Plne zaočkovaný a PCR test

2. feb 2022

Manžel je zaočkovaný troma dávkami a aj napriek tomu od neho pýtajú v nemocnici test PCR? Nejde tam ako pacient, ale ako doprovod...je to správne? Však očkovaní by mali mať aj nejaké úľavy či to len na papieri?

alenah31
2. feb 2022

zdravotné zariadenia môžu vyžadovať test aj od plne očkovaného. A je to tak úplne v poriadku. To, že je očkovaný predsa neznamená, že nemôže byť nakazený alebo infekciu prenášať. Akurát je chránený ak by kovid dostal on sám - aspoň by to tak malo byť. Tiež som očkovaná a testujem sa - sama som pacient z vážnou Dg. a chodím na kontroly a vyšetrenia na oddelenia kde sú ľudia vysoko rizikoví (napr. onkológia) - testovanie očkovaných je správne!!!

autor
2. feb 2022

@alenah31 ďakujem...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamina0078
2. feb 2022

Áno, je to správne. V nemocnici sú aj rizikový pacienti s oslabenou imunitou, nie ako inde kde sa predpokladá menej takých ľudí... V nemocnici veľmi ľahko môže bezpriznakovym priebehom nakaziť iných pacientov a spôsobiť im vážne zdravotné problémy.

abbey1
2. feb 2022

To je tak, keď vírus na politické sľuby z výšky.... ;)

emuemu
2. feb 2022

Ockovanie nechráni 100% pred infekciou, chráni cca na 80% pred priebehom, ktorý vyžaduje hospitalizáciu a cca 90% pred kritickým priebehom ochorenia. Inými slovami- očkovaný môže ochorieť a môže ochorenie aj prenášať ďalej, najmä keď od poslednej dávky uplynul dlhší čas.

cymone
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kika831
2. feb 2022

Mozu vyzadovat. Zazila som to iste.