Platba za rezervácie u lekára

31. júl 2024

Ahojte,také nervy mám na toto.Nemozem nikde sa objednať lebo všade treba dopredu zaplatiť za rezerváciu.Bud chcú platbu kartou kde si mám zadať údaje k mojej karte alebo ma to hodí do internet bankingu kde sa mám prihlásiť do mojej banky.Je toto podľa vás bezpečne?Neverím tomu.
Prečo nedajú číso účtu doktorky a sumu čo mám zaplatiť?To by som spravila jednorazovú platbu a hotovo.Preco to není takto?Ja sa bojím zadávať svoje údaje o karte čo keď to niekto zneužije a vybieli mi účet.
Samozrejme na tel nikto nezdvíha a to už vyvolávam pár dní

butterflyeffect
31. júl 2024

V dnesnej dobe sa uz malokde plati prevodom. Ved vsetko na internete sa plati kartou alebo IB cez platobne brany.

klara351
31. júl 2024

Ja platim rezervacie u lekarov na internete casto a bez problemov. Vacsinou ide platba cez platobnu branu alebo ib, s 3ds overenim. Ty vobec nenakupujes na internete?
Pripadne, banky ponukaju moznost jednorazovej platobnej karty, tak vyuzi to.

lukbe
31. júl 2024

Ja sa čudujem tej platbe. Veď prednostné a spoplatnené rezervácie dávno nemame🤔

melanta
31. júl 2024

Pretože ak zaplatíš cez stránku, stránka registruje platbu automaticky a dá ti termín. Ak by si posielala prevod, lekárka by si musela manuálne každú transakciu kontrolovať. Prečo by to mala robiť, keď sme v 21. storočí a takéto veci vedia fungovať automaticky? A čo sa týka telefónov, ja sa niektorých ani nečudujem. Ak by mali niektorí lekári dvíhať každý telefón, nemali by čas vyšetrovať pacientov.

nicollette332
31. júl 2024

nuz to je ta dnesna doba. a neda sa ti to napriklad ze platbou cez kredit/pausal?

viestta
31. júl 2024

Lebo platis do systemu rezervacii, nie doktorke priamo. Za system rezervacii aj doktorka plati za jeho pouzivanie. A ano, je to bezpecna platba.

cookie29
31. júl 2024

Ved si rezervovat nemusis, zajdi si a cakaj v cakarni, mozno Ta vezmu, na to nervy nemas?

V dnesnej dobe, kde su veci automaticky sparovane a potvrdene by kvoli Tebe mal lekar zamestnat niekoho, kto bude overovat prijate platby, hlavne ked to moze byt aj 2-3 dni a potvrdzovat rande atd ked cez platobnu branu je to automaticke? A vacsinou maju 3D Secure system

xrcdny16
31. júl 2024

Akoze prevodom na ucet doktorky..:D to netrva par sekund ako by to kontrolovala a ako by sa rezervoval ten termin? Nechapem..ty nenakupujes na internete?

blackberrymt
31. júl 2024

Ja osobne na platby cez internet používam jednorázovú platobnú kartu cez Revolut, aby som nedávala údaje zo svojej bankomatovej karty

sissy27
31. júl 2024

tak to zaplať jednorazovou kartou a nemusíš sa ničoho báť. Alebo hľadaj lekára, u ktorého sa objednáva klasicky cez telefón alebo mail, alebo prídeš a čakáš.

vsetkounas
31. júl 2024

Ja mám na takéto veci založené fio ,ucet máš zadarmo preposlem si tam ale 40 eur a s toho platím kartou aj keby náhodou niekto zneužil veľa by nezbohatol .

autor
31. júl 2024

@klara351 Nakupujem cez internet ale dávam vždy poslať kuriérom/poštou a dobierkou.Nikdy nič neplatím dopredu.
@cookie29 Bohužiaľ nemôžem s malými deťmi čakať od rána v čakárni.
@blackberrymt Ja mám len svoju jednu bankomatovú kartu a mám slsp.Ako funguje tá jednorazová karta?

thereisabear
31. júl 2024

Zas nemusíš ísť do extrémov. Toto považujem za úplne bezpečné. Veď to nie je nejaká pochybná stránka, včera založená niekde v Somálsku. Z pochybných stránok nenakupujem, inak bežne zadávam údaje karty a nikto mi účet nevybielil.

januska12323
31. júl 2024

Je to bezpečné a keď sa ti nepáči môžeš aj neplatiť alebo popros niekoho blízkeho nech zaplatí za teba a ty mu daj peniaze.

maranco
31. júl 2024

Nastav si na karte nízky denný/týždňový limit na internetové platby, ak by bola karta niekde zneužitá, vyberú ti len do výšky limitu.

viestta
31. júl 2024

Na platby cez internet pouzivam kreditku, teda na vsetky nakupy pouzivam kreditku. Vystavi ti ju aj tvoja banka ak poziadas. Cez kreditku ti ucet nevybielia

blackberrymt
31. júl 2024

Ja mám tiež slsp, viem že ponúkajú aj oni jednorázovú kartu. Ja som si ale spravila účet v banke Revolut, tuším UK banka to je, účet je bezplatný, prevod tam je bezplatný a okamžitý rovnako aj nazad do slsp. A v Revolute si za 15 sekúnd spravíš virtuálnu jednorázovú kartu ktorá po zaplatení zanikne.

