Plnosť a bolesť žalúdka, nevoľnosť

1. sep 2024

Ahojte stretol sa niekto s týmto? Od kedy som zjedla pokazené jedlo neviem dať dokopy žalúdok, trávenie. Bude to o pár dní už mesiac. Ráno viem v pohode zjesť raňajky nejaký chlebík so šunkou alebo aj nejakú buchtu. Akonáhle sa chcem ísť najesť poobede je mi zle. Pociťujem takmer okamžite po jedle pocit plnosti, boli ma žalúdok a pociťujem nevoľnosť. Chcem len podotknúť že som sa samozrejme odvtedy nedotkla mastných a vyprážaných jedlách. Tieto pocity mám aj po klasickom uvarenom kuracom mäse s ryžou. Keď nechcem aby mi bolo cez deň zle musím fungovať len na pečive, prípadne banánoch. Už som z toho zúfalá aj probiotiká som nasadila, začala som si dávať po hlavnom jedle aj pancreolan ktorý mi to aspoň trochu ustáli. Na gastre som bola asi pred 2 týždňami a nezistili nič. Že vraj stres ale ja žiaden nemám. Už neviem čo robiť, strašne mi to znepríjemňuje život 🥲

siegi
1. sep 2024

Som na tom podobne. Dnes je to mesiac a to som zjedla nieco co mi nesadlo. Tento tyzden uz bol kusok lepsi áe bcera som jedla viacej a dnes mi bolo zase blbo.

autor
1. sep 2024

@siegi no ja som už hotová z toho popravde..nechápem ešte sa mi to doteraz nikdy nestalo
A berieš nejaké lieky na to?

vakatko
1. sep 2024

Skús Zázvorový čaj s klinčekmi, každé sústo dobre požuť.

anketkarka
1. sep 2024

Možno Ti vadí teplé jedlo, možno je to veľké množstvo ešte na Teba. Má sa jesť malé množstvo a nie veľmi horúce.

anketkarka
1. sep 2024

@vakatko zázvor sa mi zdá veľmi agresívny na podráždený žalúdok. Mala som ho rada a pomáhal, ale od kedy mám väčší problēm s strávením, tak mi stav ešte viac zhorší.

siegi
2. sep 2024

Pancreolan si davam po jedle a zacala som brat teraz aj helicid, ale nemam pocit ze by to ten helicid nejak zlepsoval. Vcera som zase mala den len na hriankach. Uz pijem aj nutridrinky po duskoch. Tiez som z toho na nervy. Ale som aj dost v strese posledny cas tak neviem ci to nebude aj tym. V kazdom pripade je to riadne na nervy. Take dlhe obdobie ze by mi bolo zle som este nemala. Bola si u dr? Nejake vysetrenia urobil?

autor
2. sep 2024

@siegi bola som keby len raz..všeobecná mi brala krv vraj výsledky sú ok a potom som šla na gastro kde tiež boli výsledky vraj dobré..tak ja tomu vážne nerozumiem

bbshop
2. sep 2024

Helicid nie je až taký dobry. Skúste Nolpazu hodinu pred jedlom na prázdny žalúdok. Ma aj menej nežiadúcich účinkov.