Pichanie vpravo v boku

19. okt 2023

Sem tam pociťujem pulzovanie alebo pichanie, neviem to moc zhodnotiť, v pravom boku. Je to presne v tom vykrojenom mieste, pridavam foto😅 cca vo výške pupka, presne v tej línii ako je pupok, akurát teda skôr to je na boku tela. So žlčnikom problémy nemám a ten je najmä vyššie, mám reflux a skôr mi je častejšie ťažko, pociťujem často bolesti brucha a tak. Môže to mať súvis? Napr. s plynatosťou? Čo sa nachádza v tomto mieste? Teraz som aj tehotná, ale mala som to už pred tehotenstvom. Ďakujem.

gelifil
19. okt 2023

slepe crevo

autor
19. okt 2023

@gelifil mam to ale asi vyše 4 mesiacov…to by sa už asi rapidne zhoršovalo nie? Pár dní sa to objaví, potom zmizne😅

gelifil
19. okt 2023

nie, ono moze byt podrazdene a takto sa ozyvat

lonely66
19. okt 2023

áno, môže to veľmi úzko súvisieť s plynatosťou. mimochodom, slepé črevo sa nachádza približne v polovice medzi pupkom a touto kosťou (červená farba). čiže zhruba v mieste zelenej farby.

lonely66
19. okt 2023

ale ak máš takéto dlhodobejšie problémy, asi by bola namieste kolonoskopia. alebo teda minimálne návšteva gastroenteorológa. pre istotu.

autor
19. okt 2023

@lonely66 skôr to vidím asi fakt na plynatosť🙈 mávam to fakt asi vtedy, keď ma nadúva😅 musím si to poriadne odsledovať…a bola som na gastro, chodím kvôli refluxu, teraz v tehotenstve ma odmietli vyšetriť😅

lonely66
19. okt 2023

aha, tak chápem. tak si to odsleduj a skús sa stravovať tak, aby ťa nedulo. verím tomu, že sa to stratí.