Pigmentové škvrny na tvári

simonalorena
23. jan 2024

Dobrý večer máte skusenosť z pigmentovými škvrnámi ? Ak áno prosím čo by mi pomohlo zosvetliť tón pleti 🙂

vanilkovazmrzka
23. jan 2024

Chemicky peeling

simonalorena
autor
23. jan 2024

@vanilkovazmrzka vyskusala som no stoji to vela penazi a nepomaha potrebujem nieco na kazdo denne pouzivanie

vanilkovazmrzka
23. jan 2024

Kozmetika na domace pouzitie ta nevyjde lacnejsie. Lebo mozes si kupit sera s kyselinami, enzymami, retinolom, x inymi latkami, ktore maju dany ucinok. Ale efekt neuvidis o mesiac, mozno ani o rok. Bez lekarskeho/kozmetickeho osetrenia bohuzial ziadne velke zazraky necakaj 🤷‍♀️ este urcite aj nejaky laser na to je, ale to bude tiez na opakovane procedury niekolko krat za sezonu (a asi nie jednu).
Hlavne sa treba vyhybat slnku a pouzivat spf, aby sa to este nezhorsovalo.

lilyianka
24. jan 2024

@simonalorena ja na pigmentové škvrny používam krém Redupetin. Kúpiš aj v DM. Začnem na jar,keď vykukne slnko. Skúšala dom ich niekoľko a už pár rokov používam iba tento,lebo jediný zaberal.

domiklik
24. jan 2024

@simonalorena cielene sa nevystavovat slnku, spf celoročne... A ako bolo spomenuté chemický peeling alebo laser (prikláňam sa k laseru). Áno treba to určite podporiť nejakým dobrým serom, ale fakt dobrý retinol stojí tak 80 eur a viac. Proste žiadny zázrak za 8 eur neexistuje,takze to odborné ošetrenie ta vyjde menej ako keď si budeš na tvár dennodenne niečo capkat a aj tak v konečnom dôsledku nedosiahne to co s laserom.

lilianka28
24. jan 2024

@simonalorena
Eucerin proti pigmentovým škvrnám, celoročne denný krém SPF aspoň 30.
Ja som ich mala tiež po tvári. Teraz na jeseň som ich ich dala odstrániť laserom. Zatiaľ efekt super, uvidím čo bude po lete.

helenka778
24. júl 2024

@lilyianka Dobrý večer ,zháňam niečo pre mamu na starecké škvrny na tvári , niečo ľahko dostupné , myslite že by bol vhodný ?