Paroxyzmálna tachykardia

simona826
11. feb 2017

Mám 24 rokov, od 18 potvrdená tetánia. Pred pol rokom som začala mať problémy so srdcom, bolesť na srdci a búšenie srdca. Pred Vianocami som si volala záchranku, tlak 205 a srdcová frekvencia 189, myslela som si že mám infarkt. Povedali mi že je to zo stresu a z tetánie, teda že je to psychické. Mám 2 synov, 2 a 3 roky, sú hyperaktívni, čas na odpočinok nie je, no vyslovene stres nemám. Teraz sa mi 3 - 4 x do týždňa opakujú záchvaty, vždy večer keď ostanem v klude, príde zimnica, preženie ma na wcko, príde mi zle od žalúdka , stŕpnu mi končatiny a rozbúcha sa srdce na 140 - 190 za min. Tento stav trvá 30 až 40 min. V piatok mi do diagnóze napísali paroxyzmalna tachykardia, chcú mi cez cievu v nohe zavadzat sondu na srdce. Máte s tým prosím Vás niekto skúsenost ? Boli ste na takom zákroku ? Ďakujem za každu odpoveď

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
schatzinkaschatzinko
12. feb 2017

Mas tu tachyjardiu aj zdokumentovanu na ekg alebo je na nu len podozrenie?

simona826
autor
12. feb 2017

@fidka79
Pytala som si nazor a skusenost od ludi co to maju alebo sa s tym stretli...ak nemas nekomentuj...vies velke H o tom kolko mam ja prace a ake mam problemy tak si najdi niaku pracu ty a nevypisuj tu veci na ktore nie je nikto zvedavy..az budes ty vecer sama doma s dvomi malymi detmi a budes mat tlak cez 200 a tak isto frekvenciu srdca, budes vediet ake to je potom sa ozvi..

simona826
autor
12. feb 2017

@schatzinkaschatzinko
Ahoj, ano tri krat to zachytili v nemocnici na EKG

mareen1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
schatzinkaschatzinko
12. feb 2017

@simona826 to mi je luto, ze tu mas kopec odpovedi, ktore nesuvisia a Tvojou diagnozou. Neboj sa! Ak rozumiem spravne, tak mas nejaku re- entry tachykardiu. Uz Ti to vysvetlili v nemocke ako to prebieha? Podpisala si suhlas s vysetrenim? Doteraz ta tachykardia zmizla sama alebo Ti v nemocke aj museli pichnut daco, aby ju ukoncili?. Predpokladam , ze Ti planuju elektrofyziologicke vysetrenie. Neboj sa, z Tvojej strany narocne v tom , ze musis dlhsie lezat na stole..drzim palce! Pripadne ak mas otazky pisni do ip

simona826
autor
12. feb 2017

Dakujem že aspon Ty ma chápeš. Celkom sa bojím , povedali mi len že mi budú cez nohu zavádzať sondu na srdce, nejakú elektrickú sondu a že to robia v Bratislave v kardio centre. Tri krát sa mi stalo že som musela dostať injekciu inak mi to prešlo do tých 40 minút samo respektíve po rozhrýzaní liekov Corvitol, tak mi to kázala pani doktorka. Lenže sa mi to opakuje stále častejšie, nevidím žiadne zlepšenie ani po zmene silnejších tabletiek a zvýšení dennej dávky.

anieli_1
12. feb 2017

@simona826 ahoj aj ja mám tachykardiu ale mne súvisí s inými diagnózami .....Ale môjmu ujovi minulý rok robili toto cez tú sondu na druhý deň išiel domov...Že bolo to nepríjemné ale nebolelo to a pokiaľ viem tak tak hľadajú elektricku dráhu ktora je navyše aby ju prerušili...U každého trvá inak lebo tu dráhu musia nájsť že ktorá robí zle.....Inak môjmu ujovi od vtedy nič nieje...

schatzinkaschatzinko
12. feb 2017

@simona826 http://vyliec.sk/vysetrenia/elektrofyziologicke... nieco som Ti k tomu nasla. Neboj sa. Ono je to ozaj dolezite spravit, aby sa Ti to neopakovalo. Je to skutocne velmi neprijemny pocit, ked mas pulz 200 a niekto Ti chce nahovorit, ze si k tomu psycho. Aj ked pri tychto tachykardiach je to niekedy tazko, lebo pokial nie je zdokumentovana na ekg, tak ta neistota tam je. Urcite su aj prijemnejsie veci, ako toto vysetrenie, ale ked odstrania tu nadbytocnu drahu tak si vyliecena! Drzim palce a daj vediet, ako si dopadla😉

