Ahojte, dnes mám 1x kratase v tomto roku a všimla som si že na nohách pod kolenami mám takéto bodky. Asi petechie. Pár dni dozadu som si nohy holila no očividne nie dobre 😂 ale spat k veci. Všimla som si dnes tieto bodky. Mám ich na oboch nohách. Môže to byt po holeni alebo sa mám začať báť? Na hematologi som bola v marci a teda zistili len malo železa. Opäť idem až v july.
používa sa pohár s priehľadným dnom, pritlačíš na tie bodky a ak zbelejú tak to nie sú petechie, ale skôr to vyzerá ako chrastičky po holení
@lucka_ke zostali take aj po stlačení pohárom. Zrejme teda petechie. Nie sú ani vystúpené ani nesvrbia ani nebolia. A mám ich skoro na tom istom mieste na oboch nohách. Je ich aj veľmi malo ja som si všimla len tieto a potom sa pozriem blizie a vidím že ich je tam viac ale nie prisebe. Je mi jasne že musím počkať pár dni a uvidíme no aj tak má to trochu vydesilo nakoľko som to “asi” nemala alebo som si to nevšimla. Ale každopádne 2 dni dozadu som sa holila tak neviem či to môže byt z toho že tam je ta pokožka taká citlivejšia.. len či sa niekto s tým nestretol.
nuz, starnes.