Plomba zmenila farbu

13. mar 2022

Na prednom hornom zube mám asi 10 r zo zadu bielu plombu nepamatam si či už od začiatku, alebo časom mi zmenila farbu Keď sa usmejem je vidieť tmavé sfarbenie.Hygienicka mi navrhla, že mi tam dokáže striekačkou stretnúť peroxid vodíka neviem si to predstaviť stát by to malo okolo 50 eur ako dokáže vo vnútri vybieliť bez vrtania
Alebo si u zubára mám dať plombu vybrať a nahradiť novou?

dori2
13. mar 2022

moja sestra je zubarka a zeovna tento tyzden mi menila na stolicke amalgam a musela aj druhu spravit lebo mi odfarbía zub ze to vyzeralo ako kaz. podla mna lepsie vymenit, za to osetrenie u hygienick je to dost a podla mna ti nemoze zarucit 100% uspesnost🤷‍♀️

autor
13. mar 2022

@dori2 tiež si myslím.Len sa bojím, že o 2 r bude tá plomba rovnako tmavá fakt si nepamätám či to, až časom stmavlo či od začiatku

dori2
13. mar 2022

to neviem. ale nove biele su uz iny matros ako prve biele… mne sa nejako extremne nefarbia, a to som domedavna bola silna kavickarka a caje si toez neodpustim

simca06022011
13. mar 2022

Ziadna plomba sa mi nezafarbila, ale tie nove su ine, ani ich nevidno uz ☺️

angelovka
13. mar 2022

Vnutorne bielenie zuba sa robi len na mrtvy zub, kde je urobene endodonticke osetrenie ( vybraty nerv a osetreny korenovy kanalik). To ale robi zubar,urcite nie dentalna hygienicka. Je este moznost ze zub je zivy a sfarbila sa vam vypln, ktoru staci vymenit,ale aj to robi zubar. Hygienicka vam moze maximalne plombu prelestit alebo precistit pieskovacom od pigmentov.

marca12
13. mar 2022

Urcite vymenit plombu. Nad riesenim hygienicky by som ani neuvazovala.

autor
13. mar 2022

@angelovka nemám ho mŕtvy.Ale s touto hygienickou mám už jednu zlú skúsenosť bola som na hygiene a videla, že mám vypadnutu plombu tak mi tam dala dočasnú vložku, že pokým sa objednám k zubarovi do 2 dni sa mi zapálil a museli mi ho na pohotovosti vytrhnúť🙂)
Takže som uvažovala nad tým, čo mi ponúkla len so to neviem predstaviť tvrdila, že mi tam vstrekne peroxid.Dik dievčatá treba vymeniť plomby a bude pokoj táto je nejaká akčná už ma stála navyše veľa penazi

adamadent
13. mar 2022

Určite by som riešila výmenu novej výplne u zubného lekára. Aplikáciou peroxidu sa dá vybielit zub nie vypln. Navyše staršia vypln by sa mohla uvoľniť po aplikácii peroxidu.

levandullka
13. mar 2022

Sama som hygienicka, ale rozhodne by som sla do vymeny vyplne. Spravne som pochopila, ze hygienicka Vam chce vybielit tu blombu?

lenka_xy
13. mar 2022

V texte je uvedené, že výplň je zozadu, ale zub zmenil farbu spredu? Či som to zle pochopila? Lebo v tomto prípade by mi to prišlo naozaj skôr tak, že zub odumrel, a preto zmenil farbu.
A určite by som nešla do tých experimentov s hygieničkou, neviem ako by chcela bieliť kompozit peroxidom, takisto je zvláštne, že dáva dočasné výplne, to je v kompetencii zubára.