Jedna neuvážena grilovačka a mám flakatu celú tvar ktorú som niekoľko rokov bielila a na vás ma dve otázky:
1) Čo s tým neake skúsenosti ako to zmierniť?
2) Ako nanášať ochranné spf? Rano použijem krem spf 50 plus povedzme puder alebo makeup a puder idem do prace potom idem von na obed po slnku a teraz čo s tým? Naniesť na nevycistenu tvar znova spf?
Dakujem za každý názor, radu.
@zeldia pripnem sa, lebo v tomto mam tiez dilemu, pokial som doma, tka SPF v pohode, ale pokial som vonku a mam na sebe makeup, tka je to problem.
ak mas moznost v praci, dal by sa aj makeup dat dole a obnovit SPF a znovu makeup.
ono to samozrejme trva dlsie, zalezi od toho,a ko sa licis., ja si davam na tvar doho viac, cize toto neorichadza do uvahy.
ja osobne ale robim v robote to, ze si nanasam krem na tvar, aj na nevycistenu plet a nalicenu plet ( nie vzdy som nalicena ). mam sklon k akne, ale nikdy sa mi nijak zvlast neurobilo po tomto ukone, skor s ami robi v polke cyklu, ked sa mi obracaju hormony a potoms a to skludni a pride to na konci cyklu pred ms.
cize ej to clekom zaujimave, ze si to mozem dat aj takto a hoci plet nei ej cista, zghydratuje ju to a nic tym nepokazim.
no smaozrejme ak mas moznost, je lepsie ju ocistit a potom naniest.
no prakticky, aj nahradne riesenia, ktore by si mohla pouzit, nedas na cistu plet.
este napisem tie nahradne riesenia.
1. namiesto kremu SPF mpozes pouzit SPF tycinku - korejske znacky ich maju viac, neviem o akej meiry je to rovnomerne nanesene a v zasade ni je velky rozdiel v tom, ci si das SPF krem, ci tycinku. oboje je leosiue dat na cistu plet.
2. mozes pouzit SPF sprej/hmlu - mala som tusim Vichy - bol fajn, ale trosku mi rozmazal makeup, no bol fajn. mala som Biodermu a ten nebol vobec vhodny na makeup, bola to skor hmla na tvar a telo ako opalovaci pripravok, nie na makeup, lebo bol priserne mastny, to sa mi makeup fakt roztekal.
medzi korejskymi produktami som nasla SPF spreje a tie by mohli byt dobre, ale nemam skusenosti. no neviem do akej miery dokazu vseobecne spreje ochranit. fakt je, ze lepsie nieco ako nic.
3. pouzit Cushion s SPF. korejske cushion makeupy sa fajn nanasaju a asi vacsina, ak nie vsetky maju vysoke SPF. asi nenanesies taku vrstvu, ako ked davas krem s SPF,a le urcite leosie ako nic. amozno aj lepsie ako sprej a nanasanie je prakticke. no ja osobne by som zas na to musela dat puder, bronzer, kontury, licenku, priapdne aj rozjasnovac ( aspon trosku ). teda viem ist von aj nenalicena, ale ked chcem mat slusny makeup, tak urcite si tieto vsetky produkty dam.
este envyhoda, ze mnohe korejske produkty su vlemi svetlulinke a enmaju moc tmavsie odtiene. niektre znacky sa najdu aj s tmavsimi odtienmi,ale mnohe nie.
inak aj niektore nase BB maju vysoke SPF - napr Loreal. mam so Sheinu krabicku na cushion a tma som si ho vytlacila a pouzivam ako Cushion.
4. pouzist SPF puder - videla som take, ci uz korejske, ale aj na notine ine znacky, ale pudru sa nedava vela, cize neviem do akej miery to ochrani.
Kup si HMLU maju v DM a aplikuje sa aj na make up. Je to super. Je to akoby rozorasovac ale este jemnejsi.
Dakujem baby o “hmle” som nevedela idem googlit.
