Pichanie a búšenie srdca

vladkabalazova
8. jún 2022

Ahojte chcela by som sa opýtať lebo sa dosť obávam o svojho muža asi 2 týždne ho picha pri srdci začne mu rýchlejšie byť srdce a zviera mu raz sa mu stalo že vyplul krv ale nevieme že či z hrdla alebo z dasnou čo si otom myslíte vy?

zirafienka
8. jún 2022

Asi by bolo lepšie sa spýtať doktora, čo si o tom myslí on. Dva týždne to nie je sranda

vladkabalazova
autor
8. jún 2022

@zirafienka áno viem ale on nechce ísť chcem mu aj záchranku zavolať aspoň aby mu urobili ekg a zajtra by som snim išla k doktorke

lenuska9999
8. jún 2022

@vladkabalazova treba riešiť u lekára

rawmamka
8. jún 2022

@vladkabalazova Ak to trvá už dva týždne, tak vám záchranku nepošlú, ani na urgente to nebudú riešiť. To je pre urgentné, náhle vzniknuté zdravotné stavy, ktoré ohrozujú život človeka. Ale každopádne zajtra ráno smer obvodný lekár a ten ho nasmeruje na všetky možné vyšetrenia. Držím palce 🍀.

stanulienkat
8. jún 2022

Nech sa ráno hneď hlási u svojho obvodného lekára na preventívnu prehliadku. Nezneužívajte prosím sanitky na takéto veci len za to, že je lenivý ist k lekárovi. Tu sanitku môže potrebovať niekto v ohrození života.

vladkabalazova
autor
8. jún 2022

@rawmamka áno zajtra ideme k doktorke a neviete náhodou na ake vyšetrenie by nás mala poslať?aby som tak aspoň očakávala kde nás všade pošle aby som sa mohla dohodnúť do predu so svokrou aby nám postrážila deti a ďakujem

vladkabalazova
autor
8. jún 2022

@rawmamka a z chrbtice to nemôže mať?lebo jeho skoro každý deň hrozne bolel chrbát najviac keď niečo robil čítala som na nete o tom pichani pri srdci a som až vydesená

rawmamka
8. jún 2022

@vladkabalazova Ak má v ambulancii EKG (čo už obvodní mávajú), tak to mu natočí (cca 10 minút), zoberie mu krv a moč (nech ide nalačno, piť iba čistú vodu), zmeria krvný tlak, odoberie anamnézu (povypytuje sa na podrobnosti) - takže na začiatok u obvodnej tak 15 minút, max. 20 minút. A potom mu zrejme vypíše výmenný lístok ku kardiológovi, tam si zavoláte, objednáte sa (čakacia doba niekoľko týždňov, možno aj mesiac - dva podľa regiónu a vyťaženosti lekárov) - ten mu najskôr spraví ECHOkardiograf a podľa nálezu ďalšie vyšetrovacie metódy (sono, záťažové testy....). Ale je dosť možné, že tieto príznaky sa javia ako problém so srdcom, ale v skutočnosti ide o zacviknutý nerv niekde blízko hrudnej chrbtice, rôzne spazmy (stuhnuté svaly) alebo krčná chrbtica,..... + samozrejme rôzne iné možnosti. Práve preto, aby sa stanovila presná diagnóza musí ísť k lekárovi, pretože takto je to len tipovanie čo by to tak asi mohlo byť.

rawmamka
8. jún 2022

@vladkabalazova Aha, až teraz som si prečítala, že ho veľmi bolel chrbát, tak potom sa tá chrbtica javí ako veľmi reálna príčina. O to lepšie, ale aj tak treba ísť k obvodnej a ona povie čo ďalej.

vladkabalazova
autor
8. jún 2022

@rawmamka dúfam A modlim sa aby to mal z chrbtice....a dúfam že sa to nejako urýchli lebo nechať ho napr.2tyzdne v bolestiach je čudné a ešte keď ide o srdce lebo niekedy sa až zvija čo ho to tak spichuje a busi to srdce

rawmamka
9. jún 2022

@vladkabalazova Neboj, búšenie, pichanie pri srdci má veľmi veľa ľudí a ak chodí do práce, tak to s ním nebude tak zlé, pretože ak by mal naozaj vážny problém, tak by mal problém prejsť z miestnosti do miestnosti, robiť bežné činnosti. Treba ísť k lekárovi a popozerať si na nete čo sa dá medzitým urobiť pre zdravý chrbát (fyzioterapia - rôzne cviky, správne držanie tela, strečing, joga, plávanie....), pretože po návšteve ortopéda bude zrejme chodiť na rehabilitácie a to bude dlhší proces.