Ahojte,
mám 30 rokov a pleť na tvári mi často robí "problémy", tvoria sa mi také pevné, bolestivé vyrážky a keď zmiznú, ostávajú ružové/fialové fľaky, ktorých sa neviem zbaviť. Snažím sa jesť zdravo, ovocie, zelenina, polievky, mäso, veľa vody, sladké nápoje vôbec nepijem, ani kávu, len zelený čaj ráno a inak naozaj len vodu, ale mám rada aj sladké, môže mať na moju pleť vplyv klasická čokoláda? Snažím sa to s jej konzumáciou nepreháňať, ale ani kožná lekárka mi nepomohla, tak môže to byť asi v strave..neviem. Sú sladkosti z trstinovým cukorom, napr. v Bio kvalite, lepšie?
Prosím vedeli by ste mi poradiť, ktorým potravinám sa radšej vyhýbať a ktoré naopak prospievajú k zdravej a peknej pleti?
Prosím len skúsenosti, ktoré máte niečo podobné.
Ďakujem. 🙂
Ahoj mliecne cokolady mozu mat vplyv ale najviac mliecne vyrobky. Skus najskor odstranit z jedla vsetky mliecne vyrobke na 3 tyzdne a uvidis. V tomto veku to moze byt aj nesulad hormonov. Nemas zistenu ziadnu potrabinovu alergiu alebo celiakiu ?
Cukor je najhorši nepriateľ pokožky 🙂 a slané veci ako napr chipsy tyčinky praclíky ...
Ja mám 37 a moja pokožka tiež nie je práve ukážková 🙈ale ja mám mastný typ pleti a proste to mám v génoch dakde nech robím čo robím 🤔vylúčiť slané ,sladké atď...áno za skúšku to stojí ale musíš si byť sebou istá že to zvládneš lebo ak to jedného dňa nevydržis a zaješ si jedno z toho,hotová katastrofa ,aspoň u mňa....čiže jesť vse ale z mierou ,telo potrebuje aj cukor na energiu ,ani káva neškodí v malých množstvách....ak máš hormonálny profil v poriadku a endokri.vyseterenia tiež ok a žiadne alergie asi s tým nič nenarobis.Ale veľa vody pit to je pravda a nie len na pleť....
Sesternica mala podobné problémy, vylúčila múku, obmedzila sladké, veľa ovocia, zeleniny, vody. Pomohlo to, ale teraz vylúčila aj mäso (len občas trošku kuracieho) a stav sa oveľa zlepšil.