Dobry den
Zaujimalo by ma ake lieky a ako dlho ste brali na pistanie v usiach. Zacalo najskor jedno pridalo sa aj druhe. Pricina zatial nie je zistena. Moze sa jednat o Menierov syndrom ? Zavraty som nemala ale sem tam sa toci hlava ked sa prudko postavim. Uz to mam 4 mesiace zacala som pred cca mesiacom brat Cavinton a Betahistin. Vdaka za info
@oli18 Dakujem za info a tiez v oboch usiach ? Kedy ste si na to zvykli ? to je hrozneee
tiez mam tinnitus v oboch usiach...uz viem ze usi su moje slabe miesto, stale pri prechladeni sa mi zhorsuje, niekedy to znie ako pristavajuce lietadlo..az sa nato v noci budim..niekedy to je len ako sum mora...niekedy v noci kvoli tomu nespim, inokedy ked mam hlavu plnu inych problemov to ani nevnimam...neda sa to liecit ak to trva uz dlho, iba zvyknut nato mozog. ak mas nahly tinnitus a zacnes liecbu do 72 h tak sa to da este zvratit.
@alana1 ja uz som bola v nemocnic s tym po asi tyzdni pistania aj som brala infuzie na Orl pricinu vylucili sluch bol v norme aj ked mam pocit takeho plnsieho ucha. Teraz na neurologii mi naordiovali tieto lieky a plus infuzky opat.
Bola si na MRI chrbtice?často to je od krčnej chrbtice.Ja to mám 2 r v jednom uchu neliečim sa nijako cez deň je ruch tak ma to neobťažuje a večer ľahnem a spím🙂Začni u neurológa vyšetreniami.Ja viem, že mám zuzenu strbinu v krčnej chrbtici a pravdepodobne z toho môžeš mať aj zuzenu cievu určite treba aspoň základné vysetrenia
tak to mas celkom fajn starostlivost a liecbu, mne dali betahistin a to bolo tak vsetko...
@alana1 to ma mrzi. Aj ked este nemam vyhrate uvidim. 😩
@eliska13 nebola veru ale chcela by som lebo ja osobne mam pocit ze je to od chrbtice ale hovorim zvlastne ten zvuknsa stale meni niekedy mam pocit ako keby tam boli 3-4 zvuky a uplne kazdy je iny. Zvlastne ozaj
To môže byť pískanie, šumenie čokoľvek...ja mám rovnaký monotónny zvuk ako, keď sa ponoris pod vodu a máš zalahnute v ušiach.
@eliska13 a to vam zistili na MR chrbtice ? neda sa s tym nieco robit ? Ozaj a jed vam robili MR podali vam aj tu kontarstnu latku do zili ? ci ? aby som vedela ked by som sa nahodou dostala na Mrko
@bambulienka25 dakujem aj sa to meni casom ze horsie alebo lepsie ?
@bambulienka25 to rada pocujem a mate deticky ? co tehotenstvo ? A ako dlho ste brali ten Betahistin? prepacte ze tolko otazok ale chceli by sme dieta a neviem ako ked je liecba tak musime asi pockat
@bambulienka25 vdaka moc 🙂
Nie bez kontrastnej latky
Cvičiť cvičiť posilňovať svaly, masáže, fyzioterapia
Ja mam tinitus asi pol roka spolu s tym mam non stop problem so stabilitou. Pocit ako keby som plaval alebo vznasal sa pri chodzi. Prislo to nahle pocas karanteny. Doteraz mi nezistili co mi je. Dovtedy som sportoval a teraz mam problem so stabilitou aj pri behu. Orl v poriadku MR mozgu v poriadku teraz som objednany na MR chrbtice krcnej a hrudnej bola mi na EMG potvrdena tetania. Sluch mam v poriadku ale to piskanie mam niekedy intenzivnejsie niekedy slabsie. Takze ziaden doktor mi nezistil z cohi to mam snad sa to bude dat este liecit lebo ta stabilita ide dobre na psychiku.
