Peklo menom meteosenzitivita

braga
1. jún 2015

Ahojte dievcata,

hladam, ci tu najdem zeny s podobnym problemom, ako mam ja - extremnou meteosenzitivitou. V podstate vplyvom pocasia som podliehala odmalicka (asi som to zdedila po mame, ktora ma tiez tento problem) ale vekom sa to zhorsovalo a tento rok je to skutocne extrem. Uz sama sebe leziem na nervy. Je pravda, ze aj to pocasie ma dost vyrazne vykyvy, ale neskutocne ma obmedzuje, ze moj stav je tka zavisly od toho, aky je tlak a pod.
Najhorsie je pre mna prudke striedanie, coho si v poslednej dobe uzivam, behom dna sa pocasie zmeni aj 5 krat. Boli ma hlava, mam zavrate, trieska mi srdce, je mi na odpadnutie, citim tlak na hrudniku, spavost...to su niektore z typickych prejavov.
Fyzicky som inak zdrava, nic mi nie je, nemam ziadnu funkcnu poruchu, uz som kvoli tomu budeniu srdca absolvovala aj vysetrenia, vysledok - po fyzickej stranke vsetko ok. V zime minuleho roku som rpesla takou dost stresovou situaciou, uz sa to vyriesilo, ale cca mesiac po tom, ako sa to cele uzavrelo, sa zacali moje problemy prudko zhorsovat a trva to v podstate doteraz.
Niekedy si uz pripadam ako blazon, leziem na nervy sama sebe a urcite aj svojmu okoliu.
Snazim sa tomu nepoddavat, pravidelne cvicim, ale neviem, existuju nejake napriklad vyzivove doplnky, ktorych uzivanie vam pomaha? Magnezium mna osobne strasne uspava.
Budem vdacna za akekolvek rady.

stary_ujco
1. jún 2015

Príznaky, čo popisujes, sedia rovnako aj na panicku poruchu. Nesledujes ty to počasie uz nejako príliš? Ak ti to celé kazí náladu a blokuje bežné fungovanie, pokecaj si polhodinku na psychológii. Určite ti to neublíži a možno si upraces myšlienky...

evina57
1. jún 2015

@braga
@stary_ujco
Tiež ma to napadlo..Mám úzkostnú poruchu..Ale je pravda, že keď je celý deň pod mrakom, tak to vplýva na psychiku. Slniečko je dôležité..

eeffka
1. jún 2015

@braga ja som meteosenzitivna ale toto co popisujes ty je uz za hranicou. Skusila by som porozmyslat nad radou od @stary_ujco najma ak to mate v rodine
aj mne sa toci hlava ked je nizky tlak, som spava, unavena, ale proste to ignorujem, dam si kavu alebo vybehnem na 2.poschodie a sa zrovnam

matafen
1. jún 2015

Tiez si myslim, ze je to uzkostna porucha, mam to aj ja a mozem povedat, ze aj pocasie ma na to vplyv, radim navstivit odbornika.

braga
autor
1. jún 2015

dakujem, skusim si k tomu nastudovat viac...
a riesenie?
budem uzivat antidepresiva?

lilimoni
1. jún 2015

@braga je to mozne, ze antidepresiva. Nejaku miernu kombinaciu aby si nebola matoha 🙂

stary_ujco
2. jún 2015

Antidepresiva nerobia z ľudí matohy. Práve naopak, umožňujú ľuďom žiť normálne a cítiť sa normálne bez prejavov úzkosti a strachu...
A veľa ľudí s panickou poruchou najprv celé roky obehava doktorov, kde im povedia ze je všetko OK. Veľa z nich sa začne cítiť ako blázon, lebo nerozumejú tomu co sa deje. A pritom je príčina zrejmá, len sa akosi podvedome každý bráni to vysloviť. Psychológ je tiež len lekár, akurát nepicha injekcie ani do ludi nereze. Pomôže človeku nájsť príčinu a uľahčiť zivot.
A pp-cko je uz raz také. Niekto ma strach z výťahov, niekomu vadia lietadlá, niekto ma problém s davom ľudí, a niekto proste sleduje počasie a obáva sa jeho vplyvu.

matafen
2. jún 2015

@stary_ujco Absolutne vystizne vysvetlene! 😉 Ja som sa tiez pri AD necitila ako matoha, naopak, citila som sa nabita energiou. Matoha som bola, kym som to neriesila na tom spravnom mieste a obiehala vselijakych moznych lekarov 🙂

braga
autor
3. jún 2015

dakujem za nazory.
Objednala som sa uz k psychiatricke.
Pre mna to nie je nic nove, liecena som uz bola, pred rokmi, kvoli depresiam.
Dokonca som uz zazila aj panicky atak, dvakrat v zivote, ale tentokrat som si to nedavala do suvislosti s uzkostnou poruchou, kedze ako som pisala, meteosenitivna som odmalicka.
Je tu prosim nejaka sukromna alebo aj verejna skupina s touto temou?

matafen
3. jún 2015

@braga Ked uz si sa liecila na depresiu, mas sklony k psychickym porucham, tak medzi tymi diagnozami je uz tenka hranica. Ja som zacinala so socialnou fobiou, pridruzila sa panicka porucha a naposledy to uz bola depresia. Na MK je niekolko diskusnych for na tuto temu, daj si vyhladat vo forach.

braga
autor
3. jún 2015

@matafen
ano, viem ze fora tu su, ale myslela som skor sukromnu skupinu, ci nie je

raffaella
3. jún 2015

@braga je tu skupina Uzkosti a fobie, zaziadam o tvoje prijatie? Je to sukr. skupina.

braga
autor
3. jún 2015

@raffaella
ano poprosim ta, dakujem 🙂