Pätova ostroha

thelovelybones
12. sep 2022

Spravil sa mi výrastok zo spodu päty ako to odstrániť? Nejaké zaručená metóda? Má skúsenosť niekto? Ďakujem

taktotedanie
12. sep 2022

Vysetrenie na ortopedii, tam vam odporucia najlepsiu metodu podla toho aky nalez mate

thelovelybones
autor
12. sep 2022

@taktotedanie Tam mi dal injekcie a nič

taktotedanie
12. sep 2022

@thelovelybones tak je viacor moznosti, treba ist znova ze vam to nepomohlo. Je najlahsie ist na osetrenie nepomohlo, neriesit to dalej s lekarom, ze liecba nezabrala a dozadovat sa inej liecby, ktora by mohla uz zabrat ale radsej pise na internete, niekomu to zaberie a vam nemusi..pritom lekar vidi vase vysledk, rtg atd
Su aj specialne vlozky do topanok, razova vlna atd treba sa len lekara pytat

zooeynka
12. sep 2022

@thelovelybones obvodak ta nasmeruje. Pytaj osetrenie rtg, vacsine ludi staci absolvovat 1, 2 sedenia. Parsekundove oziarenie.

duracellko
12. sep 2022

prvy krok: injekcie - tie maju urobit v pate taku "elasticku protibolestivu zabranu", ked to nezaberie, tak druhy krok: razove vlny - neboli to, vyberies 10 zakrokov, toto spravidla uz pomoze natrvalo, treti krok ozarovanie: lekari to indikuju pri starych osobach, toto ti mal vsak lekar mal vysvetlit, ako ta bude liecit, ved si podpisovala informovany suhlas.

tanyan
12. sep 2022

Veľa ľudí žije s kostným výrastkom. Pokiaľ však spôsobuje problémy, tak je tam pravdepodobne zápal alebo to dráždi nerv. Niekomu pomôže injekcia, inému laser, ďalšiemu rázová vlna, ožarovanie je posledná voľba.
Pre zvýšenie bežného komfortu odporúčam tzv. podpätenky (silikónové / gélové podložky pod pätu).
https://www.pilulka.sk/protetika-podpatenka-sil...
Chirurgické riešenie (ako pri haluxoch) sa robí len výnimočne a liečba po zákroku je veľmi bolestivá.

pukina
12. sep 2022

@thelovelybones boli ta? ja som mala bolesti take, ze som na nohu ani stupit nemohla a pomohol mi kludovy rezim a kazdy den 2x strecing noh. este je moznost absolvovat niekolko sedeni razove vlny, ktore ti ten vyrastok rozbiju, ale nepreplaca ich poistovna.

erikaa09
12. sep 2022

K nam chodia ludia na razovu vlnu s tymto problemom. Ale musime mat od dr. Papier

thelovelybones
autor
12. sep 2022

@erikaa09 a pomáha to? Kde v ba?

hanatom
7. okt 2022

@thelovelybones obstreky

thelovelybones
autor
10. okt 2022

@erikaa09 kde k nám?

thelovelybones
autor
10. okt 2022

@duracellko ožarovanie pomáha dokáže to zničiť výrastok? Mne dal injekcie

thelovelybones
autor
10. okt 2022

@zooeynka a zničí to ?

krtko1313
10. okt 2022

Žiadna liečba výrastky neodstráni, iba zápal okolo. Za rázové vlny platíš nehorázne peniaze a nie každý to vydrží. Na ožiare sa chodí 2x a účinok je do 4 až 6 týždňov.

zooeynka
10. okt 2022

@thelovelybones vyrastok(vraj)neznici. Ozarovanie znici nervy okolo vyrastku takze uz to clovek neciti.

thelovelybones
autor
10. okt 2022

@krtko1313 a koľko to trvá minút ja mám dve jedna zo spodu a druhá ako je achilovka. Prepláca to zdravitkna?

zooeynka
10. okt 2022

Par sekund. Preplaca

krtko1313
10. okt 2022

Čisté ožarovanie trvá 1 minútu. Žiadne nervy sa nezničia, zápal ukludní, spomaľuje rast výrastku. Výmenný lístok ti môže napísať aj obvodná lekárka.

thelovelybones
autor
10. okt 2022

@krtko1313 a ono to rastie celý čas keď to vznikne? Niekde som videla video že rázová vlna to vie zničiť nie vždy ale že áno . To neexistuje naozaj nič okrem chirurgie aby to "odpadlo"

krtko1313
10. okt 2022

To to je dobrá reklama na rázovú vlnu. Volá sa to aj kohutia ostroha a presne tak vyzerá na ľudskej nohe. Chirurgicky sa to zriedka odstraňuje. Každá liečba kým zaberie, chvíľu trvá. Po ožiari treba byť trpezlivý 4 až 6 týždňov.

gabrielachochulka
10. okt 2022

absolvovala som 3 sedenia po cca 6 minut ozarovania, bolelo este asi 3 mesiace, ale uz je snad pokoj

thelovelybones
autor
12. okt 2022
krtko1313
14. okt 2022

V žiadnom prípade, behať, to je presne ten pohyb, ktorým si ten výrastok najviac dráždiš. Všetky také doskokové športy vylúčiť.

31ali31
8. nov 2022

mne zatial nezabralo ani ožiare ani rázová vlna teda len na jednu nohu druhá ma stále bolí ostroha,,,už neviem čo ďalej