Dobry den, som zo ZH a mam patovu ostrohu... chcem sa spytat ci niekto a ak ano za aku cenu aplikuje razove vlny alebo aj fokusovane razove vlny... ci uz niekto mate skusenosti priamo v ZH alebo blizkom okoli?
Mne pomohla tape paska na pätu v kombinácii s kvalitnými ortopedickymi vlozkami. Tapoval mi nohu ortopéd, neskôr už sama.
@laurikalalinka chodim v gelovych topankach... mas aj nejake konkretne vlozky do topanok co by si odporucila? alebo co tebe boli odporucene?
@martinka17 takyto sposob nikto nikde nespominal ze je to mozne riesit... to priamo ortoped navrhol a pomohlo teda hned? ci to stale treba mat potom?
@spartakt ako si písal o bolesti som si spomenula- aj mne pichal lekár do päty. bolo to 5 injekcií do päty a klemby, bolo to bolestivé ale nie príšerná bolesť. A mám video, podľa ktorého som si tape dávala sama.. ale najprv som asi 4 krát mala od lekára, potom som vedela, akomá byť silné a tak. A ináč k ortopedickým vložkám - potrebuješ mať kvalitne podopretú klembu, takže ak máš élové - nie je podstatné aký materiál ale či sú dobre klenuté, mne to tak vysvetlil ortoped. A áno, tape pomohol od bolesti okamžite.
manžel to aktuálne riesi už dlhšie, injekcie po 3 do každej paty pomohli len na mesiac. V juni ide na oziare, svokra si davala teraz razove a nepomohli vravi, že stale boli
@spartakt ahoj, ja mam tiez ostrohu, mozno na oboch, rtg mi robili na jednej. vlozky mam take, co maju odlahcenu patu
presla som si tym
razove vlny su 50/50 niekomu pomohli, niekomu nie, ale zvykne sa to vratit.
gelove vlozky neriesia ostrohu, len Ti upravia nohu pri dopade na zem, prestane to boliet, ale ostroha zostane
tape paska je detto, ostroha sa Ti nevylieci, len pomoze od bolesti
vacsina ludi ma ostrohu ale o tom ani nevie, ono problem je ked sa to zapali a vtedy to boli..... gelove vlozky aj tape paska pomozu ale nemusia vyliecit...... v tom je problem.....
osobne chod si to dat 1x oziarit a budes mat pokoj, po oziari Ta to bude este tyzden dva boliet ale potom nic (vlastna susenost) 5-6 rokov dozadu, odvtedy pokoj
mne pomohli vlozky Medicovi, nosila som ich jednu jesen a zimu a odvtedy mam pokoj, ale davam si pozor na obuv, len kvalitnejsie topanky s hrubsimi podrazkami
@spartakt klasické ortopedické vložky robené na mieru,ortopéd vypíše žiadanku,sú to také telovej farby a majú kopček pre klenbu
@martinka17 ja sa nehadam, ze nie, je to velka pomoc, aj tape pasky ak vlozky, ale vacsinou to nevyriesi ostrohu, ta nezmizne, len zapal sa vylieci, lebo ostroha ako taka nemusi boliet, 50% pripadov je nebolestivych
tak pisem nejaky update... uz vyse 3 mesiace ma trapi plantarna fascitida spojena s bolestami paty... dostal som dve injekcie do paty co mi to stiahli ale bolest paty a bolest pri dostupe mi ostala stale a dost znacna... akonahle mam tenisky je to zle... nosim ortopedicke slapky protetiky ale pride zmena pocasia na jesen a neviem co budem nosit ☹
momentalne som zacal s laserom na rehabilitaciach... mam za sebou prve 2 z 10 sedeni... predtym tam bola virivka s ultrazvukom... rehabilitacie absolvujem u nas v Ziari nad Hronom
ak nezaberie laser, asi by mali nasledovat razove vlny, a to som zistil ze vacsina je bolestiva ale najnovsi typ dokonca je bezbolestny... najblizsie su vraj v MT z mojho okolia... bol na nich niekto? pripadne tie klasicke robia v BB v Ortotech... boli ste niekto?
neviem aka dlha je cca liecba mojho problemu, ale uz by konecne mohol aj "odist" ☹
Takze som teda zvedavy ako zaberie laser, alebo ci pojdem aj dalej na razove vlny... ci uz bezbolestne alebo tie co aj citit... pripadne este posledna moznost oziare ☹
ze to ma vsetko svoj postup... tak mi povedali a ozare su posledna moznost...
@spartakt treba ortopedicke vložky, tak okolo 10 eur je jedna vlna..