Plný žalúdok a klystír

bubik_ke
30. aug 2014

Ahojte, chcem sa opytat len na taku rychlu otazocku. Uz druhy den mam plny zaludok. Neviem ci je to "zapcha" alebo nieco. A tak sa pytam: ked ze nechcem ziadne prehanadla ani caje atd uzivat a cakat aby bolo po tom, tak mozem pouzit klystir? Pokial dobre viem, tak klystir je na ocistenie hrubeho creva. Ale pomoze precistit aj zaludok? Hlavne ho vyprazdnit? Maminy pomozte ja uz som zufala, bola som aj na pohotovosti nakolko mam uz aj bolesti. Pychli mi injekciu na bolest a poslali ma domov. Brali mi krv a vysledky ok. Tak ja uz neviem. Akurat na USG brucha mi povedali ze mam plny zaludok ☹ pomoze ten klystir? Co myslite? Uvazujem ze pojdem si ho kupit teraz do lekarne. Vopred dakujem za odpovede.

sisaha
30. aug 2014

@bubik_ke klystir ti vycisti iba crevo. kup si samaritana, ktory sa sice dava po opici, ale mozno ti pomoze s vytravenim

mawka
30. aug 2014

@bubik_ke nie, klystyr nejde az do zaludka, cisti hrube crevo. skus pancreolan, je volne dostupny, uzasny na travenie. mozno mas slabe zaludocne kyseliny. aaalebo ma napadlo, ja tomu hovorim klystyr zhora... zajdi do lekarne, povedz, ze ides na kolonoskopiu a ze ti kazali kupit MgSO4. ten prasok si zarobis s vodou, je to ale horke ako svina, mna z toho az napinalo, ale paradne ma to vyrajbovalo zhora dole. odporucam nikam ten den nechodit a dva dni predtym jedz len mliecne vyrobky a pi bujon. ziadnu tuhu stravu. proste ako priprava pred kolonoskopiou. ja som do dvoch hodin po vypiti jednej davky bola vytoto aj z podoby 😀 a hlavne som sa citila o 5 kil lahsia.

henikav
30. aug 2014

@bubik_ke ako pise @sisaha, klystir ti vycisti len crevo, ale ak ho mas plne, vyprazdni sa a bude sa mat kam vyprazdnit zaludok. Ale ja by som to nezacinala riesit klystirom, skus si vypit coca colu, normalnu nie light, ani zero, to vacsinou pomoze pri traveni.

mawka
30. aug 2014

@henikav akurat citam, ze ta horka sol MgSO4, ze to je trend v Holywoode na chudnutie. Moje nervy. Co tam este nevymyslia 😀 ja ho poznam z prace ako pripravok pred operaciami pripadne pred kolonoskopiou, ale vraj ma aj detoxikacne ucinky. ale teda je fakt, ze som sa po nom citila odlahcena.
@bubik_ke

henikav
30. aug 2014

@mawka moze byt, ved je to samozrejme ze pri takom "precisteni, ako aj pri hnackach, vracani.... clovek vacsinou aj schudne. My vzdy skusame skor ako lieky to co je najpristupnejsie, alebo najprirodzenejsie a vacsinou to pomoze, lekaren nasleduje az potom ak nepomohlo "liecenie jedlom, ci pitim. Napriklad pri zapche slivky, pri prehanani, krupicovu kasu a horku cokoladu, pre pretravenie colu, pri prechladnuti caj, citron, na zapalene hrdlo kloktanie teplej slanej vody....... Samozrejme ak je to vaznejsie tak lekar, ale keby sme pri kazdom malom probleme bezali k lekarovi, tak tam travime zivot, sme 4, tak vzdy ma niekto nieco 🙂

mawka
30. aug 2014

@henikav ja tiez tak, ale vacsinou na jesen trpim ako kon, ked je prechod z tepla do chladna, tak sa mi spomali travenie a niekedy mam pocit, ze az prasknem. MgSO4 je horka sol, nie je to nic dramaticke, ale rozhodne netreba prehanat, ved aj v creve musi ostat nejaka flora na spravne fungovanie. nepochopim ludi, ktori sa napchavaju prehanadlami, crevo potom zlenivie. cola suhlasim, na vygrganie a travenie perfektna, este banany pri hnacke, horka cokolada je asi uplne idealna. a slivky na prehananie su zname odjakziva. na mna ucinkuju celkom dobre marhule. nie ze by ma prehanali, ale velmi velmi dobre v sezone marhulovej chodim na velku. alebo jablcny most, stava. nie alkohol. na to som prisla, ze jablkova stava mi pekne stravi a posle pravidelne von obsahy 😀 ale taka domaca, resp bez umelin a podobnych kravin. umele veci ma neskutocne zapekaju a prekysluju ma. myslim umele sladidla a podobne.

