Platba za samovyšetrenie

cucoca
25. mar 2024

Chcem sa spýtať,ak chceme pre jedného pacienta ktorý si bude hradiť vysetrenie ,cize odber krvi sám,či to ide cez lekára alebo cez labák..ci stačí dať lekárovi peniaze a rieši sa to cez neho alebo zvlášť dať lekárovi za ziadanku pre rozbor a zvlášť potom aj v labaku.

simca06022011
25. mar 2024

no ja osobne som zvykla platit vsetko v ambulancii, kedze ide to cez nu. Im to labak vyuctoval. Teoreticky ak by mi odber robil lekar, a ja si nesiem sama pod sebou veci do labaku, tak by to mohlo byt ze odber do skumavok platim lekarovi, a rozbory v labaku... ale to som v praxi ja osobne nezazila. Ked tam potom labak si robi aj odber sam a k dr by som ani nesla.

katkaseiner
25. mar 2024

ja si myslim ze aj lekarovi a aj labaku. Labak si totiz nema komu uctovat svoje sluzby

lisymbia
25. mar 2024

No záleží či rieši problém s lekárom alebo nie. Napr. ak chce odber na žltačku ako samoplatca tak ide do odberného centra labaku kde mu vezmú krv, výsledok príde napr na email. Ak ma problém ktorý konzultuje s lekárom u ktorého tiež vystupuje ako samoplatca, platí u lekára keďže ten vydá žiadanku do labaku a jemu to vyúčtujú a zároveň jemu prídu výsledky.

luccija
25. mar 2024

@cucoca rovno nech ide do laboratória, keď teda presne vie čo si chce dať odobrať lekár ani nemusí vediet.Ja tak chodím do unilab či medirex pozri si ich stránky
Ale už som zažila aj, že niekto platil u lekára a ten to odošle do labaku.O aký odber ide?

syslik81
25. mar 2024

ja platim lekarovi za to ze urobi odber a potom si to sama zanesiem do labaku kde za to platim .. rovnako som to robila aj dcere ..

cucoca
autor
25. mar 2024

@luccija no on ma viacero zdravotných problémov,a trebalo by mu zobrať základné vyšetrenia a možno aj na onkomarkery

luccija
25. mar 2024

@cucoca a lekár to nechce riešiť?prečo ako samoplatca chcete?

cucoca
autor
25. mar 2024

@luccija pretože ma nejaké podlžnosti voči zdravotnej