Ahojte,
Diskusii je tu zopar s touto temou, je ich ale pomenej a starsie. Rada by som nieco aktualne.
Je tu niekto, kto ma tuto diagnozu aktualne?
@andreakotesova v akom veku mu to zistili a ako to liecili?
@eengee mal +/- 9 rokov, nosil cez 3 roky na nohe aparát. Za celý ten čas, na tu choru nohu nestupil. V dospelosti si nechal pichat do kĺbu plazmu a pod. Operovane to nemal. Noha sa mu skrátila o cca 2 cm.
@andreakotesova noo jemu to zistili vo vyssom veku, co nam bolo povedane tam to uz ma nasledky do zivota (presne vymena klbu v relativne mladom veku a skratena noha)...
@eengee ale teda už ako novorodenec nemal vyvinuté "jadierka". Nosil "remene", ci co to bolo.
@andreakotesova no tak to ma asi s tym suvis... dakujem za info a brachovi prajem nech ma co najmenej bolesti
@eengee ďakujem
Môj muz mal ako dieťa perthes. Celé detstvo prelezal v nemocnici a v kúpeľoch pomaly
@saska.j prosim ta, v akom veku mu to zistili? Je to velmi dolezite, pretoze ak to zistia pozdejsie tak su nasledky...
Hladam niekoho komu to zistili v nizsom veku (4-5) a je to aktualne, rsp. to liecia teraz
Kazdopadne ma zaujima, ako funguju ludua ktori si tym presli v detstve, budem vdacna za info. Ma problemy s pohybom (bedrove klby), ako je na tom manzel teraz?
Aktuálne - brat ma uz po chorobe a v 38 rokoch je už zrelý na výmenu bedrového kĺbu.