@ondrisko55 jemine drzim palce aj vam dali nejake lieky ?
@eliska13 ano len niekedy mam pocit ze cvicenie mi to zhorsuje preto aj ten pocit ze to mam z chrbtice a inak zvlastne je ze mavam ako keby take fucanie alebo tlaky do hlavy aj usi ako keby nieco pumpovalo a po chvilke to prestane a mavam tihlavme v noci ked spim teda poloha ked lezim.
@ondrisko55 mne s tinitusom prisla 80% strata sluchu, som tak uz 7r a nikomu neprajem prist o sluch v priebehu 2 dni, a mat strasny hukot v hlave nonstop. Nikdy neprisli nato co sami stalo. Tiez mam vysetreni hruzu od hlavy mozgu chrbta nervov. Mala som 29.. mam teraz rodinu 4 r dcerku zijem pre nich. Chcem Vam len povedat ze ta stabilita rovnovaha sa mi upravila cca mozno po roku uz to teraz nevnimam organizmus si zvykol, len uz nebicyklujem to uz nedam.a take ze na jednej nohe daco ustat viem ze balanc okamzite.. drzte sa ja som to riesila intenzivne tinitus stratu sluchu zrejme prve 3-4 r. Teraz uz viem ze musim zit dalej aj takto.. dakedy mam este chvile plakat ale uz necakam ze to prejde..
@lucmirka124 na tu rovnovahu ste aj nieco brali? Mne to zrejme zacalo tocenim hlavy v noci. Som sa zobudil a bol som jak opity ked som si sadol tak sa mi to ukludnilo ked som si zase lahol tak tocaky. Zaspal som v sede, rano som vstal a tocaky uz neboli ale postupne som zacal citi pri chodzi ako by ma nieco zo zadu tlacilo. Tak som isiel k orl a ta tym ze nic nenasla tak ma poslala za neurologom ze to bude z chrbtice. Nuz tam mi zistili tetaniu a uvidim co bude po MR chrbtice.
ja mám tiež akoby zaľahnuté v jednom uchu, necitim šum, ale akoby pod vodou alebo proste akoby som tam niečo mala...neurologička predpísala tebokan a dalšie lieky, bola som na rtg, eeg a nič, ale súvis to s chrbticou môže mať, kedže ma často sekne medzi lopatkami alebo mám bolesti krčnej a hlavy z toho ..nepomohlo nič, raz to je lepšie, raz horšie. Ale to sa chcem spýtať, nemáte z toho také stavy panické úzkosti, ked máte toto šumenie, či zaľahnutie? lebo to je pre mna oveľa horšie a neviem to nijak ovládť, občas si myslím, že sa z toho zbláznim...
@ondrisko55 vsade mi predpisovali to iste, betahistin, cavincton, tebokan(ginko). Na ORL som absolvovala tie infuzky 14 dni,prakticky som pol roka fungovala tak ze som sa pri chodzi drzala steny a pod. Neviem ci tej rovnovahe stabilite daco pomohlo, skor si myslim ze zvyk a ten tlak v usiach sa akoby vyrovnal casom,mi vtedy vysvetlili ze mam postihnute slimaciky v usiach kt drzia rovnovahu.myslim ze to casom len preslo..ja uz teraz len uzivam lieky aby tie tinitusove zachvaty bolesti hlavy neboli caste, alebo uz ked zachvat pride vydrzat dako to pichanie sklbanie extremny hukot a tlak v hlave..
Neviem tetania nieje podnietena stresom? Vycerpanostou?prepac neviem. Bo sedelo by to.
Ahojte, chcem sa opýtať ako ste na tom s písaním v ušiach prešlo to alebo to stále trvá?
@ondrisko55 ahoj, to pískanie v ušiach prešlo? A čo tá tetania?