Platíte u gynekologičky za predpisovanie antikoncepcie?

sssilvia
25. aug 2015

Baby, dnes som bola u gynekologičky na preventívku, a zarazila ma jedna vec.... za predpisovanie hormonálnej antikoncepcie si účtuje ročný poplatok 15 eur, samozrejme mi ho zaúčtovala, kedže antiku beriem... ale pri kontrolnom odbere krvi, si tiež účtovala... 5 eur za odber na žiadost pacientky ... je toto normálne? To aj vy ostatné takto fungujete.... 20 eur ročne za predpis antiky? A to nehovorím o doplatku na cytologiu - to ale beriem, presnejšie testy niečo stoja.... 😠

melanka13
25. aug 2015

U mojho neplatim nic...antiku sice neberiem..no cytologia je v ramci preventivnej prehliadky to by sa platit nemalo je to samozrejme...no sukromnik si uctuje aj ked za preventivku by nemal...

ivana.natasha
25. aug 2015

No u mojej gynekologičky za predpis antiky neplatím, a odber krvi ti zo zákona na pečeňové testy už nemusí robiť, teda tak mi bolo povedané, a cytológia, ak ju robí v rámci preventívnej prehliadky, tak si môžem doplatiť za presnejší test LBC cytológiu, ale ak by som sa pre tento nerozhodla, tak neplatím nič. No ale tie predpisy ma dostali 😒

eeffka
25. aug 2015

u mojej je takyto poplatok ale zahrna to ze necakas s pacientkami alen zavolas, zaklopes a sestricka ti poda recept.

spoony
25. aug 2015

Ja mam sukromnika, ale pri predpise neplatim nic, ani pri cytologii a vysledky mi da vediet mailom. Jedina platba je 1€ za pouzitie plastovych (jednorazovych) kliesti namiesto tych kovovych - je to totiz menej bolestivee/neprijemne.

maslenka47
25. aug 2015

@sssilvia ty zrejme chodis k nejakemu sukromnikovi, co si ucuje rocny poplatok "nadstandardnu" starostlivost. Zenam, co maju antiku, uctuju 15 eur, bez antiky povedzme 20, tehotnym zase nejak inak.

Urcite si to neucutje ZA predpisovanie antikoncepcie.

Ak ten odber bol naozaj na tvoju ziadost, ze ho neindikovala ona, tak je normalne si za to uctovat - poistovna to neuhradi.

A ano tiez si platim u sukromneho gynekologa rocny poplatok. Mam s nimi podpisanu zmluvu, kde su tie poplatky zakotvene. Ak pojdes k tvojmu spadovemu lekarovi/lekarke, tak nic taketo platit nebudes.

kikus391
25. aug 2015

Ja chodim k sukromnikovi a aj beriem antiku ale neplatila som ani raz ani za recept,ani cytologiu a ani za odber krvi

stanislavao
25. aug 2015

kazdy lekar si svoje zauctuje nejako inak. ja platim za objednanie 7e, za sono prsnikov doplatok 8e, cize aj to je rocne 15e. u jedneho sa plati za to, u ineho za ine. ale plati sa vsade.