simona826
autor
12. feb 2017

@anieli_1
Tak to je super ze na druhy den sa ide domov, myslela som ze to je na dlhsi pobyt v nemocnici..dakujem za pozitivne info ☺

simona826
autor
12. feb 2017

@schatzinkaschatzinko
Presne je to velmi neprijemne, hlavne ked sa mi to stava vzdy vecer ked je muz v praci ja som s detmi sama, vzdy dostanem hrozny strach ze sa mi nieco stane ked ten pulz neustava..mala som stastie ze sa mi tento " zachvat " stal priamo pred ambulanciou u mojej lekarky, ktora ma hned napojila na ekg a vsetko sa to tam zdokumentovalo inac by mi dodnes nahovarali ze je to psychicke..Velmi pekne Ti dakujem aj za pochopenie aj za odpovede ☺

evahora
13. feb 2017

mam za sebou ablacny zakrok na odstranenie flattera, kludne si to daj urobit ked ti to doporucuju, je to zasah na kratky pobyt v spitaly, cez den sa to robi a len prespanie aby sa rana rana v cieve v rozkroku trochu zacelila. A robi sa to pri plnom vedomi, nic neprijemne, trva to asi 45 minut pokial je to len zasah v predsieni srdca. No pokial je to zalezitost psychiky je to ine ako funkcnost srdca. Ale aj tak by sa to malo ablacnym zasahom zredukovat do buducna na par rokov asi o 20-30 pulzov

schatzinkaschatzinko
13. feb 2017

@evahora ale ona ma pravdepodobne re entry tachykardiu a tam sa ablaciou uplne odstrani ta arytmia. Je to iny mechanizmus ako flatter.

thaii
20. mar 2018

Ahoj. Citala som tu ze mame spolocnu diagnozu. Aj mne to diagnostikoval kardiolog po asi rok a pol trapeni. Nechapala som preco sa obcas citim slaba hned rano a tue stavy triasky a poteniacruk a noh do toho caste mocenie by mi nenapadlo ze to je zo srdiecka. Dnes som absolvovala Echo srdca a caka ma este Holter. Uz som ho mala 2 krat no este raz mi ho chcu dat. EKG mi vzdy namera tie iste hodoty. Neviem kolko toho este budem musiet absolvovat pokial sa budem citit dobre tak ako pred rokom........ zatial mi predpisal Egilok aj ten mam uzit iba pol tab. pri tom zachvate

complyc
13. júl 2020

mne tiež vraveli že mám panické attaky - raz som sa tak zľakol, že mi srdce trieskalo tep 210 - potom mi tvrdili že to je psychika. Liečili ma, ale samozrejme že mi nešľahalo - proste ma ten tep a hranica blízko smrti urobila vtedy strach, ale aj preplo srdce do inej funkcie, mal som na EKG zistený wandering pacemaker a presne to čo ty tu tachykargiu srdce mi prepínalo z dvoch miest - keď kardiologička po roku videla - lde som sa objednal sam - lebo obvodna si tbtdila svoje - ked proste vyhodnocovala vysledky z ekg holdera okamžite mi volala som mal tep - okamzita zmena zo 100 na 40 a opačne spravili mi zatazovy test - ale pri polovici ma vypli - lebo som mal tep 192 - ze musim prestat, lebo mi praskne cieva v hlave, alebo srdce, a zrazu tie ich diagnozy panicky attack a uzkosti boli viete kde - uplne zlyhanie A nezaujem zo strany lekara obvodneho. Liecili ma tak že ja som nemohol robit stratil som vykon - dali mi 30 x injekcie s tyaminom a vasokardin a do toho som bol este pred tym aj meteosenzitivny.

irusa
19. mar 2021

dievčatá ako sa máte teraz..... ???? Ja som po katetrovej ablácii strdca kvôlu supraventikulárnej tachykardii.... no paroxyzmus SVT u mňa pretrváva aj naďalej

cucoca
5. feb 2024

@complyc a nakoniec vo vám zistili s čoho mate tie stavy

complyc
24. mar 2024

@cucoca blok v chrbtici.

vito1994
24. júl 2024

@simona826 ja som to mal minuli piatok ten zakrok je to velmi nepriemne potom po zakroku musite lezat 24 hodin bez pohibu rano uz bude lepsie ale zanechalo to namna nasletki kazde rano mi to robi stresi busi mi srdce a mam zviseni puls ale doktor vravi ze je to aj gvoli tomu ze srdce utrpelo sok a bral som 20 rokov na tu tacikardu lieki tak uz jich neberiem preto mam aj apstki 2 dni to date a budete mat pokoj

cucoca
25. júl 2024

@vito1994 aké lieky ste bral tak dlho?A nepomáhali vám keď ste išiel na ten zákrok?