Dobrý deň. Mám zlomenú nohu a doktor mi nakázal pichať si Fraxiparine 0,3ml. Nopo výbere ihly z brucha mi tieklo trochu krvi. Je to nejaký problém? Má s tým niekto skúsenosť? Za odpovede ďakujem
Chyt si kozu do dvoch prstov...vpichni ihlu pod 45 stupnovym uhlom a aspiruj...aspirovat znamena potiahnut piestik dohora ak sa ti zjavi v striekacke krv tak to neaplikuj ale pohni kus ihlou dovonku ...ked tam mas krv tak si napichla kapilaru a to nieje dobre lebo fraxiparin sa ma vpichovat pod kozu 🙂
Ano, ja som mala krvave bodky po celom pyzame, aj po plachte..pichala som si vyse polroka a skoropo kazdom vpichu mi tiekla krv. Niekedy aj na druhy den este.. Je to normalne.. Ja som mala aj hrce a modriny a velmi ma svrbelo. Trosku pomahal heparoid, ale nic moc.. Drzim palce!
Popripade si to vpichni do ramena v nemocnici to tal robime najcastejsie 🙂
Baby ďakujem vám za pomoc🙂
@mirka_sen co maju modriny spolocne s aspiraciou? Kapilary trafis ci chces alebo nie,kedze (a to ucili asi v kazdej skole) su rozvetvene v celom tkanive. To ze sa ti nenasala krv do striekacky este neznamena, ze si nenarusila kapilary pri prechode a nebude modrina😉 Aspiracia je podstatna pri aplikacii i.m., i.v. a hlavne pri aplikacii olejovych suspenzii...aspiracia predpripravenych shotovych striekaciek je dezinformacia
@mirka_sen ja nie som zdravotna sestra ale nemyslim, zeby mi doktorka z hematologie chcela zle. fraxiparin a clexan je predsa jednorazova uz predpirpravena injekcia vhodna pre uplnych amaterov. Aj v navode na pouzitie je napisane. Chytit riasu kolmo pichnut. Nic ine sa okolo toho neriesi. Ja picham uz cele druhe tehotenstvo. Dokopy to uz bude aj dva roky. A svrbenie po vpichu som mala jedine z alergie na fraxiparin. po clexane sa mi to este nestalo. a modriny, tie som mala po fraxiparine. ale po clexane ani jedna. a to si injekcie aplikujem stale rovnako. chytim riasu, pichnem injekciu, vytlacim vsetko zo striekacky, vpich nikdy nepritlacam ani nemasirujem. Podla mna tie modriny su proste nahoda, bud ich niekto ma alebo ma taku kozu, ze ich proste nema.
Ahojte ja som teraz dostala fraxiparine po operácii. V nemocke mi to pichali sestričky ale úplne hrozne, stipalo to a mam po 1 vpichu veľkú modrinu na každej ruke. Dnes som si to mala pichnúť ja doma, sama do ruky nehrozí tak som to dala do brucha, ale je mi z toho normálne zle 🙄 zatiaľ mam len minimodrinku a po aplikácii mi okolo scervenala koža. Neviem ci to nebude alergia na to. Ze už nevymysleli dáke lieky miesto týchto hnusných injekcií.
@jlynj nepichaj kolmo ale trochu do kriva.ja som pichala mame po operacii a niekedy krv tiekla niekedy nie.