PCR test kvôli plánovaným výkonom

1. feb 2022

Ahojte.... v pondelok má ísť dcéra do nemocnice na plánovaný výkon dva dni. V papieroch nám napísali že požadujú PCR test pre dcéru aj doprovod - test nemá byť starší ako 72 hodín.
Otázka:
1. máme na test nárok, alebo si ho musíme zaplatiť z vlastného vrecka? kde sa prihlásiť?
2. Kedy najneskoršie ísť aby prišiel výsledok do 10 h. ráno v pondelok?
ďakujem

e1i
1. feb 2022

Objednas cez korona.gov.sk, zadas datum hospitalizacie a pride ti termin tak aby to bolo ok. Narok na bezplatny ma asi len dcera, doprovod si musi zaplatit. Overuju si poisťovne, kto ma kedy aky narok

autor
1. feb 2022

@e1i ďakujem...

marianna_peskova
1. feb 2022

Keď sa zahlásiš na PCR test cez NCZI, máš nárok na test zadarmo ako doprovod maloletého dieťaťa. Samozrejme, aj dcéra má nárok na test zadarmo. Jediné, čo sa vyžaduje, je dokladovať od doktora, že v určitý dátum idete na hospitalizáciu.
Neviem, či my sme mali takú smolu, alebo to bola náhoda, ale na Silvestra sme išli na test s tým, že v pondelok, 03.01.2022 mal ráno syn hospitalizáciu. Výsledok testu nám prišiel AŽ o 16:00 hodine toho dňa!!! Čiže sme museli operáciu odložiť... 🙄
Moja rada je zaplatiť si PCR test cez súkromnú firmu a vyhnúť sa zbytočnému stresu. Oni totiž garantujú zaslanie výsledku do 26 hodín, pričom NCZI má čas do 36 hodín.

autor
1. feb 2022
hipuska
1. feb 2022

Pri obejdnani sa zadáva termín hospitalizácie. Odporúčam ti sa objednat v predstihu. Keď budeš mať vyhenerovany termín, alebo aspoň požiadavku vytvorenú , zavolať tam a nadiktovať si termín testu. Rátať s tym, že výsledok môže prísť do 3 dní. Máš to dosť zle, lebo sa jedná o pondelok. Takže, testovať sa v piatok/sobotu. Ale, je otázka, kedy ti príde v pondelok výsledok. Keďže, cez víkend neposielajú. Pre teba by bolo fakt najlepšie si v sobotu zaplatiť test.

januska20
1. feb 2022

ja som bola so synom na plánovanej hospitalizácii. On dostal výmenný lístok z ORL , ja som zašla za svojim obvod.lekárom a on mi vypísal výmenný lístok na pcr test.
Mali sme ho teda obaja zadarmo. Bolo to koncom novembra, ak sa niečo zmenilo, ospravedlňujem sa, nesledujem to momentálne.
Tiež bola platnosť testu 72hod., výsledok sme dostal deň pred hospitalizáciou.