Paroxyzmálna tachykardia

ivan2116
9. dec 2021

Ahojte chcel by som sa vás opýtať či máte tiež skúsenosti z paraxyzmalnou tachykardia mám 24 rokov a už rok to riešim 3 krat som bol na EKG hollter prvý holter zachytil arytmiu max 170 za minútu dali mi Betaloc zok 50 1 krat za deň ,, kontrolné holteri boli v poriadku , minulý týždeň som bol na internom lebo som chcel tabletky vysadiť doktorka povedala že je rada pretože som mladý na tie lieky,, tak mi spravila kontrolný TK holter kde mi bol max tlak namerany170 inak normálny tlak mávam 139/90 tbletky mi dávať nebude že mám upraviť stravu a začať športovať a ak to nebudem zvládať mám prísť a dá mi tabletky na tlak. Niekedy sa mi vracia ta tachykardia a tep mám 120 v klude má tu niekto take skúsenosti prosím vás som dosť stoho vystresovaný čo to môže byt lebo do teraz som nemal žiadne problemi ani z tlakom ani zo srdcom dakujem za odpovede

karolinka234
9. dec 2021

Ja napríklad mávam 130 vklude tep bežne, nič mi nezistili. Hlavne nestresuj pretože to bude horšie a horšie.

ivan2116
autor
9. dec 2021

@karolinka234 je to velice nepríjemne keď ten stav príde tak si myslím že zomriem a riešim to rok a nedopátral som sa k ničomu čo mi vlastne je ide má poraziť stoho

karolinka234
10. dec 2021

@ivan2116 nieee tak nepremyšlaj, takto keď premýšľaš tak ten tep máš určite z psychiky. Nemusíš cítiť stres, ale môže byt vnútorný a ten je najhorsi…Kúp si magnezium, hlavne kľud musíš mat. Vysoky tep a tlak ma veľmi veľa ľudí na svete a žijú s tým normálne.

ivan2116
autor
10. dec 2021

@karolinka234 psychika má stym spoločne veľa to viem aké chodím aj behávať spravym 6 km a vládzem čiže srdce je zdravé ale ten tep má sere najviac ,, a po kontrolnom TK holtery mi povedala že keby mám 30 rokov že hneď mi dá tabletky ale ja sa chcem predsa vyhnúť tým liekom ,, a tiež zaujímavé že keď spím všetko je v norme aj EKG Aj TK iba Cez den to je na rit

karolinka234
10. dec 2021

@ivan2116 vyhneš sa im, neboj. Skus začať to brať vpohode nestresuj sa tým a uvidíš, že po čase si to ani nebudeš všímať. Ono to proste niekedy býva mne povedali takisto, ale naučila som sa s tým žiť normálne fungujem. Ale srdcia mame zdravé, toto je o hlave psychika, musíš si urobiť v hlave poriadok a ukľudniť sa vždy. Nič to nie je, nemusíš sa báť. Je to len v hlave, opakuj si to stále …

ivan2116
autor
10. dec 2021

@karolinka234 sak hej máš pravdu ale vieš človek nikdy nevie či je to psychika som stoho mimo