Ahojte, nemáte skúsenosť pod nechtom na palci na nohe mám niečo vyzerá to ako modrina, v minulosti som mala plesen, možno to nie je doliečené. Aj ma to bolí, teda cítim to... Neviem ako by som sa toho zbavila?
@viestta no obávam sa, že nie je, lebo ma to dosť bolí. Ale začnem to liečiť ako pleseň, uvidíme.
ak ta to boli tak to bude pravdepodobne modrina. Plesen je zltej farby a modrina je tmavo modra az cierna. Plesen sa objavuje postupne a modrinu mas pod nechtom vyliatu do par dni. Nemas nahodou nove topanky? Tie casto sposobuju traumu nechtov a potom vznikaju modriny.
Nemali ste tesne topánky, neboli na turistike a slapali z kopca s tlakom na palec? Pleseň sa vám predtým takto prejavila?Ja som takú modrinu mala a skúsená pedikerka vtedy hneď povedala: aha,turistický palec😀. Tlak topánky. U mňa vyrástlo s nechtom. Ale ide to pomaly.
Pleseň neboli, podliatina za začiatku ano
No viem že pleseň neboli. Mala som pleseň na dvoch nechtoch, jeden sa zahojil, to trvalo rok, kým necht vyrástol, ale ako pozerám ten druhý, tam sa to asi vrátilo. Hej môžem cítiť bolesť aj na základe topánok, budem to sledovať. Ďakujem za tipy 🙂
Ak je to modrina, od rastie s nechtom