Pivo a antidepresíva

viktor_1
29. aug 2024

Dobry den , beriem antidepresiva asi 2 roky . Beriem spitomin, eliceu , trittico, rispen .. no posledné 3-4 mesiace som skoro každý den vypil 3-4 piva .. cez vikend aj 6 . Pil som len pivo , žiaden tvrdy alkohol ! posledný týžden som to opet stopol a pivo nepijem .. Ale chcem sa spytat mohlo mi to obdobie pitia piva poskodit psychiku ? Lebo momentalne sa citim ako keby som bol na zaciatku. Neviem sa poriadne rozhodovat a vratili sa mi uzkosti depresie .
Dakujem za odpoved

huxy
29. aug 2024

Samozrejme že mohlo

enmery
29. aug 2024

Akýkoľvek pravidelne užívaný alkohol ovplyvňuje psychiku-vždy k horšiemu. V kombinácii s takými silnými liekmi si poškodzuješ vnútorné orgány a vlastne si zhoršuješ liečbu. Nechápem, prečo si to robíš.

lius
29. aug 2024

Je jedno, ci pijes pivo alebo tvrdy alkohol, vsetky druhy alkoholu obsahuju etanol. Predpokladam, ze v pribalovych letakoch vsetkych spominanych liekoch je, ze sa nesmu kombinovat s alkoholom, takze ano, mohlo ti to poskodit zdravie

viktor_1
autor
29. aug 2024

@enmery este mi poradte ako sa mam zbavit takeho bloku v hlave ktory prave mam v hlave :/

1ryba
29. aug 2024

@viktor_1 ten blok rieš so svojím doktorom. Nie pivom.

kittykat22
29. aug 2024

@viktor_1 a inak sa citis dobre? trittico ma velmi kontroverzne hodnotenie a vela pacientov sa po nom necitilo dobre.

iwesska
29. aug 2024

Alkohol a AD to je najhorsie kombo. Nielen na psychiku,ale aj pre pecen. A 3-4 piva denne na psychiatricke lieky je riadna hlupost.

koniarova
29. aug 2024

Nemyslím,že psychiku na hovno máš momentálne z toho piva. Skôr z toho,že si to začal analyzovať a nahováraš si zhoršenie psychiky ako príznak. A táto diskusia ťa v tom len utvrdí. Samozrejme,neschvaľujem pitie alkoholu ak užívaš AD. Zamysli sa nad sebou a už to nerob.

enmery
29. aug 2024

@viktor_1 Ad pôsobia na centrálny nervový systém, alkohol tiež. Takže ak ti niekto píše, že to zhoršenie nemáš z toho, nepočúvaj. Už aj tak máš úplne dodrbanú psychiku, alkohol poškodzuje centrálny nervový systém, jasné, že v kombinácii s AD zhoršuje stav. Choď k svojmu lekárovi a povedz mu o tom pití. Pretože to ok nie je, asi dúfaš, že alkohol v Tebe niečo utlmí, či vyrieši, ale to je len klam a ilúzia na chvíľku.

viktor_1
autor
29. aug 2024

@enmery tyzden nepijem ziadne pivo .. a chcem v tom pokracovat

enmery
29. aug 2024

@viktor_1 Nepi žiadny alkohol. Hlavne nie denne celé mesiace a na takéto lieky.✌️