Pleseň na nechtoch

neferneferuaton
4. máj 2023

Ahojte, trapi ma plesen na nechtoch. Skusala som uz vsetko. Exo - nailner lak 2v1, Candibene krem. Ale nic nezabera a necht sa mi drobí. Neviete poradit?

taktotedanie
4. máj 2023

@neferneferuaton kozne vysetrenie
Vystriekat obuv, ponozky vyprat na vysokej teplote
Ak mate aj inde plesen skontrolujte si obvodnym glykemiu

neferneferuaton
autor
4. máj 2023

@taktotedanie plesen sa riesi na koznom? Ak na kožné chodím kvoli vlasom, mozem jej spomenut plesen alebo treba najskor ist k obvodnemu

taktotedanie
4. máj 2023

@neferneferuaton samozrejme, ze na koznom
Vie vam predpisat ovela silnejsie lieky
Netreba ist k obvodnemu vymenny listok nepotrebujete, objednajte sa na kozne

neferneferuaton
autor
4. máj 2023

@taktotedanie ďakujem

jamimo
4. máj 2023

@neferneferuaton svokra má, preniesla si z nôh na nechty rúk. Platí prísny režim, dezinfekcia obuvi, rúk, plôch v domácnosti, samostatná manikúra, uteráky, vyváranie na 90 st. spolu s octom. Používa laky na nechty na pleseň, maste, na kožnom jej dr. odobrala vzorku z nechtov, predpísala medikáciu. Svokra to rieši už rok, ustupuje to pomaly. Priprav si trpezlivosť minimálne na 2 roky 😒 Držím palce!

neferneferuaton
autor
4. máj 2023

@jamimo a nechty sa jej akoby drobia? A oddeluju od lôžka ked to tak laicky nazvem? Lebo u lekara som nebola ale myslim si, ze je to plesen. Na jednom palci som to celkom podchytila a zlepsuje sa to ale na druhej nohe sa to zacalo zhoršovať

jamimo
4. máj 2023

@neferneferuaton Na nohách takto: suchý lámavý necht na palci. Lámal sa vo vrstvách, ako keď odlepuješ samolepku. Necht suchý, dutý, potom sa začal akokeby uvoľnovať, kývať+ biela škvrna.
Na rukách: zo začiatku mala normálne pekné nechty na rukách, ale začali sa jej oddeľovať, takým spôsobom, že si jej videla pod necht, ale nelámali sa, dokonca boli tvrdé, pekný tvar. Potom pribudlo zažltnutie a mierne slabučko hnedý odtieň, rozdielny pohľad v uhle a lome svetla. Nechty sa jej nelámali. Neskôr pribudli biele škvrny neurčitého tvaru, aj na pol nechtu. Posielam link pre ilustráciu, kuk aj google obrázky.
https://www.bioliek.sk/plet-a-pokozka/plesen-na...
https://lekar.sk/clanok/nechty-ako-ukazovatel-z...
PS: ak máš pleseň a začneš ju liečiť, maj nechty na krátko.

jamimo
4. máj 2023

@neferneferuaton posielam link na dezinfekciu nástrojov, nožničky, pilník...skús si zohnať s rozprašovačom
https://www.mojalekaren.sk/incidin-liquid-1-l-r...

januska20
25. máj 2023

@neferneferuaton Ahoj. Navštívila si už kožné?

neferneferuaton
autor
3. jún 2023

@januska20 este nie, skusam zatial ten sprej

januska20
3. jún 2023

@neferneferuaton až teraz čítam,že to máš na nohách.
Ja som mala na rukách a nič mi nezabralo, až lieky od kožného.
Mala som to v hroznom stave. Lieky som uživala 5 mesiacov a teraz už nechty pekne odrastajú.

neferneferuaton
autor
3. jún 2023

@januska20 ak mi to neprejde tak pojdemaj ja

evicka3692
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ponina
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
incika
18. mar 2024

@januska20 ake lieky si prosim brala? dakujem 🙂

januska20
18. mar 2024

@incika brala som Fluco Sandoz 4 tablety na mesiac. No nakoniec sa mi to vrátilo,lekár dal nechty znovu na rozbor a už sa mykoza nepotvrdila.
Potvrdil mi psoriázu nechtov.