Pichanie vľavo v podbrušku pri syndróme dráždivého čreva

rqduskq
31. okt 2016

Prosím Vás, má niekto pri syndróme dráždivho čreva bolesti v podbrušku na ľavej strane? Ja neviem či mám túto chorobu, chodím od gynekológa k neurológovi a všetci ma len pošlú preč, že som zdravá, krv v poriadku .. všetko ok soná a rontgeny ... pritom ma neustále bolí pod ľavým rebrom a z času načas aj v podbrušku, mňa nepreháňa, chodím na stolicu takmer každé ráno. Túto noc ma asi 4 krát tak pichlo v ľavom podbrušku až som sa naľakala, teraz ma to pobolieva ale dobre. Na gynekológii som bola pred 2 týždňami, žiadna cysta nič ..... Ani CRP nemám zvýšené, v krvi všetko v norme ...... Mám akurát tetániu, má niekto niečo podobné? A ako ste pochodili? Ďakujem

gabcik7
31. okt 2016

@rqduskq Ja mam syndrom drazdiveho creva. Je pravda, ze tuto diagnozu je tazke urcit, lebo tazkosti su u kazdeho individualne. Mavam bolesti brucha, ale nie su lokalizovane striktne na 1 stranu ako pises, skor mavam krce nez pichanie. Inak nemusi Ta prehanat. Vacsinou sa strieda hnacka so zapchou, alebo mozes mat len hnackovu, alebo len obstipacnu formu..alebo ani jedno z toho. Mna k tomu este nafukuje, na vecer sa to vzdy zhorsi. Diagnozu mi urcili po roznych vysetreniach na gastre, takze podla mna najlepsie, ked si budes pytat od obvodneho lekara vymenny listok na gastro. Tam budes v najlepsich rukach. Drzim palce.

rqduskq
autor
1. nov 2016

@gabcik7 ja hnačku málokedy, skôr také objemné stolice, a aj viackrát denne ..... ale mám také pichanie dole, keď idem na gyndu, tam všetko v poriadku a povedia mi, že tam nie sú len ženské veci .... tak ja neviem ... na gastre som bola ale keďže som nezvládla kolonoskpiu a vydržala len 40 cm a odmietam ísť na v narkóze, tak ma poslali kade ľahšie ...

tanag
2. jan 2018

ja mavam krce v celom bruchu, ale aj take tlaky a tupu bolest v podbruskach, na usg tam mam aj volnu tekutinu, tiez neviem z coho to tam mam a mam sy drazdiveo creva , ci to suvisi tazko povedat