Chcem sa spýtať,ak chceme pre jedného pacienta ktorý si bude hradiť vysetrenie ,cize odber krvi sám,či to ide cez lekára alebo cez labák..ci stačí dať lekárovi peniaze a rieši sa to cez neho alebo zvlášť dať lekárovi za ziadanku pre rozbor a zvlášť potom aj v labaku.
ja si myslim ze aj lekarovi a aj labaku. Labak si totiz nema komu uctovat svoje sluzby
No záleží či rieši problém s lekárom alebo nie. Napr. ak chce odber na žltačku ako samoplatca tak ide do odberného centra labaku kde mu vezmú krv, výsledok príde napr na email. Ak ma problém ktorý konzultuje s lekárom u ktorého tiež vystupuje ako samoplatca, platí u lekára keďže ten vydá žiadanku do labaku a jemu to vyúčtujú a zároveň jemu prídu výsledky.
ja platim lekarovi za to ze urobi odber a potom si to sama zanesiem do labaku kde za to platim .. rovnako som to robila aj dcere ..
no ja osobne som zvykla platit vsetko v ambulancii, kedze ide to cez nu. Im to labak vyuctoval. Teoreticky ak by mi odber robil lekar, a ja si nesiem sama pod sebou veci do labaku, tak by to mohlo byt ze odber do skumavok platim lekarovi, a rozbory v labaku... ale to som v praxi ja osobne nezazila. Ked tam potom labak si robi aj odber sam a k dr by som ani nesla.