Manžel je zaočkovaný troma dávkami a aj napriek tomu od neho pýtajú v nemocnici test PCR? Nejde tam ako pacient, ale ako doprovod...je to správne? Však očkovaní by mali mať aj nejaké úľavy či to len na papieri?
@alenah31 ďakujem...
Áno, je to správne. V nemocnici sú aj rizikový pacienti s oslabenou imunitou, nie ako inde kde sa predpokladá menej takých ľudí... V nemocnici veľmi ľahko môže bezpriznakovym priebehom nakaziť iných pacientov a spôsobiť im vážne zdravotné problémy.
To je tak, keď vírus na politické sľuby z výšky.... ;)
Ockovanie nechráni 100% pred infekciou, chráni cca na 80% pred priebehom, ktorý vyžaduje hospitalizáciu a cca 90% pred kritickým priebehom ochorenia. Inými slovami- očkovaný môže ochorieť a môže ochorenie aj prenášať ďalej, najmä keď od poslednej dávky uplynul dlhší čas.
Mozu vyzadovat. Zazila som to iste.
zdravotné zariadenia môžu vyžadovať test aj od plne očkovaného. A je to tak úplne v poriadku. To, že je očkovaný predsa neznamená, že nemôže byť nakazený alebo infekciu prenášať. Akurát je chránený ak by kovid dostal on sám - aspoň by to tak malo byť. Tiež som očkovaná a testujem sa - sama som pacient z vážnou Dg. a chodím na kontroly a vyšetrenia na oddelenia kde sú ľudia vysoko rizikoví (napr. onkológia) - testovanie očkovaných je správne!!!