Pozdravujem vás.
CHCEL BY SOM SA OPÝTAŤ: dlhodobo pociťujem bolesť v nohách, ale najviac (aj dnes od rána) silnú ťahavú bolesť v ľavej nohe, v celej. No najviac v časti od stehna, po zadnej časti kolena (jamka) až po priehlavok.
Môže to spôsobovať chrbtica (drieková)? Cítim také španovanie v oblasti krížov (obe strany, výraznejšie ľavá strana), okrem iného ma bolí celý chrbát- dlhodobo / už roky/.
Pred asi 3 r som sa, kvôli bolestiam, objednal na cievne - kde mi nič nezistili (aj povrchové a aj vnútorné vyš. žíl = v norme).
Mám strach, či náhodou žily, neviem, či sa znova objednať, alebo riešiť zas chrbticu?? Chodil som na rehabilitácie = nič mi to nepomohlo.
Podvečer ma začal bolieť ukazovák na ľavej ruke, bolesť na dotyk, môže to mať nejakú spojitosť?? Nikde som sa ani neudrel, nič....
A ešte, čo ma viac bolí a strachujem sa je:
...pri dýchaní (nádych - výdych) pociťujem taký ťažký/divný pocit na ľavej strane rebier, ako pri srdci - pichanie pri dýchaní, mám strach, či to nemôže byť upchávanie žil? Alebo to bude všetko z chrbtice? Čo na to pomôže?? Viete čo myslím? Také divné pocity pri srdci...
Ďakujem za odpoveď. Ospravedlňujem sa, že tak často otravujem...
@fifozbs riesila by som ortopeda v tomto pripade, nech da spravit rtg a ak by nic neukazal, tak sa pytaj na magneticku, tam "presvietia" vsetky tkaniva, mne robili aj s kontrastnou latkou, aj bez, spravili snimky kosti, svalov, tukoveho tkaniva, cievy, lymfaticky system a tak..ja osobne si myslim, podla toho, co popisujes, ze by to z tej chrbtice byt mohlo, otazka je, co konkretne je tam za problem
@veronika_sk000 bol som aj na CT a aj na MR... na MR mozgu - ok, CT chrbtice: krčná- povedali mi: "niečo tam máte, ale nevieme určiť čo ", zvyšok chrbtice: zakrivenie, skolióza, vybočenie stav...,tak to môže robiť chrbát...
Tiež sa pripájam k tomu, že na 95 %. to bude chrbtica. Aj to ťahanie nohy, aj pichanie na hrudníku, môžeš mať ešte aj točenie hlavy.
@stanulienkat môže byť, ďakujem. Chrbtica je nevyspitateľná, ale neviem prečo to všetko : ľavá strana? : rebrá, noha a prst... možno to zakrivenie? Zla poloha pri spaní? Počasie?
@fifozbs Závisí to od toho,v ktorej časti je zacviknutý nerv a ktorú časť tela inervuje. Je to sedavým spôsobom života , zlá poloha pri spaní, respektíve aj zlý matrac. Treba spať na tvrdsom matraci, najlepšie pružinovom, nikdy nespať na bruchu -to je úplne najhoršie. Treba cvičiť, posilňovať chrbtové svalstvo. Vypýtaj sa na rehabilitácie, cvič SM systém. Posilňovanie chrbtového svalstva ta vie dať veľmi pekne do poriadku, respektíve navštív neurológa, ak to neustúpi.
@stanulienkat ďakujem, chodieval som na rehabky, no nič moc... chvíľu ok, potom horšie... a hrčka na nohe = podkožný tuk? Nebolí ma to, len je to nepríjemné <foto> na ľavej nohe, záhyb od píšťali na priehlavok
@fifozbs cvicit musis dalej sam. Hrcka-netusim.
@stanulienkat možno podkožný tuk
na ľavom chodidle máš zrejme kŕčovú žilu, išla by som znova na cievne, bolesti v nohe môžu byť aj od kŕčových žíl a pichanie bude od chrbtice, ak máš skoliózu tak najlepšie je cvičiť SM systém - najskôr pod dohľadom a potom doma sám, je to dosť drahé ale veľmi účinné
@fifozbs bude to na 90% chrbtica, vyhľadaj fakt dobrého fyzioterapeuta..