Ahojte žienky máte niektorá podobné skúsenosti, ak áno ako ste dopadli? Už roky ma bolievalo brucho, snáď odmalička. V 14tt tehu prišla prvá žlčniková kolika - tupé bolesti pod rebrom a hlavne v chrbte, vracanie...Zobrali ma do nemocnici, ultrazvuk ukázal piesok v žlčniku, presúva sa, možno je tam aj kameň, pozerali na to dvaja a nevedeli sa zhodnúť... 😒 . Nechcela som ísť na operáciu - tehotná, s doktorom sme sa dohodli, že budem dietovať ale až to príde znovu ako povedal : "už sa vás pýtať nebudem rovno pôjdete pod nôž". Do konca tehotenstva bolo všetko v poriadku, žlčnik sa sem tam ozval ale len miernymi bolesťami. Po pôrode však už častejšie a stále bolestivejšie, tento týždeň sa mi stala taká vec a ja si nie som istá ani doktor si nie je istý či to bol žlčnik alebo nie ale samozrejme na žiadne iné vyšetrenia ma neposlali, pozreli sa len na žlčnik....šak ako na Slovensku...No prišla som z obchodu, niesla som ťažký nákup, bolo to ráno ešte som nič nejedla, keď som položila nákup a vystrela som sa dostala som prvý kŕč, v priebehu hodiny som mala tak brutálne kŕče po celom bruchu od žalúdka až dole, že som skoro kričala, revala som od bolesti ako decko, zvracala som, priateľ musel nakoniec volať rýchlu...V nemocnici mi zobrali krv, vraj je všetko ok, urobili ultrazvuk nič nové stále ten istý piesok, objednali ma na operáciu.
Mnsa nieco podobne chytilo tiez v tehotenstve, na ultrzv videli zlcnikove blato, potom som to mala viackrat ale ja bez vracania, vacsinou sa mi to ohlasilo na zac.tehu, neriesila som to a zatial mam pokoj,len si musim dat pozor na cesnakove jedla
a čo by si chcela mať vyšetrené? bolelo bruchu,ultrazvuk urobili /a kukli nielen žlčník,takí babráci nie sú/ dátum operácie máš,pooperujú,budeš držať diétu...ak bude nejaký problém potom,tak budeš riešiť potom
@kuceravasue12 a odvtedy ti je dobre? ked ta poslali domov a objednali na operaciu?
@latvia zatiaľ ok ale brucho ma už bolí každý deň, ale len slabo, operácia by mi prišla vhod cez prázdniny mama a sestra sú učiteľky majú voľno tak by boli s malou kým budem v nemocnici, doktor povedal že stačím prísť začiatkom júla sa objednať vraj nemusím byť objednaná mesiac dopredu...len to mi vadí, že jeden z doktorov mi vravel, že to vyzerá skôr na žalúdočné vredy, a namiesto toho aby sa mi naň pozreli ma poslali domov...
@janinah v prvej vete sa pýtam na podobné skúsenosti, ak ich nemáš na sprostosti zvedavá nie som
Aj mne našli kamienky v druhom tehu, tiez by som mala ísť...
@kuceravasue12 obvodacka by ti mohla spravit z krvi testy na helikobaktera, nech ti napise recept na lieky na znizenie tvorby zaludocnej kyseliny a uvidis ci ti polavi.mohli ti urobit gastrofibroskopiu...
to by nestihli vypiť kávu 😀
@kuceravasue12 Najvyssi cas ist na operaciu, piesok je totiz o nieco horsi ako zlcnikove kamene.
Pri zlcnikovych kolikach moze bolest vystrelovat kdekolvek a takisto zacinat kdekolvek. Je to individualne.
