PCR test pozitívny a negatívny antigénový test

janagol8
5. jan 2021

Ahojte chcela by som vás poprosiť o radu alebo rovno o pomoc. Potrebujem surne pracovne odcestovať. Kvôli vstupu do krajiny potrebujem antigenovy test a kvôli vstupu do firmy potrebujem PCR test. Oba testy som si urobila ale stala sa mi taka vec, ze antigenovy test (robený 4.1., 18:00) mam negativny ale PCR test (robený 4.1., 12:00) mam pozitivny. A zajtra je u nas sviatok takze s doktorom asi nic neporiešim a ani ma RÚVZ a ani na covid linke nedvihaju. Tak som sa vas chcela skusit opytat ci by ste mi nevedeli poradit alebo pomoct??

baboobchod
5. jan 2021

Čo chceš pomôcť? Si pozitívna dôveryhodnejším testom, takze sup do karantény a dať vedieť každému s kým si sa stretla.

janagol8
autor
5. jan 2021

@baboobchod Ja sama som bola z toho vysledku prekvapena lebo som to necakala lebo mi nic nie je ani len jediny priznak a to ja mam velmi zlu imunity.

marseillefan
5. jan 2021

@janagol8 možno si len v úvodnej fáze, keď sa príznaky ešte len prejavia.. preto ti možno vyšiel antigénový text negatívny (ten zachytáva skôr osoby, v ktorých sa choroba vyvinula a sú už infekčné). Firma vie, prečo dovolí vstup len s negatívnym PCR testom, lebo zachytáva aj skoré štádiá choroby, resp. aj tie neskoré...

marseillefan
5. jan 2021

každopádne platí, čo bolo napísané vyššie... niet čo radiť, si pozitívna, izoluj sa, upozorni ľudí, s ktorými si prišla do kontaktu.

woman04
5. jan 2021

@janagol8 Žiadny príznak nemusí byť...držím palce,aby to tak ostalo...ak by to bolo opačne,bolo by to ok,ale ak je pozitívny PCR,tak je to na 99% tak...10 dní karanténa,ak 3 dni pred skončením nebude žiadny príznak,karanténa končí..kolega nemal nič,potom stratil čuch a chuť,inak nič...

bloger
5. jan 2021

Ahoj a ten PCR test kde si si dala robiť u súkromníka alebo si sa objednala normálne cez ten formulár pokiaľ viem tak to nemôže byť hned v ten deň a RUVZ by ti ihned volali pri pozitívnom výsledku

baboobchod
5. jan 2021

@janagol8 môjmu svokrovi sa stalo niečo podobne ako tebe... na povinnom antigenovom testovaní bol negatívny a na druhy deň na Pcr pozitívny (tam šiel iba pre istotu, ak by sa nedostal na rad na antigen, nech ma papier a nemusí sedieť doma 😁). Nemal ani jediný príznak, svokra úplne negatívna... tak si posedeli doma 10 dní 🤷🏼‍♀️

marseillefan
5. jan 2021

Ešte doplním, že ľudia, čo nemajú príznaky, sú najväčšími šíriteľmi choroby... je to celkom bežné, práve preto je covid taký nebezpečný, lebo ho najviac šíria ľudia, ktorí o tom ani nevedia. Je super, že si to vychytala...

nina255
5. jan 2021

@janagol8 a s cim chces poradit ? PCR test je nadradeny antigenovemu...to co vyjde na PCR plati takze si pozitivna a mas ostat 10dni doma v karantene

abbey1
5. jan 2021

@marseillefan Kde si prišiel k tej info?

janagol8
autor
5. jan 2021

@nina255 Viem informáciu v ktorej sa hovori ze niektori prekonajú koronu a ani o tom nevedia lebo je bezpriznakova a zaroven sa hovori ze ked prekonas koronu tak 90dni sa netestujes a co maju robit ludia ktori ju prekonali takze ani nevedia ze boli + a idu sa pocas tych 90dni pretestovat?? Podla mna im PCR test moze vyjst pozitivny a pritom uz davno infekčni boli.

nina255
5. jan 2021

@janagol8 jak ze sa netestuje ? 90dni sa len hovori ze mas v sebe protilatky... proste si POZITIVNA do prace ist nemozes bodka...antigen je nepresny a zachytava vacsinou len priznakovych pacientov, takze v tvojom pripade je jeho negativita bezpredmetna... a to co ty pises ze mozno uz niesi infecna to ti nikto nezisti mas odteraz sediet doma

marseillefan
5. jan 2021

@abbey1 ku ktorej? písal som tu toho viac...

woman04
5. jan 2021

@nina255 @janagol8 hej...teraz 10 dni doma,lebo sa nedá zistiť odkedy si pozitívna a potom 90dni sa nechodí testovať...pani z hygieny mi vravela,že sa 3 mesiace nemám dať testovať,lebo vychadzajú pozitívne testy,hoci je človek infekčný cca10 dní..takže,ak by bolo celoplošné,najbližšie 3 mesiace nemusíš ísť..

marseillefan
5. jan 2021

@janagol8 ale to nefunguje tak, že si 90 dní PCR pozitívna. 90 dní si imúnna... PCR pozitívna si vtedy, keď máš v tele ešte vírus a nie keď máš protilátky protei nemu. Tí, čo boli počas posledných 90 dní pozitívni, nemuseli ísť na celoplošné testovanie (lebo sa u nich predpokladalo, že majú imunitu, takže je zbytočné ich testovať). Pozor! Je rozdiel medzi nemuseli a nesmeli. A mimo celoplošného testovania som ešte nepočul o tom, že by niekomu zakazovali ísť na test, ak bol počas posledných 90 dní pozitívny. To podľa mňa nie je pravda.

