Platba za odstránenie znamienka u chirurga

29. apr 2022

Vždy som si dávala odstrániť znamienka u chirurga v Petržalke jedno plus histologia 25 eur, teraz som si našla druhého tiež súkromný a povedal mi, že za odstránenie nič neplatíte, lebo to poisťovňa uhradí.Ten istý postup kožný odporúčanie, rezanie...vôbec tým cennikom nerozumiem, takže ten prvý dostal preplatene od poisťovne plus od mňa?Na koznej klinike som mala platiť 65 plus 10 histologia a každé ďalšie 30 a 10.
Ja už neviem kde mám za čo platiť, či idem k zubarovi...gynekologovi

mogaa
30. apr 2022

poisťovňa prepláca vyšetrenie a liečbu.....odstránenie znamienka môže byť rovnako "kozmetický úkon"hlavne ak nemá znaky onkoochorenia....histológia sa dáva robiť pri znamienkach skôr "pre istotu".....súkromný lekár alebo aj súkromná klinika môže mať vlastný cenník za rôzne úkony.....čo sa týka gynekológov, každý má svoje vybavenie(v inej cene a rovnako v inej kvalite), toto vybavenie im poisťovňa nepreplatí - len úkony.....čo sa týka zubárov, tí sú kapitola sama o sebe, ak idú aj cez poisťovňu, tá prepláca len časť a zvyšok platí pacient - tam veľmi záleží od materiálov aké zubár používa a samozrejme aj od vybavenia.....iné je ak prídeš k zubárovi čo má špičkové vybavenie,toto si samozrejme premietne aj do cenníka, iné ak prídeš k staršiemu zubárovi, ktorý používa 20rokov rovnaké prístroje a lacnejšie materiály....

oli18
30. apr 2022

Mm ide odstranovat teraz v maji. Budu mu to robit v statnej nemocnici na chirurgickej ambulancii. Bolo mu povedane, ze ak bude mat doporucenie od koznej, bude to bez poplatku.

mogaa
30. apr 2022

@oli18 u nás rovnako štátna ambulancia a cena 15eur za histológiu.....vybratie zadara