@kuceravasue12 aj mne zistili drobne kamienky v zlcniku, kratko po porode. V ten prvykrat som dostala riadny zachvat, aj som zvracala. Bola som akurat dojciaca mamicka, tak sme sa s doktorom dohodli na diete, ale ak by sa zachvaty opakovali aj pocas nej, musim prist. Ked som mala zachvaty uz takmer kazdy vecer, isla som. Objednala som sa cez email, dosla som v nedelu poobede, v pondelok ma operovali a v stredu rano ma pustili. Mala som nejaku dietu naordinovanu, ale dva tyzdne po operacii sme mali krstiny, takze som ju porusila, problemy som nemala a odvtedy jem normalne co chcem.
Co sa tyka tych zachvatov, zaberal mi velmi pekne algifen (kvapky). Ked som uz citila, ze ide zachvat, rychlo som nadojcila dieta a supla som si ho. A bolesti som mala vacsinou navecer, rano asi nikdy, ale v priebehu dna som pocitovala obcas taky mierny diskomfort v oblasti brucha. Dr mi tak zjednodusene povedal asi tolko, ze male kamienky a piesok su nevyspytatelne, lebo mozu upchavat zlcovody a to moze vyustit aj do vaznejsich diagnoz ako ked sa "len" zlcnik pri jeho stlacani sa "mliazdi" o vacsi kamen (rozdielny typ bolesti). Takze si myslim, ze tie tvoje krce mohli byt prave kvoli tomu, ze ti nejaky drobucky kamienok upchal zlcovod alebo sa tadial uz aj nejak prepchal (ako ked odchadzaju s mocom kamene z mocoveho mechura).
@kuceravasue12 ahoj, ako si napokon dopadla s tym zlcnikom
@sima.p ahoj, no som rok po operácií,operácia dopadla dobre, problém bol s ročnou dcérkou,ktorú som nemohla 6týždňov zobrať na ruky,ale už po 3týždňoch keď bolesti takmer odišli a nemusela som chodiť zhrbená som ju už sem tam nosila. Po operácıí som držala prísnu dietu,povedali mi,že 3týždne obmedzovať všetko,ďalšie tri už tak nemusím a potom môžem jesť všetko ak mi to neuškodí. Prvé mesiace som nemala absolutne žiadne bolesti ale preháňalo ma keď som zjedla niečo veľmi mastné,teraz už nie ale ja veľmi mastné jedlá takmer nejem. Po operácií nie len že zmizli bolesti ale dokonca sa mi zmenila aj stolica,pred tým som mala stále zápchy,strašne ma nafukovalo,od operácie som zápchu ani raz nemala,môžem celý deň jesť hoc aj nutelu s banánmi a nič. Koľkokrát som mala nafúknuté brucho na prasknutie od operácie ani raz,už ani neviem aké to je. Ale býva mi zle,vlastne sú to len 2mesiace čo ma to konečne prešlo. Od operácie ma vkuse napínalo na vracanie hlavne ráno keď som vstala hladná. Niekedy ma bolí brucho ale nie tak ako pred tým a nie na tom mieste,bolí ma žalúdok,keď som v strese mám problémy a zjem niečo narýchlo alebo niečo mastné(naposledy to bol len jeden párok) čakajú ma 2dni s brutálnymu kŕčami a hnačkou...
Ahojte dievčatá, nasla som tuto tému.dnes mi zistili zlcnikove kamienky a troska piesku.mam asi mesiac bolesti po každom jedle.som tehotna 10tt koncim.zatial vsetko ok...lieky mi dat nechcu,vraj len dieta.max som si dala degasin a helicid na kyselinu. Viete mi niečo odporučiť poradiť.som zúfalá.dietujem a citim sa slaba.opracia v tehotenstve sa vraj neodporúča a kamienky niensu velke.
@kuceravasue12 moj ocino mal tiez kamen a mal aj krcev okoli zaludka. Ale nemuselo byt toto tym zlcnikom. Kazdopadne, piesok a pripadny kamen musi ist von a potom sa uvidi, ci bude treba patrat dalej 🙂