Pijete niekto kazde rano vodu so solou? Pocitujete nejake zlepsenie? Ak ano, v com? Aku sol pouzivate? Davate si vlaznu/teplu vodu alebo ma byt najprv zovreta a pit sa ma ked je tepla? Vdaka za info
@svokrinjazykmonika ide o doplnenie elektrolytov, zdraviu prospesne by to malo byt - skus pogooglit, najde ti mnoho o ucinkoch na zdravie pri piti slanej vody nalacno 🙂
Ak má človek vyváženú stravu, nie je potrebné piť slanú vodu. Vyvážená strava je určite zdravšia a chutnejšia ako toto. A ak strava nie je vyvážená, takéto počiny telu nijak extra nepomôžu.
@melanta vdaka za nazor, ja dost cvicim, aktualne som na fastingu 16/8, doplnam kazdy den magne b6 (kvoli uzkostiam a obcasnej nepohode) ktory mi chyba, sportovci vacsinou radia pit slanu vodu - rano, a nasla som o tom vela clankov, ktore tiez pisu o tom, ze je to zdraviu prospesne. Tak som sa chcela opytat na skusenosti inych ludi, ci postrehli v niecom zlepsenie.
Soli celkovo ľudia používajú veľa, nevidím význam si ju sypať aj do vody.
Nepočula som ešte o tomto. Toľko soli je všade, že sa skôr snažím soliť menej.
Ja cvičím dlhé roky aktívne vo fitku, za tie roky som spoznala veľa ľudí vo fitku vrátane trénerov a nepoznám nikoho, kto by pil slanú vodu a nikdy som o tom nepočula.
...a nemyslíš ty takéto niečo?
https://www.namaximum.sk/kategoria/vitaminy-min...
Určite to nie je zdravé človek žije aj tak veľa soli v jedle čím menej soli tím sú zdravšie obličky nič si ich tim
Soli za den prijmes tolko,ze fakt ju nemusis doplnat este aj nalacno.
No ak chcete v 50tke mať obličkové kamene, tak toto je podľa mňa výborný recept 😀 Nie že by som vám brala ilúzie, ale slaná voda na prázdny žalúdok je veľka záťaž. Na obličky tiež. Určite to nie je zdravé, ak konzumujete normálnu plnohodnotnú stravu. Možno je to zdravé na nejaký čas pre ľudí, ktorí majú málo nejakých minerálov, ale aj to len v prípade že je niečo také indikované lekárom a nasadené ako liečba. Dlhodobo a pri normálnej strave určite nič také nepite. Radšej si dajte pohar čistej vody, aleboi minerálky, či pohár vody a citrónom.
Bezny stredoeuropan, ktory nezije len zo surovej stravy prijme viac kuchynskej soli ako jeho organizmus bezpodmienecne potrebuje. Najviac zo zdrojov, kde ani netusi, ze ta sol je.
Nepomylila si si to náhodou so sodou bikarbonou? O soli neviem nič, ale manžel pije každé ráno pohár prevarenej vody s lyžičkou sódy bikarbony. 🤷♀️ myslím, že soľ zbytočne zaťažuje, či?...
Bud si daj rehydratacnt roztok pre sportovcov, alebo si kup mineralku.
Urcite si nedavaj soľ (chlorid sodny do vody).
Zatazis srdce, oblicky a mozno sa vyzvracias.
@valiant
@tinaslukaskom
@viestta
@kosicanka1
@tinka_1807
@iwesska
@andrejka1974
@akinomel
@melanta
@januska12323
@svokrinjazykmonika pripajam pre ilustraciu 1 video - staci si pozriet od 2.minuty 10 sekundy par sekund.
Jezkovi oci!!! Pol lyzicky soli su +/-3 g, podla WHO je 5g odporucana davka soli pre dospeleho cloveka... Oblicky budu mat co robit po takom rannom koktaile
Pozri, nenasla si tu odpovede, lebo to nikto nerobi, vieme preco. Ak veris panovi z videa, tak sa nim riad. Ako kaze.
Snazili sme sa pridat nase vedomosti, kedze bezny clovek nepotrebuje pridavat NaCl vedome do stravy, lebo nasa strava obsahuje dostatok soli.
Ty si mozno vrcholova sportovkyna, vela sa potis, aj saunujes. Ak ta panko presvedcil, tak si daj ako uznas za vhodne.
V tom videu hovorí, že pridáva Himalájsku soľ, to len ako odpoveď na jednu z otázok 😉
Ja pijem odstatu vodu 2 dc na lačný žalúdok už roky ale nikdy som nepila slanú vodu fuj.TO je hlúposť. Na lačno odstatu áno to ja už robím roky snád aj 10 rokov ale slanu som ešte nepila.
Ahoj, ja som o tom tiež čítala. A keď som sa o tom minule zmienila pred švagrinou, tak mi povedala, že aj jej manžel(môj brat) o tom už počul od nejakého trénera a robia to, pijú ráno pohár vody s polkou lyžičky soli. Ja to robím len pár dní, tiež som začala jesť podľa 16/8, a slaná voda by mala pomôcť zahnať hlad, aby som vydržala. Ja jem až od 12:00, max do 20:00, a vyhovujem mi to veľmi, a brucho sa mi začalo zmenšovať, aj si to všimli moji blízki, aj zapnem veci, ktoré som pred 2 týždňami nemohla. Takže nenechaj sa odradiť ženami, ktoré o tom nič nepočuli, to je ich problém nie tvoj. Keď sa potíme, tak soľ ide z tela von, najmä teraz cez leto, a teda prichádzame o minerály, aj o sodík. Čím viac sa potíš ( a to aj pri cvičení) tým viac je potrebné doplniť minerály. Takže tej pol lyžičky soli ťa nezabije. Možno nejaká babička, ktorá celý deň presedí v kresle, a nevypotí ani kvapku potu, tá by slanú vodu piť nemala. Ale ty si aktívna. Držím palce, nech sa nám podarí dosiahnuť naše ciele! Pa
Podla východnej medicíny sa pouziva iba s jódom obyčajná. Ale voda sa pije tepla a s vytlačenym citrónom.
Prvý krát o tom počujem, nepríde mi na tom nič zdravé. Pripnem sa tu a možno sa naučím niečo nové 📌