Pichá ma pri srdci

23. aug 2024

Celý deň ma pichá pri srdci. Mám diagnostikovaný defekt predsieňovej priehradky, môže ti byť z toho prosím vás? Dnes som mala aj syna malého veľa na rukách či skôr chrbtica? Bojím sa normálne infarktu alebo nejakej zástavy

markusrasford
23. aug 2024

Treba piť veľa vody, a fakt ti dám dobrú radu. Keď môžeš navštív pohotovost.

autor
23. aug 2024

@markusrasford myslíš že je to nutné?

markusrasford
23. aug 2024

Je. Vieš si odmerať tlak?

autor
23. aug 2024

@markusrasford áno idem si

thirstymonk
23. aug 2024

Radšej ísť zbytočne na pohotovosť, ako keby si sa nemala dožiť rána nie? Na múdrosti niektorých profesionálnych materí tuto sa môžeš vyprdnúť. A tiež na skysnutých lekároch na pohotovosti. Od toho tam predsa sú. Ja som iks krát bol s dieťaťom na pohotovosti zbytočne... ale poznám prípad, ktorý nešiel, lebo to bolo zbytočné... a ten prípad je teraz moja manželka, má jazvu cez pol brucha, lebo slepak už mala v takom stave, že ešte dve tri hodinky a zomrela by.

majamat
23. aug 2024

ak mas srdcovu vadu, tak urcite riziko tu je, preto je lepsie, ak si toto overis na pohotovosti.

no neplas sa, kludne to moze byt aj od chrbtice, zial ty si to nevies nijako overit. fakt je, ze pichanie pri srdci, vacsinou nebyva zo srdca. srdce boli totiz za hrudnou kostou, aj ked moze vystrelovat, ale byva to skor zvierava, tlakova ci paliva bolest.
pri infarkte je skor trvala, nezlepuje sa, zaroven sa rozvyja aj dusnost a fialove sfarbenie koze, hlavne pery, prsty a pod.

stellarstar
23. aug 2024

Teba pichá celý deň, prečo si nešla k dr? Ja toto nikdy nepochopím rozum na vypisovanie áno ale na rozmýšľanie a ist ku dr nie 🙈

autor
23. aug 2024

@stellarstar prepáč nemám nikoho kto by ostal s babom, tlak mám 135/94

markusrasford
23. aug 2024

Ideálne to nemáš ten spodný by mal byť okolo 80. Ja by som bral aj dieťa a išiel na pohotovosť. Máš ďaleko na pohotovost?

leidin
30. aug 2024

Ja to mam od detstva, ze v pokoji mnou mykne (trupom dopredu) v momente ked ma pichne v srdci a ako ozva tej bolesti to vystreli do predlaktia a tam ma to bodne. Jak keby proste mi presiel tep zo srdca bolestou do ruky, taky rytmus. Pred 10 rokmi na prehliadke pred nastupom do prace mi robili ekg a vraj mam fibrilacie a je to ischemia a mam to riesit kontrolou keby sa to zhorsilo. Cely zivot sa to nemeni. Niekedy mi aj zovrie srdce. Nedostala som ziadne odporucania ani zdovodnenia. Klasika u lekarov.