Periodické pitie alkoholu - epsilon, máte skúsenosti s takýmto človekom?

lotenka
13. júl 2020

“Alkoholový exces se dostavuje po určité časové periodě (jednou či několikrát do roka).
Alkoholový exces je závažný, trvá několik dní.
Při excesu dochází k naprosté ztrátě kontroly, postižený pije velké množství a mívá okénka.
V období mezi jednotlivými excesy je kvartální alkoholik schopen abstinovat nebo pít kontrolovaně.
Spouštěč alkoholového excesu je psychologický, tělesná potřeba návykové látky nehraje významnější roli.“

Kto sa s tým stretol vie, má význam pokračovať s takým človekom ? Nepomohlo , ani liečenie ... ďakujem pekne za každú odpoved , aj do SS. Pomôžete mi. Anna

0silvia0
13. júl 2020

@lotenka ak chces mat vesely, pestry zivot s alkoholikom, tak do toho. Clovek s pudom sebazachrany by do toho neisiel.

jaskolka
13. júl 2020

Nie, nemá. Teda keď si nechceš pokafrat život.

hettinka
13. júl 2020

Našťastie nemám a s alkoholikom by som do vzťahu v žiadnom prípade nesla.

moonlight1210
13. júl 2020

@lotenka nema to zmysel. A najcastejsie potrebuje ten clovek preplesk prave z nejakej ujmy. Napriklad stratit pre to niekoho, na kom mu zalezi, aby si vstupil do seba a zmenil sa. Takze zvycajne “ta prva” nema sancu mat s nim normalny zivot, lebo nemoze byt tym emotivnym hybacom, aj tou, co s nim bude zaroven zit. Jedno druhemu rusi silu emotivneho dopadu. Az tie dalsie v poradi zhrabnu vysledok.
Ale zase tiez to moze ist opacnou cestou a on sa este viac spusti, lebo stratil niekoho kvoli alkoholu.

Za mna zivot s alkoholikom, aj ked takto periodickym, teda nie.

Poznala som ich par ako zamestnancov a dali sme im zbohom. Ked chytia svoju “snuru”, tak sa proste v praci neukazu zo dna na den a nie je ich aj tyzden-dva (aj dlhsie). Bez ospravedlnenia, bez vysvetlenia. Ked im takto pominas celu dovolenku, stojis pred rozhodnutim mu davat absencie (cim sa mu prerusuju poistenia). A ked sa mu nieco stane, zas ma kvoli tomu nizke nemocenske, atd. Len ti potom chodi vyplakavat, slubovat. Je jedno kolko mu das sanci, nez ho vyhodis a kolkokrat ti povie, aky je vdacny a uz sa bude kontrolovat. Nebude.
Alebo sa vrati do prace po tej “snure” a je este tak nasiaknuty, ze sice vyzera triezvy, ale niekde nafuka pocas prace pre teba a ty mas pruser u zakaznika, ze si tam takeho cloveka poslala.
Je jedno ako skvely a sikovny pracovnik to je, ked prave nepije. Proste sa neoplati. Z vacsiny miest ho vykopnu a konci ako problematicky alkoholik, lebo sa spusti uplne.

Jednoducho, ak sa nechces dve tretiny zivota s nim pretrapit, ruky prec.

lotenka
autor
13. júl 2020

@moonlight1210 ďakujem, presne je on ten prípad ... kopec robot, kopec sanci... nič si neváži

lotenka
autor
13. júl 2020

@0silvia0 isla som, lebo som nevedela o tom probléme. Jedna šanca bola, prišlo to zas. Viem, končím. Nemám síl a nechcem si život dobabrat

0silvia0
13. júl 2020

@lotenka dobre uvazujes... cely vztah by bol len o nom a o jeho probleme.

mondolina
13. júl 2020

@lotenka tiež som dala takému zbohom a žije sa mi lepšie, žiadny stres kedy sa zas na*ebe.

majamat
13. júl 2020

je minimum alkoholikov,co prestanu pit uplne. niekedy mam pocit, ze je to strata casu a aaj financii ( financii pre stat).
poztnala som chalana, co takto pil a bol na lieceni a na nejaky cas s tym prestal,a le potom sa tusim k tomu vratil. nie som s nim v kontakte.

ale poznam aj jedneho ( z velikanskeho mnozstva alkoholikov, ktorych som za svoj zivot niekededy stretla ), co pit prestal a uz nepije 20r. cize to su fakt len vynimky.

janetinka27
13. júl 2020

@lotenka poznala som jedneho takeho muza. ked bolo dobre, bol normalny, dobry, starostlivy, ale bol rozvedeny asi prave pre tento problem, deti sa k nemu nepriznavali, matka ho uz nechcela. a on sa vzdy z toho vyhrabal, vybavoval si byvanie, nasiel si vzdy dost rychlo dobru robotu, bol sustruznik, robil naozaj dobre, zarabal, splacal dlhy. a potom to prislo, spadol do toho znova a znova, bolo to hrozne, cele to obdobie bol mimo, vozila ho zachranka, bol zanedbany, obcas prespal v krikoch, dal sa dokopy s podobnymi. a potom isiel na liecenie alebo do zariadenia, kde tymto muzom pomahaju, viem aspon o troch, v ktorych bol a vzdy mu pomohli, ale potom zasa to iste. bolo to strasne, bolo mi ho luto. ked mal dobre obdobie, zabral a makal za troch, naozaj bol velmi schopny, ale ked bol dolu, bolo to trapenie. zomrel minuly rok a ani neviem ako a kde je nakoniec pochovany.

lotenka
autor
13. júl 2020

@janetinka27 presne preto som dala šancu , lebo dobrý chlap , nekonfliktný a bolo mi ľúto to zahodiť , ale on už bola viackrát na liečení a stále do toho spadol. A ja si nechcem zničiť život

lotenka
autor
13. júl 2020

@mondolina nemalo by to význam , že ?

mondolina
13. júl 2020

@lotenka
Určite nie, dá sa žiť aj krajšie, a nie v trojke s jeho závislosťou.

mondolina
13. júl 2020

@lotenka
Viem, že mu chceš pomôcť, aj ja som veľmi chcela, veď sme mali malé dieťa.
Dostal šance, nie jednu, musela som sa rozhodnúť, odstupom 7 rokov viem, že som spravila dobre.
Držím palce.

ufatess
13. júl 2020

Možno ti to je ľúto, ale drž sa od neho ďalej. Pretože na toto doplatíš raz len ty, nik iný. Keď niekto nevie urobiť rázny koniec, tak to je patália a zvykne sa to časom ešte zhoršovať.