Ahojte, dnes bol priateľ u doktora a niečo mu našli v hrubom čreve nevedel presne povedať čo tak ho poslal ku chirurgovi a tam sa uvidí akurát tam čaká ale ja som z toho celá smutná čo bude , netváril sa doktor nadšene takže niečo mu tam našli pravdepodobne asi nádor alebo ja neviem 😞 prikladám aj fotku snažím sa vylúštiť čo to asi môže byť ale ja tomu nerozumiem ak je tu niekto kto sa vyzná do týchto papierov prosím napíšte. Priateľ išiel k doktorovi preto lebo ma bolesti v oblasti pupku a trocha schudol 3kg. Neviem čo to môže byt ak je to nádor v hrubom čreve ako sa to lieči ? Je to vyliečitelné ?:( máme 2 detičky spolu a neviem si predstaviť žeby sa niečo stalo . Ďakujem :(
@martinmmartin ako opraviť ? Chirurgicky ? Čo sa môže stať ? Čaká na chirurgii momentálne takže tam mu povedia čo ďalej asi mu to podľa mňa budú operovať
je to ako vydutie hadice. Tlaci sa v nej material ktory v slepej ulicke nema kam ist a moze teda postupne prasknut. Treba to vybrat a zase zosit tak aby bola hadica priama bez slepych odbociek nech sa material ma kam posunut ked sa na neho zatlaci
To má diverkulitídy - nie vždy ich treba operovať. Liekmi sa to dá zväčša preliečiť, ak by to nešlo ani infúziami tak jedine operačne.
Nápis do skupiny Zdravotníci na MK. Skoré uzdravenie!
@martinmmartin TY si lekár.
Diverticul colon descendens . Vydurenina hrubrho creva cize v hrubom creve na jeho zostupnej casti ( tesne pred konecnikom) sa mu spravil vyklenok co nikam nevedie a on na neho furt tlaci . treba opravit lebo mu to moze prasknut a to byva KO. Ak sa to spravi vcas tak sa problem vyriesi.