Platí sa za PCR test v prípade pozitívneho samotestu?

baja_24
29. júl 2022

Dobry den,
prosim Vas, plati sa za PCR test v pripade pozitivneho samotestu? Vdaka.

zuzanockamt
29. júl 2022

@baja_24 Potrebuješ výmenný lístok od všeobecného lekára. Vtedy neplatíš.

matkahelka
29. júl 2022

@baja_24 na pcr sa dostanes len ak mas nad 60 alebo s vymennym listkom od obvodaka. a obvodak ti da vymenny listok len ak si rizikova. ak trvas na pcr, tak smer sukromny labak a zaplatit si test

baja_24
autor
29. júl 2022

Nie, mam priznaky, vysiel mi 2x pozitivny test doma a byvam v inom meste nez kde mam doktoru...A nemozem sa jej vobec dovolat a potrebujem sa tam objednat na to PCR kvoli praci

zuzanockamt
29. júl 2022

@baja_24 Tak jedine na priamu platbu, ak nemáš odporúčanie od Dr.

matkahelka
29. júl 2022

@baja_24 tak sukromny labak, pcr uz davno nie su zadarmo pre kazdeho

joesvk
29. júl 2022

Určite si zožeň výmenný lístok. Platia si ľudia, čo potrebujú cestovať do zahraničia a pod. Ty si skutočne chorá, bola by si trúbka, keby si si platila. Stačí ktorýkoľvek obvodný lekár.

matkahelka
29. júl 2022

@joesvk to nie je pravda. staci si precitat vyhlasku. moj muz bol minuly tyzden na preventivke a sestricka do telefonu na niekoho vyslivene kricala, ze oni nemozu davat tie vymenne listky na pcr kazdemu, pretoze su kontrolovani poistovnami

joesvk
29. júl 2022

@matkahelka
Nie každému, ale keď má antigenovy pozitívny, tak môže dať. Neverím, že by mu preto z poisťovne robili problémy.
Mne tak zastupujúca obvodná dala pred týždňom výmenný lístok.

ms_green
29. júl 2022

Ja som mala pozitívny antigén, zavolala som svojej obvodnej s tým, že potrebujem PCR test do práce a nebol najmenší problém.

zuzanockamt
29. júl 2022

@joesvk ktorýkoľvek obvodný? A ako si to vykáže v poisťovni? Snáď ten, ku komu patrí, príp.zastupujúci.

joesvk
29. júl 2022

@zuzanockamt
Tak som to myslela, že zastupujúci.Ak má môj obvodný dovolenku.

jaroe
29. júl 2022

@ms_green načo treba pcr do práce? Aby ste dokázali chorobu?

ms_green
29. júl 2022

@jaroe Áno. Predpokladám, že to je politika našej firmy a neplatí to všeobecne.

jaroe
29. júl 2022

@ms_green a keby bol test negatívny, musíš chorá do práce, či ako?

ms_green
29. júl 2022

@jaroe No my sme to mali ako ekvivalent PNky. Buď človek priniesol PNku alebo pozitívny PCR test. Zaviedli to preto, lebo to ľudia zneužívali. že povedali že majú pozitívny antigén, ktorý si sami spravili doma a nebola to pravda.