Co vám pomohlo? Mňa už týždeň boli hrozne päta včera som dostala obstrek a natieram ibalginom a dávam studené obklady
@lenusiatko no ako komu, ja som absolvovala12 a nič, ale skusit mozes
@lucia851
@lenusiatko by ma porazilo keby som furt len lezala
@lucia851 nic som s tym nerobila, kupila som si dvojo tenisiek Asics a jedny mala na doma a druhe na von, po par tyzdñoch to bolo ovela lepsie a asi po pol roku som ani nevedela, ze som nejaku fascitis plantar mala. Ja som to mala z pretazenia, na Maldivoch som si rozrezala nohu o koral a niekolko dni som na ñu nemohla stupit, tak som skakala na druhej a problem bol z tych otrasov zo skakania
Mesiace, ak nie aj viac ako rok, som to riešila... Nekonečne dlho. Podľa mna za tyzden ti to neprejde. Pri vyšetrení aj ostrohu mi na jedneh nohe objavili, to. Ty nespominas. Musela som odlizit 99% topanok, ak si aj teraz dám napr trekove topánky a idem do lesa tsk pridem stornozky. Cize ešte odvtedy sa to ozve semtam. Ja ani tenisky som odvtedy nemala na nohách poriadne. Preslo to az novymi topánkami, makke vložky do nich, a ja som to vywelnessovala, plávanie, masáže atď. Chodenie na boso mi to zhorsovalo velmi. Injekcie mi dávali asi 6x, to bol otras pre mňa (dva druhy vzdy), potom som tam uz nešla a riesila som to po svojom.
Strecing (mozes rehabilitacie skúsiť) , protizápalové lieky, pripadne ja som používala krem, som tu nohu vymasirovala s voltarenom atd. Skusit mizes párkrat denne aj ľadový obklad.
Inak pred razovymi vlnami atd budu skusat dlhšie konzervatívne metódy, s tym treba rátať.
@simca06022011 ja som to už raz mala na oboch nohách ale bolelo to menej než teraz ta jedna noha. Vtedy mi dal obstrek a asi do týždňa to prešlo ale teraz už týždeň trpím, dal mi injekciu iba do jednej polovice päty bolo to lepšie v ten deň ale včera son išla do roboty a už som tam kde som byť nechcela chodím s palicu a obuta po byte s ortopedickymi vložkami na ploche nohy. A v teniskách mam podpatenky.
@lucia851 mne ani podpätenky ani ortopedické vlozky nepomohli. Vôbec. Úplne som musela topánky vymeniť. Dokonca dali mi ortooedicke také tie na mieru v ortotechu a v tom som bol jeden den a nemohla som ani krok urobiť 🤦🏻♀️ musíš si najst spôsob no. Na každého nieco ine sa fuguje. Urcite za.tyzen to neprejde, este aj google mi vyhodil ze tyzdne/mesiace trva liecba a pri zatazi sa moze vracať. Ved skus pogooglit diagnozu a poskusaj ☺️
Mne na chvilu bioptron lampa ale nakoniec rtg ožiare