janagol8
autor
5. jan 2021

@marseillefan Moja sestra bola 2mesiace dozadu pozitivna a doktorka jej dala tlacivo ze 90dni sa netestuje a aj jej povedala ze 90dni sa ani nema ist dat testovat.

abbey1
5. jan 2021

@marseillefan Že ľudia bez príznakov sú najväčšími šíritelmi. ;)

lenadka
5. jan 2021

@janagol8 vírus máš v sebe, len ešte nemáš tak infekčnú nálož aby ťa zachytil antigenovy test. Si pozitívna presnejším testom, teda musíš byť v karanténe. Neznamená to, že musíš ochorieť. Šetri sa, veľa tekutín, vitamíny D, C, B čka, veľa spi.

nina255
5. jan 2021

@janagol8 nikto nehovori že po 10 dňoch v karanténe už by si vyšla na PCR negatívna...je známe že môžeš vyjsť ešte pár dni PO pozitívna aj keď už reálne niesi infekčná... ale určite nie 90 dní! to počujem prvý krát a plus ani na nete niesú o tomto čo spomínaš žiadne info, čo keby je pravda bolo by to niekde napísané... možno tu doktorku len tvoja sestra nepochopila..ako píše @marseillefan, je rozdiel nemôcť/ nemusieť sa ísť testovať...to čo písal napísal všetko správne a ako zdravotník s tým súhlasím 🙂

hettinka
5. jan 2021

@janagol8 si pozitívna. PCR test je vždy spoľahlivejší ako antigen.

90 dni po prekonaní vírusu sú ľudia imúnni voči novej nákaze a je zbytočne míňať na nich testy, preto sa nemajú chodiť dávať zbytočne testovať.

musula
5. jan 2021

@janagol8 pcr test je presnejší. Takže od 4.1. máš byť 10 dni v karanténe

lenadka
5. jan 2021

@nina255 v prvej vlne sme mali podmienku ukončenia karantény 2x po sebe negatívny PCR test. Zrušilo sa to, lebo niekedy vyšli pozitívny aj 3-4 mesiace a boli chudáci v karanténe. Potom sa robili protilátky z krvi a zistilo sa že infekčný sú ľudia cca tých 10 dní (3 dni musia byť bez príznakov aby mohli karanténz ukončiť, lebo niekto je reálne chorý 3dni, iný 2 týždne, niekto aj dlhšie). Niektoré labaky už robia úplne super PCR test ktorý ukazuje aj štádium v ktorom človek je.

lenadka
5. jan 2021

K imunite 90 dní napíšem toľko, že je to tiež individuálne. Máme lekárov ktorí boli chorý pred dvoma mesiacmi a teraz sú znova a väčšinou, teda vlastne ani nepoznám prípad kedy by bol ľahší priebeh, práve naopak. Skôr to vyzerá, že preto že mali mierne alebo ľahké príznaky alebo aj žiadne nevytvorili dosť protilátok. Takže aj po prekonaní kovidu treba byť naďalej opatrení a dbať na opatrenia. Uz je to aj v médiách.
https://www.tvnoviny.sk/koronavirus/2017025_po-...

woman04
5. jan 2021

@marseillefan je to pravda..mne to tiež povedala pani z hygieny,nech si nedávam najbližšie 3 mesiace robiť PCR test,lebo si len skomplikujem život,nakoľko môžem /nemusím/ vychádzať ako pozitívna,hoci nie infekčná...tiež som zdravotník..najmenej !10 dní človek ostáva v karanténe od testu,alebo od prvých príznakov,nakoľko povinnosť testovania nikde nie je,aj keď má človek príznaky..až tri dni po odoznení príznakov môže ísť von...všetky info mi pani povedala v telefonáte ..ja som mohla až skoro po troch týždňoch..

madono
5. jan 2021

@janagol8 jediné riešenie, ktoré máš je 10 dní karantény, ak budeš posledné tri dni v karanténe bez príznakov môžeš fungovať ako negatívna, s tým že nasledujúcich 90 dní máš "pokoj".

lenadka
5. jan 2021

@woman04 je to tak ako píšeš ale dodám k tomu, že áno platí to do času keď by si znova mala príznaky. Môžeš ho dostať aj 2x. Už by som v tomto prípade volila antigenovy test.

rosalie1411
5. jan 2021

Mňa ešte celkom zaujíma ci sa človek považuje za infekčného, keď napr. 2-3 týždne nemá chuť a čuch.. Lebo teda je to príznak covid, ale niekomu sa nevráti dosť dlhú dobu.. Mate niekto skúsenosť?

lenadka
5. jan 2021

@rosalie1411 vo vyhláške je uvedené že príznaky ktoré nesmieš mať sú kašeľ, dýchavicaca teplota. Niekto nemá čuch a chuť aj mesiace.

woman04
5. jan 2021

@lenadka ..čítala som článok..neviem,či sa to počíta ako nová nákaza,osobne mi to skôr príde,že prvá nebola úplne doliečená ..ono pri covide sa mi zdá,že človeku je po týždni lepšie a potom sa priťaží..poznám už prípad,čo po mesiaci od ochorenia dostala pani.emboliu pluc..mne osobne ku všetkým príznakom po 8-9 dňoch po poklesnutí teplôt a relatívnom zlepšení,pribudol kašeľ,sťažené dýchanie ...

woman04
5. jan 2021

@rosalie1411 nie..čuch a chuť sa vracia dlho..ja už som skoro 2 mesiace od ochorenia a stále to nie je 100%...