Baby ahojte mam na nohe gelove nechty a dnes som si nasla tmavý fliacik na nohe a neviem veru ci je to modrina alebo mykoza .. prosim vas ak by ste mi vedeli poradit dakujem
Ak by si mala pleseň,tak by si mala necht zltý,zhrubnuty
Ako píše vyššie viestta, je to modrina a veru, necht neni nejak zachovalý. Ja chodím na pedi a gélové nechty na nohách každé 3 týždne a teda nechty mám normálny aj keď mi gél zbrúsi
@kristin10 to nie je plesen, neboj. Ked ma clovek plesen, tak ma take hrube zlte nechty - ako stare carodejnice v rozpravkach 😀 Toto je modrina alebo prasknuta cievka. Malo by ti to bud zmiznut alebo odrast.
Udrela si sa niekde? ...
@viestta ale vidis ze je niecim napadnuty. Plesen je viditelna.
Fialový necht - googlila som:
Fialové sfarbenie nechtov môže mať viacero príčin. Môže sa za tým skrývať tzv. subunguálny hematóm, resp. modrina alebo problémy s krvným obehom.
Subunguálny hematóm je modrina pod nechtom, ktorá sa môže vytvoriť ako následok poranenia, napr. po páde ťažkého predmetu na necht alebo tiež pri opakovaných drobných poraneniach, ktoré vzniknú napr. počas behu v malých topánkach. Hematóm býva zvyčajne veľmi bolestivý. Buď si počkáte na vyrastenie nového zdravého nechtu, ktorý nahradí ten poškodený, alebo možno požiadať o jeho odstránenie. Avšak táto radikálna možnosť je pre tých, čo pociťujú veľké bolesti.
Táto farba na nechte sa môže objaviť aj v prípade problémov s krvným obehom. Tým, že sa do nechta dostáva menej kyslíka, sa vytvára sfarbenie a bolesť. Najlepšie je zájsť za lekárom.
Mohlo by to byt aj akoby popálenie ako dôsledok pri obrusovani nechtov pred nanesením gélu. Dôsledkom tepla pukla cievka.
Tmavý fliacik môže značiť niečo oveľa horšie ako pleseň. Neradno podceňovať
Moze to byt aj tzv.zabacinec.Vypada to presne ako modrina a vznika to ak nie je spravne spraveny gel.Ked sa pod nim spravi vzduchova bublina a dostane sa tam voda.Potom sa nechet takto zafarbi.Netreba s tym nic robit len nechat odrast.
@kristin10 a ako ti mame poradit? Ved chod si dat ten gelovy necht odstranit a daj si vysetrit necht, ci tam mas mykozu alebo je to nejaky iny bordel.