Plaquenil - skúsenosti

27. jan 2023

Dobry den.Mate niekto skusenosti s timto liekom? Myslim vedlajsie priznaky a ci pomohol.Dakujem

soulmate9
27. jan 2023

My s mužom mame. užívali sme pri Kovide spolu so zinkom. rýchlo nás dostal z Kovidu keď bola ešte tá prvá fáza. vedľajšie účinky sme nemali žiadne.

autor
27. jan 2023

@soulmate9 Parada 🙂

taisu
27. jan 2023

Používam ho dva roky ako imunosupresívum pri autoimunitnom ochorení, vedľajšie účinky žiadne nemam, teraz viac-menej stabilizovany stav

autor
27. jan 2023

@taisu Tak som rada.Dakujem

sussana29
27. jan 2023

Užívam ho už rok, tiež pri autoimunitnom ochorení. Vedľajšie účinky nemám.

bobka1983
2. feb 2023

Ja som ho užívala 2 týždne a predvčerom som si dala pomelo a strašne som sa do druhého dňa vyhadzala, akoby kiahne- ktoré som kedysi prekonala. Bola dom na dithiaden injekciu na pohotovosti, včera večer. A dnes doobeda stále zhoršovanie vyrážok a nakoniec sťažené dýchanie a bolesť na hrudi. Skončila som na pohotovosti, dávali Daxamethason, ct srdca,... Po tom dexa sa to zlepšilo, dýchanie sa polepšilo, vyrážky sa zmiernili, ale stále som akoby po kiahnach. 😞 Uvidím zajtra... Dávajte si pozor na citrusy a Plaqvenil!!!

autor
3. feb 2023

@bobka1983 Prosim vas a koli comu ho uzivate? Ja mam MCTD (reum.artritida,system.lupus,polymyozitida) Zatial len tyzden ho uzivam..Fuuu to stazene dychanie a bolest na hrudi mam aj ja,ale ja som to mavala uz predtim.Drzim palce aby sa vam to zlepsilo

bobka1983
4. feb 2023

Ja som začala kvôli zmierneniu autoimunitnej reakcie pri Sjorgenovom syndróme. Včera to bolo už lepšie, ale 24hodin po podaní Dexametazonu som začala opäť pociťovať sťažené dýchanie, bolesť priedusiek-nie až taky ako deň pred tým, ale ta dychová nedostatočnosť bola hrozná. Tak som bola na ďalšiu injekciu Dexametazonu. Dnes už 28hod. od injekcie, zatiaľ celkom dobre. Ale dávala som si 3x2tbl Magnézia, Calciovy sirup a liek od alergie. Snáď už mám po tom. Ale nechápem prečo vyslovene nezakážu citrusy a kyslé na ten Plaqvenil. inak počula som včera o pani z mojej roboty, čo sa po mandarínke pri tomto lieku vyhádzala.

lkll
4. feb 2023

Ahoj aj na lupus a na fosfolipidovy syndrom mam plaqenil ale to iste som.citila tlak na hrudi stazene dychanie vysoky tep

autor
5. feb 2023

@bobka1983 Presne som si na vas spomenula.Jedla som mandarinky a ananas postupne asi 3 dni a kazdy vecer dychavica strasna srdce mi busilo ,ale nevyhadzala som sa nic.Dnes nejem citrusy tak uvidim.Nenapadlo ma ze to ztoho,ved lekary ma neupozornily nic.A beriete ho dalej asi ze? Ja som myslela najprv ci to nebola reakcia na ten Plaquenil zrovna.Fakt ako aj vy pisete,ze ta dychova nedostacnost bola hrozna.Len ja som uz aj predtim mala problem s dychom

autor
5. feb 2023

@lkll Prosim vas a nejedli ste citrusy asi ze? Len na ten Plaquenil to bola reakcia? A beriete ho aj dalej? Ja som sa nevedela dodychat a teraz neviem ci to ozaj len v kombinacii s citrusmy bolo ,alebo samotny plaquenil to robi.

lkll
5. feb 2023

Nie nejedla som nic take ja som si dala pauzu a je mi lepsie

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
5. feb 2023

@lkll Fuu tak to je dost silny liek.Vraj z tich ,,autoimunnich,, je ten najslabsi.Pomohol vam predtim pri vasej diagnoze?

bobka1983
5. feb 2023

Liek neberiem, lebo to musela byt kombinácia s tým citrusom a musel sa mi odbúrať aj liek z tela aj citrus. A pokiaľ sa bude dať , tak Plaqvenil užívať nebudem-odmietnem. Ja som mala s tým dychom akoby keď máte silný kašeľ - laringitida, a keď začnú z toho kašľa bolieť priedušky, pľúca a bola to ešte väčšia bolesť. A nedalo sa poriadne nadýchnuť do plných pľúc.... Dnes je už dobre.

autor
6. feb 2023

@bobka1983 Jasne chapem,preco ho nechcete brat.Najlepsie je veru nebrat ziadne lieky.Tiez nie som tim nadsena to pchat do seba,ale zas dufam,ze mi pomoze pri mojich problemoch.Vcera som si davala pozor na to co jem a v pohode ked som si ho dala.No uzivam ho 10 ty den tak mozno ma nieco este prekvapi.Ale fakt ma to netesi pchat to do seba.Ja som zas nemala kasel pri reakcii,ale islo mi srdce vyskocit co mi bilo a dychavica riadna.