Pichanie pri srdci. Zacviknutý nerv alebo chrbtica?

fifozbs
6. jan 2024

Pozdravujem vás.
CHCEL BY SOM SA OPÝTAŤ: dlhodobo pociťujem bolesť v nohách, ale najviac (aj dnes od rána) silnú ťahavú bolesť v ľavej nohe, v celej. No najviac v časti od stehna, po zadnej časti kolena (jamka) až po priehlavok.
Môže to spôsobovať chrbtica (drieková)? Cítim také španovanie v oblasti krížov (obe strany, výraznejšie ľavá strana), okrem iného ma bolí celý chrbát- dlhodobo / už roky/.
Pred asi 3 r som sa, kvôli bolestiam, objednal na cievne - kde mi nič nezistili (aj povrchové a aj vnútorné vyš. žíl = v norme).
Mám strach, či náhodou žily, neviem, či sa znova objednať, alebo riešiť zas chrbticu?? Chodil som na rehabilitácie = nič mi to nepomohlo.
Podvečer ma začal bolieť ukazovák na ľavej ruke, bolesť na dotyk, môže to mať nejakú spojitosť?? Nikde som sa ani neudrel, nič....

A ešte, čo ma viac bolí a strachujem sa je:
...pri dýchaní (nádych - výdych) pociťujem taký ťažký/divný pocit na ľavej strane rebier, ako pri srdci - pichanie pri dýchaní, mám strach, či to nemôže byť upchávanie žil? Alebo to bude všetko z chrbtice? Čo na to pomôže?? Viete čo myslím? Také divné pocity pri srdci...

Ďakujem za odpoveď. Ospravedlňujem sa, že tak často otravujem...

ivkav5
6. jan 2024

@fifozbs bude to na 90% chrbtica, vyhľadaj fakt dobrého fyzioterapeuta..

veronika_sk000
6. jan 2024

@fifozbs riesila by som ortopeda v tomto pripade, nech da spravit rtg a ak by nic neukazal, tak sa pytaj na magneticku, tam "presvietia" vsetky tkaniva, mne robili aj s kontrastnou latkou, aj bez, spravili snimky kosti, svalov, tukoveho tkaniva, cievy, lymfaticky system a tak..ja osobne si myslim, podla toho, co popisujes, ze by to z tej chrbtice byt mohlo, otazka je, co konkretne je tam za problem

fifozbs
autor
6. jan 2024

@ivkav5 môže to byť z chrbtice? Ako aj - pichava bolesť pri srdci (v rebrách - asi 6.-7.rebro, tak stredné rebrá)? Tiež chrbát- zaseknuty nerv.?

ivkav5
6. jan 2024

@fifozbs určite áno. Som viac než presvedčená o tom, že to bude chrbtica. Mimochodom k tomu srdcu, najčastejšie ľudia prichádzajú do nemocnice s podozrením na infarkt a nakoniec je z toho problém s chrbticou;)

fifozbs
autor
6. jan 2024

@ivkav5 rozumiem, no len preto sa viac bojím, lebo som kardio pacient...ale s chrbticou mam od malička problém.

fifozbs
autor
6. jan 2024

@veronika_sk000 bol som aj na CT a aj na MR... na MR mozgu - ok, CT chrbtice: krčná- povedali mi: "niečo tam máte, ale nevieme určiť čo ", zvyšok chrbtice: zakrivenie, skolióza, vybočenie stav...,tak to môže robiť chrbát...

stanulienkat
6. jan 2024

Tiež sa pripájam k tomu, že na 95 %. to bude chrbtica. Aj to ťahanie nohy, aj pichanie na hrudníku, môžeš mať ešte aj točenie hlavy.

fifozbs
autor
6. jan 2024

@stanulienkat môže byť, ďakujem. Chrbtica je nevyspitateľná, ale neviem prečo to všetko : ľavá strana? : rebrá, noha a prst... možno to zakrivenie? Zla poloha pri spaní? Počasie?

stanulienkat
6. jan 2024

@fifozbs Závisí to od toho,v ktorej časti je zacviknutý nerv a ktorú časť tela inervuje. Je to sedavým spôsobom života , zlá poloha pri spaní, respektíve aj zlý matrac. Treba spať na tvrdsom matraci, najlepšie pružinovom, nikdy nespať na bruchu -to je úplne najhoršie. Treba cvičiť, posilňovať chrbtové svalstvo. Vypýtaj sa na rehabilitácie, cvič SM systém. Posilňovanie chrbtového svalstva ta vie dať veľmi pekne do poriadku, respektíve navštív neurológa, ak to neustúpi.

fifozbs
autor
6. jan 2024

@stanulienkat ďakujem, chodieval som na rehabky, no nič moc... chvíľu ok, potom horšie... a hrčka na nohe = podkožný tuk? Nebolí ma to, len je to nepríjemné <foto> na ľavej nohe, záhyb od píšťali na priehlavok

stanulienkat
6. jan 2024

@fifozbs cvicit musis dalej sam. Hrcka-netusim.

fifozbs
autor
6. jan 2024

@stanulienkat možno podkožný tuk

patulka42
6. jan 2024

@fifozbs ahoj mňa aj na dotyk bolia rebra a mam od kardiologa ze tzatzov syndróm.napis sirkomne

lucka_ke
7. jan 2024

na ľavom chodidle máš zrejme kŕčovú žilu, išla by som znova na cievne, bolesti v nohe môžu byť aj od kŕčových žíl a pichanie bude od chrbtice, ak máš skoliózu tak najlepšie je cvičiť SM systém - najskôr pod dohľadom a potom doma sám, je to dosť drahé ale veľmi účinné