Pichanie inzulínu

16. aug 2024

Kocky aké to je keď si človek už musí pichat inzulín? 😳 Mama ma 63r a lekár jej to predpísal, ale nepáči sa jej to a ma obavy. Tak mi je to ľúto.

bublinka1426
16. aug 2024

normalne. zvyknu si.
a nemusis sa obavat, my sme pichali inzulin par rokov.
oni maju uz take ampulky to sa natiahne do tej injekcie.
nemali sme nikdy problem, pichala si stehno ci brucho ale mala dost podkozneho tuku

anavixy
16. aug 2024

Co znamena nepaci sa jej to a ma obavy? Urcite to nie je nic prijemne, ale ludia si na to zvyknu, alebo teda vedia, ze to musia parkrat za den pretrpiet (moj otec si pichal desiatky rokov a aj tak zakazdym skrivil tvar, pichal si 4x). Ak jej to predpisal, tak inzulin asi potrebuje, dekompenzovany diabetes nie je ziadna sranda a to si treba uvedomit.

bublinka1426
16. aug 2024

@anavixy presne zvyknu si.

tundra
16. aug 2024

Skus mamine poradit s jedalnickom,je predpoklad,ze ked sa zacne spravne stravovat a schudne,tak inzulin,si nebude pichat.Predpokladam,ze ma DM 2.starecku cukrovku,ktoru zapricinuje, zly zivotny styl,malo pohybu a obezita.Na rozdiel od typu 1 sa typ 2 da celkom uspesne liecit.Skus si vyguglit info. a uvidis.Pankrac, ma znizenu tvorbu inzulinu,preto sa musi podat injekcne do tela,inac by telo nevedelo spracovat cukry v krvi a premenit ich na energiu.

alickapusinka
16. aug 2024

Pokiaľ musi inzulín a neda si čakajú ju následky hospitálizacia len dospela osoba si musi zvažiť ake to bude mať následky. Teraz pred 2 týždnami sa narodilo bábätko mojej kamarátke a zistili hned pár hodin že má cukrovku a už jej musia pichať inzulín.

hankalee
16. aug 2024

Krstný má cukrovku dlhé roky, má 43 a pichá si sám inzulín. Nieje to horšie ako keď ťa pichne včela. Len mimochodom, momentálne je nedostatok jedného druhu inzulínu, neviem aký berie tvoja mama ale krtsný ho už nemá, na Slovensku nieje a nevedia ho zohnať. Zrejme ho bude musieť ísť kúpiť za vlastné do Maďarska. Informujte sa, či je ten inzulín dostupný aby ste nemali potom problémy.

katie253
16. aug 2024

Je aj taká kanyla, vola sa I-port Advanced. Nastrelí sa na kožu, napriklad na stehno a inzulin sa ihlou podáva cez to. Namiesto 3 vpichov za deň má jeden na 3 dni. Kanyla sa mení každé 3 dni. Samozrejme aj sa upchá, tak skôr.
Odporúčam k inzulinu aj senzory na meranie glykwmie. Nemusí si merať glykemiu z prsta, ale bude jej ukazovať na čítačke alebo mobile každých 5 minút/24 hodin.

kacena4
16. aug 2024

z coho ma obavy? tak bude si bude pichat poctivo alebo sa moze dostat do hypoglikemickej komy co je ina sila ☹ drzim palceky nech pochopi co je pre nu dobre. ked ma anginu asi si dava atb predpokladam takze ked ma cukrovku treba inzulin

tundra
17. aug 2024

@katie253 zabudla si napisat,ze zdr.poistovna, ich nepreplaca...

katie253
17. aug 2024

@tundra deťom preplaca, neviem ako dospelým.

mamina7070
17. aug 2024

skus mame zaplatit osobneho trenera a cvicenie a nebude si inzulin pichat vobec musiet najskor
zaklad pri DM2 je pohyb

mamina7070
17. aug 2024

@katie253 DM2 nepreplaca poistovna ani kanylu abi senzory a najskor tam ani tak casto si pichat nebude