Plienky na predpis

gabrielarakotova
29. okt 2021

Ahojte,
Tie co mate skúsenosti s plienkqmi na predpis, nevyznám sa v tom syn 4r zo zdravotných dôvodov ma plienky na predpis. Tei co ste to už riešili viete mi poradiť malý bol doteraz zvyknutý na plienkove nohavicky vie doktor predpis at aj plienkove nohavicky alebo len klasické plienky na suché zipsy? A ako to vôbec funguje plie ký si vyberám ja v lekárni alebo dr vyberá podľa kg dieťaťa?
Ďakujem za každú radu.

mariaveronikag
29. okt 2021

@gabrielarakotova môžete si povedať u lekára, o aké plienky, nohavičky by ste mali záujem a dohodnúť sa s ním na tom, čo predpíše. Pozerá na váhu, ale aj celkový zdravotný stav a ak nevyhovuje, dá sa to zmeniť. Recepty sú dosť presné, tak v lekárni sa už potom veľa diskutovať nedá.

sofiafranko
29. okt 2021

@gabrielarakotova lekár predpisuje konkrétny typ, značku aj veľkosť plienok, nakoľko je väčšina poukazov zasielana elektronickou formou. Dajú sa predpísať naťahovacie nohavičky alebo plienkové nohavičky, prípadne ich kombinácia napr. 1/2 na 1/2 (lekár vystaví 2 poukazy.) Veľkosť záleží na značke, niektoré sú na kg a niektoré pre vačšie deti od obvodu pása (tam sa robia najmenšie XS.)