych ludi napina aj pri umyvani zubov, taki to maju tazsie aj u zubara. 3. Ak ta to bolelo aj pri injekcii, je to len v tvojej hlave. Neznasam osetrenie zubov, vzdy je to neprijemne a ano, mozes citit tlak, akoby drncanie celej hlavy (pri jednom type vrtacky) a ine neprijemne pocity. Ale pokial zabera anesteza, tak to neboli.
No dobre dievčence. Ďakujem že som sa mohla posťažovať a vyrozprávať. Pekný zvyšok večera prajem.
Ďakujem aj za vaše odpovede. Nabudúce k nemu už nepôjdem nájdem si iného zubára alebo zubárku.
@ruzasipova pokiaľ zaberá.....mne 3x pichol injekciu a nič.....nakoniec mi opichal priamo ten zub,až to nakoniec zabralo....
@nemenovana1999 bože,to je idiot😨
Ja chodím k nezmluvnému,tam bez injekcie ani nič nerobia
Ja som si to len teraz všimla že do snažiliek som pridala toto fórum. Ach ja som dnes mimo 🙂
@nemenovana1999 určite zmen zubára. Radšej si priplatiť a dostať profesionálny prístup ako takéto hulvatske správania. Viac by som k takému zubárovi nešla. Ak bolelo ak po injekcií, tak pravdepodobne si tam mala zápal alebo injekcií pichol zle. Oboje možnosti sa dajú vyriešiť. Mňa tiež napína u zubárky, preto máme dohodnutý signál, kedy hneď prestane robiť, chvíľku počká a tak pokračuje. Inak existuje aj taký sprej, ktorý by mal pomôcť proti napínaniu.
Urcite zmen zubara a pytaj si umrtvenie a koferdam
Otrasny pristup, uz by som k nemu teda nikdy nesla, ked mas traumu zo zubara z detstva potrebujes zubara ktoremu budes verit, ktory je ludsky, ktory bolest neprijima!!! (Moja mi opicha zub ktory ide robit, a pocka 5 min ci zabralo, ak nezaberie dopichne). Hovorim z vlastnej skusenosti tiez mam traumu z detstva a pamatam si ako to bolelo.. avsak tiez som si povedala po 15 rokoch ze si tie tri male kazdy dam urobit konecne. Mam veru stastie ze mam malu kazivost zubov. A uplne super, doktorka so sestrickou su zohrané, citila som sa bezpecne, povedali mi ze keby nieco mam zvidhnut ruku a v momente dame pauzu, chapali moj stres, ale ten hned pominul. Vyslovene som si tam druhy krat uz isla oddychnut a tesila som sa ze budem mat super zuby. Je to vsetko o dobrom vybere zubara. Drzim palce aby si nasla uz dobreho.
Nájdi si zubára, ktorý viem ako to ma v roku 2024 vyzerať. Moderná ambulancia, výborný prístup k pacientovi, milý, ľudský, vysvetľuje co robí. Berie ohľad na pacienta za každý cenu. Síce zubár je drahší ale môžeš si byť istá, že zuby budeš mat ošetrené dobre. Treba ísť na kliniku.
Neviem fakt ľudia, čo vás napádajú take somariny si dat opravovať zuby v takej kvalite s takýmto prístupom. Vymením zubára a hotovo. Práve na tích dobrých a vychytenych zubárov je cakacka menšia.
Aj mňa napína keď mi zubár hrabe v ústach, no ale je trpezlivý. Raz sa ma pýtal či nie som tehotná, že skoro som zvracala. Proste som haklivá. Niekedy aj umývanie zubov ma napína. Ja by som asi hľadala druhého zubára keď je taký drzý.