Dobrý večer,mám pasovy opar pod prsnikom,ktorý si liečim, môže ma z toho bolieť pod pazuchou a môžem mať z toho bok prsnika cerveny?štipal ma z toho hrozne aj chrbát,to už celkom prechádza.citili ste niekto nieco takéto podobne?ze ste to mali na určitom mieste a z toho vás bolelo aj inde poprípade poblízku niečo zcervenalo ako mne prsnik?ďakujem za odpovede
Akoze ofiko mas dg. Herpes zoster? Pred 10 rokmi som nahanala liecivo decku po celej BA.
Veľmi obávanou je aj neskorá komplikácia v podobe postherpetickej neuralgie, ktorá pretrváva aj po vymiznutí kožného výsevu. Hovoríme o nej vtedy, ak spontánna bolesť v postihnutej oblasti, ktorá je permanentná, pretrváva 1 až 6 mesiacov po ústupe kožného výsevu. Vedie k poruchám spánku až k depresiám. Ide o neuropatiu periférneho a centrálneho nervového systému s pretrvávaním zápalových zmien, ktoré môžu viesť k degenerácii nervových buniek. Môže byť vyprovokovaná len minimálnym podnetom ako je dotyk alebo teplo. Kým v detskom veku sa vyskytuje zriedkavo, vo veku nad 50 rokov postihuje 50 až 70 % pacientov, častejšie ňou trpia aj pacienti s depresiami a úzkostnými stavmi. U 90 – 95 % spontánne odznie do 6 mesiacov. Po jednom roku od prekonania infekcie postherpetickou neuralgiou trpí 5 – 10% pacientov a spontánne zlepšenie je už v tom čase málo pravdepodobné.
@isis234 áno bola som u dr beriem herpesin tbl a takou masťou si to mam natierať,užívať b-čko
@ahhola ofiko?
Je jedno s čím to souvisí, je to vlastně něco oficielního. Je to zkratka-hovorový výraz.
Děda Louda
Office – kancelář, úřad…z toho ofiko – úřední, oficiální, též schválený, povolený…
Slangový výraz pro něco úředně, případně zákonně povoleného, schváleného…prostě OK.
Joooj to ta dlho bude boliet
Veľmi dávno som to mala, neviem z čoho?? Ani lekári nevedeli povedať... Tekutým púdrom z lekárni som si to natierala. Kamoška mi vravela, že to sa môže vrátiť. Neskôr som zo zdravého sveta užívala tinktúry z púčikov rastlín proti borelioze. (mala som kliešťa, trochu červenú kožu ) Nevrátilo sa mi to.
Moja babka to mala 20 rokov dozadu q v živote na to nezabudnem. Jej to išlo cez prsia až na chrbát. Bolest to musela byt riadna . Skoré uzdravenie prajem 🍀
@kikusenka1 ďakujem
pásový opar nič bolestivejšie na tele neexistuje preboha ja tiež mavám každý rok na bedre ale zošalieť idem od bolesti.
@taktotedanie veru strašne ak dostanem aj ja strašne boli.
@alickapusinka no ja som mala bolesti pod pazuchou z toho a pálenie až na chrbte,veľmi mi pomohol propolis tým som si pas.opar potierala
Liečiš si ho sama? Bola si u lekára?