Platnosť receptu na okuliare

baska_t
4. aug 2022

Dievčatá prosím vás, vedeli by ste mi poradiť ako dlho má platnosť recept na okuliare? Ďakujem

e1i
4. aug 2022

@baska_t mesiac

taktotedanie
4. aug 2022

dlho/neobmedzene... mesiac jedine pri detickach do 18 rokov lebo prispieva poistovna, od 18 rokov nepreplaca nic pokial nemate na to speci diagnozy ale len klasicke okuliare do dialky alebo do blizka

taktotedanie
4. aug 2022

@e1i mesiac iba pri detickach do 18 rokov

baska_t
autor
4. aug 2022

@taktotedanie ide o to že mam recept zo 16.5. tohto roku ale z dôvodu financií som sa dostala ku kúpe nových okuliarov (som dlhoročná nositelka) až teraz tak mi napadlo že či som to neprepásla

taktotedanie
4. aug 2022

@baska_t uprimne, este som sa nestretla s optikou, ktora by odmietla spravit okuliare len preto ze niekto ma recept na okuliare starsi ako mesiac, hovorim jedine u deticiek do mesiaca lebo im prispieva poistovna a u ludi s urcitymi diagnozami..urcite vam ich spravia bez problemov..

e1i
4. aug 2022

@taktotedanie ja som si tiež davala robit bez papiera od dr. Aj optik vsetko premeral, nastavil. Sam povedal ze uhrada zp je asi 10e za skla co bola zanedbatelna suma tal som aspon nemusela nahanat papier od ocnej

baska_t
autor
4. aug 2022

@taktotedanie rozumiem, lebo spomenula som si na časy kedy so mnou ešte okuliare vybavovali rodičia (ako s dieťaťom) a viem že tam pani doktorka vždy určitú platnosť spomínala. Takže to ma splietlo. Ďakujem za vašu odpoveď

majki_ki
4. aug 2022

@baska_t ja som si dávala robiť okuliare až po polroku - prišla po návšteve očnej prvá vlna korony, všetko zatvorené, bez problémov, absolútne sa nad tým nepozastavovali, iné by to bolo u detí, ale u dospelého ako baby píšu, pokiaľ nie je speci diagnóza, tak to je úplne ok 🙂

baska_t
autor
4. aug 2022

Baby ďakujem za odpovede 🙂

kabba
4. aug 2022

Robim v optike. U dospeleho je jedno, kedy si da spravit okuliare, poistovna priamo nepreplaca. U deti do 18rokov preplaca 5€ na ramik a 3€ na kazdu okuliarovu sosovku. Cize 11€ dokopy ti vedia priamo v predajni preplatit.
U dospeleho ale nic. Ale pozri si v svojej poistovni, ci nemas benefit. Myslim, ze union aj vseobecna preplacaju spatne nieco, ked prides so ziadostou a dokladom o zaplateni. Ako pri zubnom osetreni. Preplatia urcitu cast. Ale tiez nemusis mat platny predpis na okuliare.

baska_t
autor
4. aug 2022

@kabba ďakujem za odpoveď, Dôvera prepláca len detičkam 50€