bubik_ke
autor
30. aug 2014

Aha, no tak potom ten klystir je teraz este zbytocny no. Idem ja kupit tie citrony, coca colu, samaritan atd... Tu horku sol co spominate tak do dvoch dni prasknem 😀 ja to potrebujem hned lebo ma porazi uz mam bolesti.

mam jadro problemu 😀 pred troma dnami som zvracala a hnackovala tak som sa dala na suchare, banany a piskoty. Ako som zacala toto jest, prestala som zvracat a hnackovat. Ale asi presne tymi bananmi som sa upchala. No neporazi ma? 😠

Nic no, idem do toho obchodu dakujem za rady 😀

kiki68
30. aug 2014

@bubik_ke banany, piskoty a suchare, samy lepok,takze polepeny zaludok tym vsetkym, no treba to niecim rozpustit a potom radsej varena zeleninka ako tato kombinacia 😉

anatalia77
30. aug 2014

@mawka ta horka sol ma zaujala,to ma aj nejaky nazov,alebo ako to mam pytat v lekarni. S este ak mozem,ako casto sa aplikuje?

mawka
30. aug 2014

@anatalia77 vypytaj si horku soľ alebo MgSO4. ako som pisala, zatial som sa s tym stretla len co sa vysetreni criev tykalo alebo pred OP, ale hod do googla Horka sol alebo Glauberova sol a tam su navody na detoxikacie a podobne. ja som postupovala ako pred kolonoskopiou, dva dni som jedla len mliecne vyrobky a pila bujon, ziadna tuha strava - uz to bolo ako za trest a jednu sobotu som si to zarobila. ono pred kolono treba vypit toho tri pohare 2dc /klasika, prasok rozpustis v pohari vody/, ja som si zarobila jeden a s prepacenim som za pol hodinku zacala srat ako lion. neskutocna rychlost. tak som uz nepila tie dva zvysne radsej. no ale potom som asi dva dni vydavala rozne zvuky, kedze som bola dokonale vyprazdnena a vsetko mi vnutri pracovalo na prazdno, takze bolo dost pocut ako pracuje zaludok, creva. odporucam preto na vikend a ked nikam nejdes. 😅

tatinka
30. aug 2014

@bubik_ke dobre je aj psylium, tiez kupis v lekarni, stoji to tusim cca 3-4 e, je to dobre na spravne travenie a tym aj stolicu, tiez skus vela jogurtov kludne si daj aj tri ale nie ovocne len take tie biele a zapi ich mnozstvom vody,,,treba vela pit a casto teraz pit , ak zvladnes tak aj tri, tri a pol litra denne aspom kym sa ti to uvolni, potom uz staci bezne dva litre ..

bubik_ke
autor
30. aug 2014

Dakujem, uz som nakupila 6ks 1,5l mineralok, idem na to 😀

mawka
30. aug 2014

@bubik_ke hej, ale ked ta tak extremne nieco zapcha a netravis, tak zrejme "vdaka" hnacke ti odislo z criev aj to dobre. dopln si potom kultury, aby ti zase creva pracovali normalne. nejake dobre jogurty si kup. kvalitne, najlepsie domace by boli. nech sa ti namnozia dobre bakterie v creve a nech zase fungujes 🙂 drzim palce. my sa tomu smejeme, ale pravda je taka, ze nie je nad to, ked sa clovek dobre vys..e 😀 fakt je potom pohoda. neznasam zapchy. brucho mam jak balon a je mi vzdy divne.

veriiii
30. aug 2014

@bubik_ke nie ,klystir pomaha len na cast hrubeho creva..
jedlo sa drzi v zaludku okolo 2-4 hodin,v zavistosti od toho aky druh jedla, mastne, tazsie jedla sa drzia v zakludku dlhsie.. predpokladam ,ze od vysetrenia uz uplynulo aj viac hodin, ak mas stale pocut tazoby, nemusi ot byt jedlom, moze to byt napr aj kyselina, nafuknutie atd..
ak chces urychlit pasaz potravy zo zaludka, pouziva sa liek costi-domperidon..je dost mozne, ze ten ti aj pichli nap ohootvosti, pouziva sa aj pri takychto traviacich problemoch alebo aj proti vracaniu..
k tomu klystiru,ako teoreticky, ked sa vyprazdni "dolna" cast hrubeho creva, zasa postupuje ine z hornejsich casti a takto postupne ..
a k tomu,ze nevies ci je to zapcha, ved podla toho ak mas normalne stolicu, tak podla toho vies, ci je to zapcha..zapcha nema nic spolocne so zaludkom..co sa tyka liekov..

lauricka
30. aug 2014

no to mi bola pomoc na tej pohotovosti 😀 - na medajlu! Staci sa v lekarni opytat, co maju dobre na plny zaludok, urco by si hned zohnala. Klystir ti zo zaludkom fakt nic nespravi 😉 .

ukulela
30. aug 2014

@bubik_ke po hnackach a zvracani skus acidko - potrebujes aj dobre bakterie a tie v acidku su. a slus nejest. ,mne acidko vzy pomoze.