Pouziva. Vas zubar koferdam pri blombovani? Moj zubar to posledne 3 roky pouzivam nikdy som sa od detstva nebala zubara chodila som vzdy pravidelne odkedy na mne piuzil koferdam napinalo ma to strasne, tym priskrutkovanim silnym mi praskol do mesiaca vedlajsi plombovani zub- samozrejme vylucil tuto moznost v zavere....nehovoriac o tom ze som nikdy nemala problem s vyskakovanim sanky- prvy x sa mi to stalo pri pouziti koferdamu odvtedy sa toho strasne bojim aj celkovo zubara koli koferdamu, nikdy nechce ustupit robit bez toho...aj napriek tomu ze mi vyskoci sanka...napina ma...ja vyznam a vyuzitie chapem ale minulosti robili bez toho...snad by mohol robit vynimocne aj bez toho ked ma pacient vyslovene problem... Stretli ste sa s tym?
Áno, používa, je to pre mňa novinka, prestúpila som k druhej zubárke v októbri a keď som zistila akú má koferdam funkciu, tak som rada, že som prestúpila k druhej Dr. ... ale ak s tým máš vyslovene problém, myslím, že Dr. by mohol urobiť výnimku, aj keď mne by to aj za to napínanie stálo a dávala by som si to aj tak ..
@akinom0077 keď Vás napína treba dýchať nosom a nebude 🙂
@555doka555 len nejde iba o napisane vyskoci mi sanka....
@akinom0077 áno, moja zubná tiež stále používa, ale význam toho mi je jasný, lebo vidím/cítim rozdiel v plombách urobených bez koferdamu - je mi úplne jasné, že v suchom/čistom sa jej zub opravuje lepšie a je tá plomba aj kvalitnejšie spravená.