icon

Kto má skúsenosti s plazmaferézou?

7. mar 2024

Nepostúpil niekto plazmaferézu?
Ďakujem za každú informáciu.

martina803
7. mar 2024

Ano, kludne sa pytaj🙂

jesenzima
7. mar 2024

Anooo

autor
8. mar 2024

@martina803
@jesenzima
hlavne by som sa chcela opýtať, či pomohla. Ako dlho ste boli hospitalizované a či sa to dalo zvládnuť .❤❤❤

jesenzima
8. mar 2024

Plazmafereza, ja som bola ako darca krvnej plazmy, nie ako pacient 🙂

autor
8. mar 2024

@jesenzima
Jaj, ja potrebujem informácie, ako pacient. Ale ďakujem.

alex3010
8. mar 2024

Ahoj, dĺžka hospitalizácie závisí od toho koľko plazmaferez naordinuje lekár , ako budú zaberať . Plazmafereza sa buď robí s Albumínom alebo kombinácia aj s plazmou (cca 2 litre ) . Podľa ľudí ktorí ju podstúpili tvrdia ,že zvládnuť sa to dá . Niektori to aj všetko prespia . Ja osobne som to nepodstúpila ale stretávam sa s tým v práci .

autor
8. mar 2024

@alex3010 ďakujem veľmi pekne za informáciu.

kittykat22
8. mar 2024

kamaratka ich podstupovala teraz v decembri - co by ta zaujimalo? Zrazali jej tym boreliozu. Trva to cca 2 hodiny a clovek je potom dost unaveny - viem ze spala. Ak budes v nemocnici tak si zober nejake jedlo, aby sa nestalo ze prides neskoro vecer alebo poobede a potom budes hladovat. Mala tych plazmaferez 5.

jelenka84
8. mar 2024

Podstúpila som 9x (keď dobre pamätám 2 l na jednu terapiu), výsledok nebol badateľný ale záleží samozrejme od diagnózy... Dalo sa to zvládnuť relatívne v pohode, tuším 2x som mala počas toho reakciu triasku celého tela a pocitovo zimnicu ale niečo mi dopichli a ukludnilo sa to. Tuším sa mi podarilo aj zaspať pár krát, nemusíš mať obavy 👌

autor
8. mar 2024

Zaujímalo by ma, či je to veľmi náročná liečba. Predpríprava predtým. Či sú nejaké obmedzenia. Chcela som vedieť aj efekt, ale to je zrejme individuálne.
Veľmi sa toho bojím.

autor
9. mar 2024

@jelenka84 koľko si bola v nemocnici prosím ťa? Tých 9 dni?

jelenka84
9. mar 2024

Nie, ja som tam bola mesiace a plazmaferezy mi podávali akútne hneď po ochorení (autoimunitné) neboli plánované vopred. Bola som tam ešte dlho po nich 🤷🏻‍♀️

autor
9. mar 2024

@jelenka84 ďakujem. 🥰A nepomohli ti to? Ja mám tiež autoimúnne.

martina803
9. mar 2024

Mne pomohli hned a velmi rychlo. Ake mas ochorenie ak sa mozem opytat?

jelenka84
9. mar 2024

Nie nepomohlo, resp. ťažko povedať možno bez nich by som na tom bola ešte horšie choroba postupovala veľmi rýchlo tak ťažko predvídať kde by sa to zastavilo bez plazmaferez. Len viem že pôvodne som ich mala mať viac ale po tých 9 lekári usúdili že to nemá želaný výsledok takže ďalšie zastavili 🤷🏻‍♀️

autor
10. mar 2024

@martina803 ja mam SM.

autor
10. mar 2024

@jelenka84 tak to ma mrzí. Dúfam, že iná liečba aspoň trochu pomohla.

lucia0411
30. okt 2025
@kittykat22

kamaratka ich podstupovala teraz v decembri - co by ta zaujimalo? Zrazali jej tym boreliozu. Trva to cca 2 hodiny a clovek je potom dost unaveny - viem ze spala. Ak budes v nemocnici tak si zober nejake jedlo, aby sa nestalo ze prides neskoro vecer alebo poobede a potom budes hladovat. Mala tych plazmaferez 5.

@kittykat22 a kde jej to robili