Make up nemusim použiť ani v lete veľmi nedávam to len zo zúfalstva aby som sa niečím natrela tak aspoň ďalší BB alebo CC krem s spf 50
Investovať viem veľa ale netusim čo by mohlo fungovať a bojím sa skúšať vsetko zaradom, mám len jednu tvar ina koza už nebude tak preto sa pytam na skúsenosti aj keď je to asi aj tu je to individuálne.
skus to spf davat na makeup, ked uz pouzivas, tak, ze potupkas hubkou, vtedy ti makeupp nerozmaze
das si spf na dlan, namcis do nho hubku a budes ti tupkat po tvari, hlavne na miesta, kde su viac exponovane a kde sa skvrn yzvyknu robit-vacsinou su to licne kosti a celo.
inak tie tycinky spf, korejske su vraj fajn, vobec nemastne a pretries si to, sice ta ochtrana nebude 100%, ale to aspon nieco.
daj si na YT- how reapplication spf with makeup sponge
hmla je skoda prachov, to sa ti rozptyli do okolia a na pleti skonci nula nula nic, skor tie tycinky by som skusila
Tonovane spf?
Ak mas instagram tak odporucam prejst prispevky smart_beauty, alebo si najdi jej web (neviem ako je aktualny), najdes odpoved aj tipy na vsetko.
Na reaplikaciu použijem hmlu a ešte aj missha cushion SPF kľudne aj na mejkap, ale používam v lete malo mejkap...takže sa mazem krémom o 106
@marcellka32 ale krem das znova na nevycistenu pleť? Lebo mám z toho strach že sa mi urobí akné keď budem na seba patlat toľko krému predsa len som v meste smog prach toto vsetko nalepene na pleti a na to dam krem…
V každom prípade nadherne fľaky už mám tak už len cakat na jeseň a začať znova neako bieliť už ani netusim že čím…
Hmla ma zauja už som objednala malu flasu 75 ml
Neodporúčam SPF v BB kréme, nanesies ho nedostatok
@zeldia ja sa nelicim, čiže vycistim pleť vodou a znova dám krém (ak nemám po ruke vodu, tak hoci aj vlhčené obrúsky), a SPF treba opakovať každé 2 hodiny ak si vonku a riadnu vrstvu, ja som teraz za týždeň minula 1 tubu, ale od obeda do večera som vonku
@marcellka32 ach jaj, obavám sa že ja niesom taka poriadna ako ty. Viem že sa treba mazať len to nerobím a tak mi potom treba ☹ v každom prípade dakujem za super novinky aspoň pre mňa.
Ešte by som sa chcela opýtať ma niekto skúsenosť s bielenim (samozrejme že v zimných mesiacoch) lebo dnes som čítala napr o bieleni CO2 laserom a celkom ma to vydesilo (tyzden takmer nevychádzat z domu lebo opuch chrasty potom niekoľko mesiacov! začervenanie a podráždenie pleti lebo vraj sa tvorí kolagén) no na toto asi nemam veľmi odvahu, tak sa chcem spytat či niekto ma takú skúsenosť a ako to dopadlo.
@zeldia najdôležitejšie je používanie SPF a čistenie pleti večer, potom retinal večer....nič iné ako SPF ochrana a večerné používanie retinolu nie je preukázané v príznakoch proti vráskam
@marcellka32 asi preklep škvrny, takže radšej nic invazívne asi neskúsat, aj ja si myslim.
Ešte by som sa spýtala retinol mozem večer aj v lete? Teraz? A rano spf 50 plus cez den podľa potreby hmlu?
@zeldia spf keď máš takuto brutál citlivú pleť zvažila by som klobúk, alebo nejakú inú pokrievku hlavy, slnečné okuliare ak sa robia aj okolo očí. Riad sa podľa uv indexu, ten môže by vysoký aj v zime... Spf v lete je potrebné reaplikovat, existujú rôzne hmly, ktoré naszriekas cez make up a nepoškodí ho, musíš len skúšať ktorá ti sadne... Pokiaľ používaš spf v krémovej forme, na tvár, krk a dekolt by si mala použiť tak 3/4 čajovej lyžičky, toto je ťažké dodržať... Ešte môžeš skúsiť Evy penu, ta ma údajne vyššiu výdrž ako ostatné spf, je robená na základe inej technológie, obsahuje iné filtre ale cenovo trochu drahšia... Co sa týka odstránenia pigmentových flakov, pokiaľ nechceš ísť do estetickej medicíny, zvolila by som kozmetiku s vitamínom C (vždy najlepšie také ktoré obsahuje aj vitamín E pripadne ferulic acid), kyselina azelaova (obsahuje ju napr krém skinoren, u nás na lekársky predpis ale napr v Čechách kúpiš), niacinamid... Existuje aj účinnejšia kozmetika, ale tam sa už pohybujeme vo vyšších cenových kategóriách, záleží od teba koľko si ochotná do toho investovať, veľa šťastia