autor
31. júl 2024

@maranco Neviem ako sa to robí,ja nemám rada tieto novodobé vymoženosti.Predtym to bolo všetko lepšie.
@blackberrymt Nepoznám tú revolut banku,ja sa nevyznám v týchto veciach.

stanulienkat
31. júl 2024

@lukbe nie su spoplatnene vysetrnia. Platis firme, za sprostredovanie objednavky. Nas mily sudruh Fico zabudol povedat, ze ked zakaze prednostne vysetrenie za 10e, tak vsetci obidu zakon a nebude to stat 10, ale 20,30,50e. To je take socialne.😂 A odvtedy su uz ludia spokojni, lebo nemusia platit 10e. Ale ani to vtedy nemuseli, to bolo len za prednostne.

tomasisa
31. júl 2024

celim podobnej skusenosti...tiez nenakupujem on line aani nepouzivam IB, nie len tomu neverim ale mi to pride chore...rozpisovat nebudem je to na dlho, a za to ze tebe nieco je mas platit nie len doktorke ale aj nejakej online stranke je normalne ze na hlavu,hold instantna doba vsetko hned a teraz okamzitenajlepsie jednym klikom...drzim ti palce, ja si odsedim v cakarni...takto diskriminuju ludi ktori nie su ochotny davat peniaze tretej strane, aj ked objednanie u lekjara spoplatnene mi tiez pride chore a mimo misu...ale zo zapadu prisla stipka demokracie ale za to kapitalizmus tvrdy a drsny vsade...

zuzanaete
31. júl 2024

Ak mas rada veci po starom, tak kludne zober deti a v ramci prechadzky obiehajte lekarov, klop na dvere a dohaduj terminy. Je viacej moznosti, ako si chranit peniaze (vyssie spomenute) a zaroven vyuzivat vydobytky tejto doby.

cookie29
31. júl 2024

@jasne za sociku stali rozky 10 halierov....

predtym to bolo lepsie? Co? Predtym sa k lekarom neobjednavalo. Proste si prisla a cakala... Alebo nabehla na 6h30 rano a vzala si casenku...

janai1
31. júl 2024

Ved keď predtým bolo lepšie tak sa zober a sed v čakárni a čakaj 🤦🏽‍♀️

luccija
31. júl 2024

X lekárov som vybavila vo výbornom termíne cez topdoktor, návšteva lekára je to bezpečné.Aķ neveríš vybav si jednorazovú kartu

autor
31. júl 2024

@tomasisa Aspoň niekto čo ma vie pochopiť.Mne ani nevadí keď treba zaplatiť príklad 10 eur za vyšetrenie keď ma zoberú na presný čas a nemusím od rána čakať s deťmi.Mne vadí to že treba zaplatiť cez internet a vážne sa bojím zadávať svoje osobné údaje karty lebo čítam aké to je nebezpečné a veľa ľuďom už takto vybielili účet.
@zuzanaete Stačilo by keby zdvíhali telefón a objednať sa na presný termín.Ako som písala ja nemám problém zaplatiť 10 eur za termín ale nie cez internet.
@cookie29 Tak sme chodili ráno od 4tej čakať na casenku,len čakaj x krát s malými deťmi ale to je.

veselo_neveselo
31. júl 2024

Mila autorka, slova "neviem" a "nevyznam" ti v tejto dobre vobec nepomozu. Mas internet, tak sadni a citaj. Nikto uceny z neba nespadol, a my vsetci sme sa to tiez museli naucit, nacitat si, co to znamena, ako to funguje. Mozes si to aj od niekoho nechat vysvetlit, banky maju velakrat dobre spracovane informacie - ale musis sama chciet, a nepouzivat slova ako ja to neviem, nerozumiem tomu, tak mi s tym dajte pokoj.

Mas male deti, ak chces aby aj oni sli s dobou, jednoducho sa musis zacat starat.

evcagabi
31. júl 2024

No a mna zase vytaca, ak mam volat k dr. lebo nema moznost objednat sa cez net a dohadovat si termin po telefone. To clovek strati pol dna, kym sa vobec dovola. Takto to mam na par klikov hotovo a nemusim sa stresovat, ci ma sestricka cas komunikovat.

maranco
31. júl 2024

Skúšala si poslať SMS alebo email?
Či ti poobede odpíše keď má administráciu a nevyšetruje pacientov?

zuzanaete
31. júl 2024

Lekari su pretazeni a je ich malo. Dvihanie telefonov by cakanie na termin len predlzovalo, lebo to proste zdrzuje a odvadza pozornost. Automatizacia rastie raketovou rychlostou v roznych oblastiach. Objednavanie online odbremeni lekarov/sestricky. Nastav si nizke limity na kartu (to je asi najjednoduchsia moznost) a kludne plat.