Platí sa u lekára za vystavenie paragrafu?

16. okt 2023

Plati sa u lekara za vystavenie paragrafu? A ak ano, tak kolko? Pride mi hlupe aby sa platilo za v podstate papierik s tym že som bola u lekara pre zamestnavatela. A musi tam byt vzdy čas pisany?

melanta
16. okt 2023

Je to výkon, za ktorý si lekár môže účtovať poplatok. Musí ho mať v cenníku ktorý musí mať zverejnený. Niekde sa neplatí, niekde sa platí 3 eurá, niekde 5, niekde 10. Či lekár napíše čas je na jeho rozhodnutí. Ako to funguje u tvojho lekára si musíš zistiť priamo u neho.

viestta
16. okt 2023

Ak mas vlastne tlacivo kde daju len peciatku a podpis, tak zvycajne sa neplati. Ak nemas papier a lekar ti vystavi svoj, je opravneny ziadat uhradu. Kolko zavisi od cennika, ktory mu schvalil VUC. Ale moze ziadat poplatok aj ked ti da peciatku na tvoje tlacivo od zamestnavatela.

autor
16. okt 2023

@melanta 10 eur? Fuha, a čo ked by som nechcela platit? Neviem inak dokazat ze som bola u lekara? Predsalen ked ide clovek zubarovi a ma este platit aj za zuby a este aj za to že nešiel do prace a musel k nemu mi pride naozaj zle

autor
16. okt 2023

@viestta kde sa take tlačivo da zohnat? Je volne na nete alebo ho dava zamestnavatel?

h2
16. okt 2023

Ja si nosím vlastné papieriky (máme ich v práci k dispozícii, ak nie, dajú sa kúpiť v papierníctve) a neplatím nič. Keď som niekedy nemala, tak mi Dr. dal vlastný, tiež som neplatila. Ale viem, že niektorí lekári za to pýtajú.

viestta
16. okt 2023

My si nosime to co nam dava zamestnavatel, je to v podstate priepustka aj dovolenkovy listok v jednom, kde je na zadnej strane priestor pre potvrdenie lekara.

simca06022011
16. okt 2023

Priepustky sa daju kupit v papiernictva, ak nemate v praci. Za Pcka som este nikde poplatok nevidela. Za PNky kadysi ano.

h2
16. okt 2023

Autorka, odfotila som ti to, takto to vyzerá. Ani neviem, koľko je tam tých lístočkov, hádam aj sto, tak to máš aj do konca života 😄

melanta
16. okt 2023

Autorka, v práci si zisti, či ti priepustky poskytne zamestnávateľ (niektorí akceptujú len ich papieriky) alebo je jedno, aké potvrdenie donesieš. Na poplatok sa informuj u svojho lekára. Väčšina za to nepýta poplatok, niektorí áno.

autor
16. okt 2023

Dakujem spytam sa a kupim ked tak papiernictve

unicornlady
16. okt 2023

Naša obvodná pýta 5eur

belllinka
16. okt 2023

Nemusis kupovat, vytlac si z netu

siska53
17. okt 2023

Priepustku vie nahradit kopia lekarskej spravy.

viestta
17. okt 2023

@siska53 uz by som zamestnavatelovi davala kopie lekarskej spravy 🙄

siska53
17. okt 2023

@viestta Ale kto s tym problem nema, moze dat.. je to prosto alternativa...riesila som to totiz uz, ked som bola s detmi a zabudla som si dat opeciatkovat. Tak mi to mama poradila.. radsej som dala kopiu lek.spravy deti, nechcelo sa mi opat vracat na opacny koniec mesta. Sme velka firma, aj tak ma na personalnom presne nepoznaju, nebojim sa klebiet.. a moji nadriadeni zas vedia, kedze tiez maju deti a nacime sa o nich, ze co riesim.. a ja zas viem tiez aj o nich..takze tak..

hanaxxx
17. okt 2023

Platila som max 1 euro , ked som nemala vlastny papierik, aj to len u jedneho odborneho lekara, inde vsade zadarmo. Kebyze niekde odo mna pytaju 5 alebo 10 euro, tak by si odo mna aj pekne vypoculi plus negativna recenzia by bola samozrejmost.

kvetinka75
17. okt 2023

veď sú predsa priepustky a tú ti orazí